Velká holubka
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máte rádi holubce, ale nemáte čas na jejich přípravu, připravte jednu velkou holubku. Příprava zabere méně času a výsledek je dokonalý. Omáčka je krásně barevná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud máte rádi holubce, ale nemáte čas na jejich přípravu, připravte jednu velkou holubku. Příprava zabere méně času a výsledek je dokonalý. Omáčka je krásně barevná…
Křupavý řízek z mletého vepřového masa je doplněný nejen o dávku sýra, ale ještě o svěží strouhanou cuketu. Ta přidá tomuto řízku větší jemnost a šťavnatost. Jako…
Letní variace na masový nákyp, která spojuje chuť skvěle okořeněného mletého masa se šťavnatostí cuket. Výraznou chuť mu dodává závěrečné posypání nivou, která po…
Uvařte vejce, nechte vychladnout a poté oloupejte. Nakrájejte cibuli na malé kostičky, česnek rozetřete. Na pánvi rozpálíme sádlo a na něm zesklovatíme cibuli a…
Mleté maso smícháme s vejcem, hořčicí, česnekem, grilovacím kořením, solí a pepřem. Z takto upraveného masa tvoříme válečky jako na čevabčiči.Každý váleček obalíme do…
Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na sádle. Přidáme maso, zprudka zarestujeme a okořeníme. Žampiony nakrájíme na plátky a přisypeme k masu. Přimícháme hořčici,…
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Mleté maso smícháme se všemi přísadami a vypracujeme kompaktní hmotu. Na každý plátek dáme trochu masa a…
Zapékací misku vyložíme anglickou slaninou tak, aby slanina okraje misky přesahovala. Mleté maso smícháme s vejcem a kořením. Dobře promíchané mleté maso dáme na…
Tenký plátek kuřecího masa, (každé prsíčko na to rozkrojíme na 2 řízky) naklepat, osolit, opepřit, potřít hořčicí. Tenký plátek uzeného masa naložíme na kuřecí plátek…
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme celé vajíčko, krémový tavený sýr "FROM´DOR (může být i smetanový). Směs promícháme a uděláme oválné řízky, které obalíme v…
Mleté maso smícháme se sýrem, vejcem, kořením a mlékem. Necháme hodinu uležet, klidně i přes noc. Z masa utvoříme kuličky a zprudka je opečeme ze všech stran. Odložíme…
Pokud máme už koupené mleté maso, tak ho pomeleme ještě jednou, aby bylo jemné až mazlavé, přidáme k němu na jemno nastrouhané brambory, mleté papriky, pepř, podravku,…
Z kapusty odkrojíme 6 listů, opláchneme je a dáme do osolené vody vařit 3 minuty. Ihned je propláchneme ledovou vodou a necháme odkapat na sítku. Mleté maso ochutíme…
Housku natrháme na malé kousky a namočíme jí do mléka. Mezitím si očistíme česnek a žampiony (odřízneme nožičku a odstraníme slupku z kloboučku). Housky vymačkáme,…
V tlakovém hrnci na sádle na polo osmahneme cibulku, přidáme posolené, opepřené mleté maso, osmahneme, až je maso skoro hotové. Přidáme čínskou zeleninu,rajský protlak…
Papriky si očistíme, umyjeme a nahoře vykrojíme stopku, vyndáme jádra a omyjeme. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce a uvařenou rýži. Vše dobře promícháme a…
Maso smícháme s jemně krájenou cibulí, nastrouhaným sýrem, vejcem a strouhankou. Ochutíme solí, mletým pepřem a vše pořádně promícháme s trochou vody (maso pěkně sváže).…
Smícháme mleté maso, nastrouhaný celer a petržel a vejce. Dochutíme solí, pepřem, červenou paprikou. Vše dobře promícháme a tvoříme karbanátky, které obalíme ve…
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v míse promícháme s ostatními uvedenými surovinami. Nejlépe přes noc necháme v uzavřené nádobě v lednici uležet, pokud se nám…
Do mísy k mletému masu přidáme vodu (nebo vývar), sůl, mletý pepř a utřený česnek. Dobře promícháme. Maso rozdělíme asi na 6 kuliček. Každou kuličku zformujeme na…
Krkovičku naklepeme na větší plát. Osolíme,pomažeme plnotučnou hořčicí a dáme vrstvu mletého masa, které jsme si připravili smícháním vajíčka, pepře, podravky,…
Maso promícháme s vejci, kořením a okapaným nakrájeným zelím, zahustíme podle potřeby strouhankou a vytvarujeme malé řízky. Pro bezlepkovou dietu: Řízečky ještě…
V hrnci ve kterém budeme péct si na oleji osmažíme cibuli do sklovata. Papriky si naplníme směsí z mletého masa, které ochutíme strouhaným sýrem, solí, oreganem,…
Mleté maso smícháme se všemi surovinami, důkladně prohněteme a utvoříme koule. Na sádle je opečeme ze všech stran. Po opečení koule vytáhneme a do výpeku přisypeme…