Marinovaná kuřecí prsíčka s mangem

Suroviny 2 porce

300 g kuřecích prsíček
1 mango
1/2 cibule
2 lžíce arašídového oleje
nať jarní cibulky
2 lžičky bílých sezamových semínek
Marináda:
2 lžíce světlé sójové omáčky
2 lžíce rýžového destilátu Mirin
1 lžička medu
1 stroužek česneku
1 cm čerstvého zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky velikosti soust a dáme do uzavíratelné misky. Nastrouháme na jemném struhadle česnek i zázvor, promícháme s medem, Mirinem a sójovou omáčkou.

  2. Polovinou zalijeme maso v misce, uzavřeme a dáme nejméně na 1 hodinu do chladničky. Nejméně 30 minut před přípravou vyndáme z chladničky a necháme při pokojové teplotě.

  3. Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostky. Rozpálíme velkou pánev a na oleji prudce orestujeme cibuli a naložené maso. Když se tekutina odpaří, přidáme mango, zbylou marinádu a krátce povaříme.
    Podáváme s rýží posypané nasekanou natí jarní cibulky a nasucho opraženými semínky sezamu.

Poznámka od kuchařky

Inspirace z Prima Fresh- upraveno

Komentáře k receptu Marinovaná kuřecí prsíčka s mangem

K receptu nejsou žádné komentáře.