Masovohoubové nočky do polévky

NADEI Kuchař: NADEI

Doba přípravy: 45 min. 6 porcí Polévky 0 názorů

Suroviny

200 g mletého vepřového masa (mix)
hrst sušených hub
1 vejce
2 stroužky česneku
majoránka, sůl, pepř
3 litry vývaru (jakéhokoli)
zelenina podle zvyku a možností
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby nadrtíme, posekáme co nejdrobněji - použila jsem chopper.

  2. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, majoránkou, prolisovaným česnekem, přidáme vejce, houbovou drť a dobře vidličkou promícháme. Necháme cca 15 min. odstát, houby nasají vlhkost a směs pěkně zahustí.

  3. Do vývaru přidáme zeleninu, přivedeme k varu, malou lžičkou tvoříme nočky, vkládáme do polévky a vaříme 20 minut. Polévku dochutíme a můžeme podávat.

Poznámka

Tyhle masové nočky dělám dost často, když zrovna nemám vývar, použiji vodu a hodně zeleniny, takže vznikne takový rychlo vývar. Místo hub se dá samozřejmě použít klasicky strouhanka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Masovohoubové nočky do polévky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo