Plněná vepřová roláda s medvědím česnekem

CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne Kuchařka: CesnekAcibuleZ…

Vepřové maso 2 názory

Suroviny

cca 1 kg krkovice
3 velké žampiony
6 plátků uzeného masa nebo anglické slaninky
hrst sekaného medvědího česneku
hořčice dijonská
4 stroužky česneku
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjte a rozkrojte na tenký plát. Paličkou na maso ho naklepejte.

  2. Osolte, opepřete, potřete hořčicí a posypte sušeným česnekem. Celý plát masa posypte sekaným medvědím česnekem, rozložte uzené a žampióny, ty jsem ještě zvlášť osolila a opepřila.

  3. Maso zamotejte do rolády. Kraje můžete spíchnout kuchyňskou jehlou, ale není potřeba, nemá co vytéct.

  4. Maso vložte do pekáče a potřete ho trochou hořčice, podlijte vodou, přidejte rozkrájené nohy žampionů a trochu hořčice můžete dát i do vody k masu.

  5. Přiklopte a dejte péct. Zhruba deset minut pečte na 250°C, pak snižte teplotu na 200° a pečte asi 1 hodinu. Před dopečením odejměte víko, maso polijte výpekem a nechte péct na barvu.

Poznámka

Servírujte s brambory nebo bramborovou kaší a nějakým salátem. Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 974 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněná vepřová roláda s medvědím česnekem

Tématické fráze: plněna vepřová rolada vepřová roláda rolada s medvedim česnekem plněná vepřová roláda recept masová roláda z vepřového masa vepřová panenka s medvědím česnekem roláda z vepřové krkovice maso na medvědím česneku veprova plnena rolada s kasi vepřova krkovice s žampiony vepřová roláda se žampiony maso s medvědím česnekem krkovice na medvědím česneku krkovička s medvědím česnekem plněná vepřová panenka medvedim cesnekem plněná krkovička recepty panenka plnena medvedim ceanekem vepřová plněná roláda vepřová kýta s medvědím česnekem plněná vepřová krkovice

Zapomněl/a jsem heslo