Velikonoční masová roláda, plněná křepelčími vejci

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 4 porce Vepřové maso 2 názory

Suroviny

600 g vepřového karé – naporcované na tři „motýlky“
25 dkg zauzené slaniny – delší verze plátek cca 20 cm
10 uvařených a oloupaných křepelčích vajec
4 syrová vejce
hrst bylinek (petržel, medvědí česnek, pažitka, tymián, kopřiva)
20 celých listů medvědího česneku
20 dkg vařeného uzeného masa z žeber
1 velká cibule
1 střední mrkev
1/2 l vývaru z kostí
sůl
pepř
škrob
máslo
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso naporcované na motýlka (silný plátek, který je uprostřed nedokrojen) opatrně rozklepeme na co největší plát, ale tak, aby se maso neprotrhlo. Na kus pečícího papíru rozprostřeme částečně i přes sebe plátky slaniny tak, aby se vytvořil obdélník cca 40 x 40 cm. Na slaninu rozložíme po celé ploše stejnoměrně rozklepané plátky vepřového karé. Maso vydatně osolíme, opepříme, a poklademe celými lístky medvědího česneku. Na nejlépe obdélníkovém pekáči/formě v troubě upečeme vaječnou omeletu vytvořenou rozšleháním tří vajec a smíchanou s hrstí nasekaného medvědího česneku. Pečeme do ztuhnutí. Omeleta z trouby je daleko pevnější, než z pánve. Omeletu necháme vychladnout a následně položíme jako další vrstvu na maso s medvědím česnekem.

  2. Uzené maso rozkutrujeme najemno a smícháme s jedním syrovým vejcem. Rozložíme na fresh-folii v silnější vrstvě a uprostřed poklademe uvařenými křepelčími vejci. Opatrně zarolujeme, stáhneme a dáme do mrazáku ztuhnout, aby se to poté lépe rolovalo. Po zmražení uzeného masa toto rozbalíme, položíme na vaječnou omeletu a za pomocí pečícího papíru, na kterém je roláda rozložena, opatrně srolujeme. Následně dáme do lednice ztuhnout. Odstraníme pečící papír, převážeme provázkem a vložíme do pekáče. Podlijeme vývarem, vložíme nahrubo nakrájenou cibuli a mrkev.

  3. Pečeme pomalu cca 2 hodiny na střední teplotu. Pečeme přiklopené, až je roláda měkká a chytne díky slanině na povrchu krásnou barvu. Šťávu z vypečené rolády zasypeme lžící bramborového škrobu, rozmíchaného ve trošce studené vody a necháme 1 minutu provařit. Obohatíme nasekanými bylinkami a na závěr dochutíme oříškem másla. Příloha: rýže smíchaná s hráškem a šunkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 424 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Velikonoční masová roláda, plněná křepelčími vejci

Tématické fráze: masová rolada velikonoční recepty plněná masová roláda velikonoční roláda jak naporcovat maso na roládu plněné masové rolády masové rolády masové rolády recepty masová roláda recepty masová roláda z vepřového masa bůčková roláda s celým vejcem plněná sekaná křepelčimi vejci masová koule se syrovým vejcem velikonocni veprova roláda masová roláda recept křepelčí vejce recepty zmražení uzeného vepřového masa recepty plnena masova rolada recepty masová roláda plněná rolada maso recepty