Štrachanda z Plzeňska

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Bezmasá jídla 27 názorů

Suroviny

6 větších brambor
hrst sušených hub
100 g uzeného masa nebo škvarků ( já použila oboje)
1 cibule
2 stroužky česneku
špetka drceného kmínu
majoránky
sušeného zázvoru
3 vejce
100 ml smetany
4 polévkové lžíce dětské krupičky
sůl
sádlo na vymazání pekáčku
strouhanka na vysypání
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve rozmícháme vejce se smetanou a krupičkou, osolíme a vmícháme houby, které necháme min. 10 minut změknout.

  2. Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme zchladnout. Oloupeme a nakrájíme je na plátky.

  3. Škvarky necháme rozehřát na pánvi ( můžeme přidat malinko sádla), orestujeme s nimi nakrájenou cibuli a uzené maso.

  4. Přidáme koření, česnek, osolíme a chvilku restujeme.

  5. Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou, dno poklademe polovinou brambor a osolíme.

  6. Na brambory rozložíme masovou směs a polijeme 1/3 vaječné směsi s houbami.

  7. Navršíme zbytek brambor, osolíme, přimáčkneme a dáme na 10 minut zapéct.

  8. Pak zalijeme zbytkem vaječné směsi a pečeme dozlatova.

Poznámka

Inspirace na stránkách Ochutnejte Českou republiku

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 345 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Štrachanda z Plzeňska

  • Jana Šturmová z Nového Jičína Jana Šturmová z Nového Jičína(neregistrovaná)

    x.XXX.x:pane Stejskale, nikdy nevíte, za co všechno může název pokrmu ZODPOVÍDAT ;-):-D:-D

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    To musí být dobrota,a já blbec bez fantazie použila brambory na salát,abych je nemusela vyhodit,hned jak to snědí tak to zkusím.:-K:-K:yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Plzeňská štrachanda

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Tohle mi nějak ušlo. Rcp se mi moc líbí. Mám uloženo :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    Petr Stejskal z Plzně: mno tak on by ten název neměl ZODPOVÍDAT, ale ODPOVÍDAT :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Petr Stejskal z Plzně Petr Stejskal z Plzně(neregistrovaný)

    Inka1:

    Ani nemůžete, protože název nezodpovídá původu.

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :-O Jsem rodilá Plzeňačka a tenhle recept neznám :-)) ale vypadá moc dobře :yes:

    Odpovědět

  • jarkave jarkave

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Eliza:U nás se štrachá taky pořád něco někde, ale tohle jídlo jsem tady a v okolí nikdy neviděla a ani o něm od prarodičů a dalších příbuzných neslyšela;-) Tak zkus, ale věřím, že chutnat bude.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    1974andrea: Andrejko, přesně jak píšeš. Název to má "Plzeňská štrachanda" a ten mě právě zaujal. Moc pěkné české slovo, výraz "štrachat" se u nás v rodině používal a používá dost často. Holt to budu muset uvařit, s tvojí fotkou a zkušeností mě láká ještě víc...:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Eliza:Chutnalo to i manželovi a ten houby nerad;-). A v Toulavé kameře to bylo taky z plzeňského regionu?

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak tenhle recept mám už několik měsíců vytištěný ze stránek Toulavé kamery a pořád jsem neměla čas či odhodlání ho vyzkoušet... Takže dobré, říkáš? Jestli ano, musím to prubnout!:-K:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    drahulin:Drahu, asi by to šlo, ale nejdřív je hodně opraž, ať už nepouští vodu;-)

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Andy,už mám uloženo a asi zítra hned udělám.Prohlížím co zítra uvařit a toto mě láká.Myslíš,že to můžu udělat z hub z mrazáku?

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    peknny!!! Bod a slintam:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: recepty z plzenska štracharanda bramborova štrachanda jídlo štrachanda strachanda jidlo plzeňsko jidlo štrachanda z brambor plzeňská uhlířina atu plzeňská šťouchanda recepty škrachanda plzeňská jídla - štracharanda jídla z plzenska uhlířina štracharanda jídlo domaci štrachanda vařeni štrachanda staropleznska kucharka kolač štrachanda zapečené brambory dětský název

Zapomněl/a jsem heslo