Banánovo-vanilková zmrzlina s brioškou
Recept ještě nebyl hodnocenS prvním jarními paprsky slunce se začínáme poohlížet po něčem osvěžujícím a lahodném. Poctivá smetanová zmrzlina s banánem, podávaná v nadýchané briošce, nabízí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
S prvním jarními paprsky slunce se začínáme poohlížet po něčem osvěžujícím a lahodném. Poctivá smetanová zmrzlina s banánem, podávaná v nadýchané briošce, nabízí…
Jehněčí maso je lehce stravitelné, je vhodné i při dietách. Vůně mladé jehněčiny je příjemná, proto nepotřebuje marinádu ani výrazné ochucování. Pokud si jej chcete…
Tento jednoduchý salát se spoustou výborné zeleniny připravíme během chvilky. Ochutíme ho zálivkou, ve které zkombinujeme sladkou chuť medu a balzamikového octa a jemnou…
Chlebík můžeme ozdobně naříznout a posypat kmínem.
Bochník: 1000 g. Program: Základní.
Jidáše se tradičně pečou z kynutého těsta, a to na Zelený čtvrtek. Usnadnit práci si však můžeme použitím listového těsta. To zpracujeme do typických uzlíků, posypeme…
Jidáše bychom měli podle tradice jíst na Zelený čtvrtek za svítání, prý pak budeme zdraví po celý rok. Na jemném a příjemně nasládlém pečivu si ale pochutnáte kdykoli v…
Jidáše patří mezi tradiční velikonoční pečivo. Podle tradice se pečou na svatou středu a jí za východu slunce na Zelený čtvrtek. Zkuste je upéct podle tohoho receptu,…
Jidáše bychom měli podle tradice jíst na Zelený čtvrtek za svítání, prý pak budeme zdraví po celý rok. Na jemném a příjemně nasládlém pečivu si ale pochutnáte kdykoli v…
K jarním a velikonočním dním patří zejména čerstvé a barevné potraviny. Příjemně svěží velikonoční salát s křepelčími vajíčky, ochucený zálivkou z medu a balzamikového…
Mezi tradiční velikonoční pečivo patří jidáše, které se dle tradic podávají na Zelený čtvrtek ke snídani. Jidáše z kynutého těsta, podobného mazancovému, mají nejčastěji…
Rebarborový koláč na velký plech, ne moc sladký, doplněný lesním ovocem a jahodami, bude ozdobou vašeho nedělního stolu. Je ze samých zdravých ingrediencí, takže se do…
Tento mazanec nádherně voní a každého překvapí. Kynuté těsto z celozrnné mouky naplníme ořechovou směsí provoněnou skořicí, medem a rumem. Každý kousek mazance tak…
Zdravý a příjemně svěží jarní salátek se zeleninou a vařenými vejci je skvělým lehkým obědem nebo svačinou. Salát s medovo-hořčičnou zálivkou zvládnete připravit za…
Tento mazanec nádherně voní a každého překvapí. Kynuté těsto z celozrnné mouky naplníme ořechovou směsí provoněnou skořicí, medem a rumem. Každý kousek mazance tak…
Zelený chřest je křehký, delikátní a při správné úpravě s ním dokážete vykouzlit luxusní pokrm. Tento marinovaný chřest je plný chutí a doplněný strouhaným parmezánem a…
Podle našeho receptu připravíte lehký letní salát. Jak dělaný pro horký den, kdy na velké vaření nejsou síly a ani chuť. Ředkvičky s okurkou jsou vděčné kousky zeleniny,…
Camembert je sám o sobě lahodný sýr. Chuťově ho však můžeme pozvednout ještě o level výš. Sýr naplníme šunkou, plátky hrušky a ořechy a propečeme. Na talíři ho pak…
Jak lépe začít nový den než příjemně sladkou snídaní, která poskytne energii na celé dopoledne. Kupovanou müsli směs protentokrát nechte v obchodě a připravte si vlastní…
Tyto vláčné celozrnné mufinny s barevnými marcipánovými vajíčky potěší malé i velké koledníky. Skvělá kombinace poctivého těsta a veselého zdobení z nich dělá ideální…
Dozlatova upečené kuřátko se bude skvěle hodit na váš jarní sváteční stůl. Naplníme ho špenátovou nádivkou a podáváme se sladkými karotkami glazovanými s medem a…
Tak jako k Vánocům patří domácí cukroví, stejné je to i o Velikonocích. Na svátečním stole nesmí chybět tradiční beránek, třeba z mrkvového těsta, které je nadýchané,…
Tak jako k Vánocům patří domácí cukroví, stejné je to i o Velikonocích. Na svátečním stole nesmí chybět tradiční beránek, třeba z mrkvového těsta, které je nadýchané,…
Rolády vypadají na oko velmi honosně a jsou ideálním zákuskem ke kávě. Využijte jahodové sezony a upečte tuto medovou roládu plněnou šlehačkou. Jahody můžete poklást na…