Zapečený bulgur s tofu

Bezmasá jídla Doba přípravy: 100 minut 1 názor

Bezmasá jídla Doba přípravy: 100 minut 1 názor

Suroviny 4 porce

170 g bulguru
sůl
150 ml mléka
4 vejce
250 g tofu
1/2 vanilkového pudinku
100 g sušených švestek
1 lžíce mandlových plátků
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce medu
kurkuma
2 jablka
2 cl oleje

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur třikrát propláchneme a zalijeme 400 ml vody, osolíme a pomalu uvaříme do měkka. V mléce rozšleháme vanilkový pudink, 2 vejce, 2 žloutky a olej. Tofu dáme do misky, přilijeme trochu ochuceného mléka, rozmačkáme, vznikne hrudkovitý tvaroh. Přidáme do něho na kousky nakrájené švestky, mandlové plátky, med a promícháme. Na hrubém struhadle nastrouháme jablka. Z bílků, kurkumy, třtinového cukru ušleháme tuhý sníh, ale až před dokončením pečení.

  2. Formu vytřeme tukem, dáme do ní pečící papír, který se k formě přilepí. Vytřeme ji olejem a vysypeme strouhankou. Pečící papír tam dávám, abych to pak hezky celé vyndala a nakrájela. Zbylé mléko vmícháme do bulguru. Na dno formy dáme 1/2 bulguru, pak přidáme tofu, na něj dáme nastrouhaná jablka. Naposledy navrstvíme druhou polovinu bulguru.

  3. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C na 40 minut. Před koncem pečení pokryjeme vrch tuhým sněhem a ještě zapečeme.

Poznámka od kuchařky

Jindy bulgur nahradím jáhly, nebo upeču žemlovku a dám 4 celozrnné rohlíky nakrájené na plátky.

Komentáře k receptu Zapečený bulgur s tofu

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    :yes: Veľmi pekný recept. Ja by som si asi urobila s tým pšenom (jáhly), ale to len z praktických dôvodov. Pšeno mám doma vždy. :-D:-D:-D:-K

    Odpovědět