Zapečené uzené těstoviny s medvědím česnekem

Suroviny 5 porcí

500 g těstovin dle vlastního výběru: kolínka, vřetena...
450 g uzeného masa: ramínko, krkovice, plec...
200 g medvědího česneku
2 velké cibule
sádlo nebo olej
sůl
pepř mletý
cca 5 vajec dle velikosti
100 ml smetany ke šlehání nebo na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme a nasypeme do velké mísy.

  2. Na sádle osmažíme drobně pokrájené cibule lehce dozlatova, přisypeme na kostičky pokrájené uzené maso a společně ještě krátce smažíme. Pak odstavíme, přisypeme nadrobno pokrájený medvědí česnek, promícháme a přisypeme k těstovinám, kde vše dochutíme dle vlastní chuti pepřem, solit už většinou není třeba.

  3. Směs nasypeme do vymazaného pekáčku, zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200 na cca 15-20 minut. Pak odklopíme, zalijeme rozšlehanými, mírně osolenými vejci se smetanou a vložíme ještě krátce (cca 5 minut) dopéct.

  4. Podáváme se zeleninovým salátem. Těstoviny jsou výborné i vychladlé.

Poznámka od kuchařky

Jako obměnu můžeme do těstovin spolu s uzenou směsí, vmíchat cca 150 - 180 gramů, strouhaného sýru (Gouda, Eidam nebo uzený...). Pak již není nutné těstoviny zalévat rozšlehanými vejci se smetanou.

Komentáře k receptu Zapečené uzené těstoviny s medvědím česnekem

K receptu nejsou žádné komentáře.