Kuřecí jemné adobo
Recept ještě nebyl hodnocenSójová omáčka, ocet, česnek, pepř a bobkový list - to jsou suroviny, které tvoří chuť tradičního filipínského pokrmu. Výraznou chuť navinulé marinády trochu zjemníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sójová omáčka, ocet, česnek, pepř a bobkový list - to jsou suroviny, které tvoří chuť tradičního filipínského pokrmu. Výraznou chuť navinulé marinády trochu zjemníme…
Není od věci si čas od času odpočinout od masa a připravit bezmasý pokrm. Květákové kari je snadné na přípravu a plné různých chutí, které jsou v pokrmu dobře propojené.…
Tento dort je inspirovaný oblíbenými řezy, které známe jako Dunajské vlny. Jako ovoce ale použijeme mango a krém připravíme z tvarohu, kokosového likéru a mléka. Tím…
Vychutnejte si exotickou chuť lahodného kuřete na kari, doplněného čerstvými žampiony a šafránovou rýží plnou sladké mrkve a rozinek. Užijte si bohatou kombinaci koření…
Asijské závitky v rýžovém papíru můžeme připravit s rozličnými náplněmi. V tomto receptu je naplníme zeleninou a žampiony. Nesmí chybět dobře ochucená omáčka, do které…
Hlad a málo času na přípravu jídla nás většinou donutí jednat rychle a vařit z doma dostupných surovin. Zpravidla pak vznikají skvělá, výživná a chutná jídla. Takovým je…
Dobrá rebarborová bábovka s ořechy a brusinkami. Pokud chcete zkusit netradiční moučník na váš stůl, bez klasického mléka, vajec, másla nebo pšeničné mouky, stojí za…
Přidáme do mísy mouku, v ní vytvoříme důlek, do kterého vložíme kvasnice a zalijeme vlažným mlékem. Necháme na teplém místě (cca 10 minut) kynout. Přidáme zbylé suroviny…
Oblíbenou lískooříškovou pomazánku si snadno můžeme připravit i doma, zvlášť, když máme nasbíráno spoustu lískových oříšků. Upečené je stačí rozmixovat spolu s…
Velmi oblíbená dýňová polévka, která zpestří podzimní jídelníček nejen ve všedních dnech. Kokosové mléko se dnes prodává i v malém balení a vyplatí se ho vyzkoušet. Dodá…
Když je horké léto a je chuť na lehký oběd, hodí se přesně takový rychlý, výživný pokrm, na který upotřebíte i úrodu ze zahrádky. Zeleninová směs je inspirována…
Výrazné voňavé koření, pestrá směs dobré zeleniny, svěží citronová tráva a jemné kokosové mléko tvoří toto skvělé thajské kari. Ve směsi nechybí ani pikantní chilli a…
Tento pokrm je plný výrazných chutí a exotického nádechu. Pikantní Sambal Oelek dodává masu intenzivní kořeněnou chuť s pálivým nádechem, zatímco karamelizovaná zelenina…
Vláčný dort s výrazně kakaovou chutí ozdobíme jemnou a nadýchanou pěnou ze smetany a kokosového mléka. Celý dort navíc ozdobíme čokoládovými hoblinkami. Dort je ideální…
Voňavou exotickou polévku oceníme obzvláště v chladných dnech. Výraznou chuť zázvoru a chilli papriček vyvážíme jemným kokosovým mlékem. Do polévky přidáme i nudle, díky…
Spojení netradičních chutí si můžeme vychutnat v tomto zajímavém pokrmu. Ke kuřecímu masu, naloženému v pikantní marinádě, podáváme omáčku z kokosového mléka a…
V horkém létě oceníme svěží moučníky. Přesně takový je tropický dort, skládající se ze sušenkového korpusu, jogurtového krému a mangového curd. Už jen jedno sousto…
Veganské recepty se těší velké oblibě, i kvůli použití prvotřídních surovin. Při konzumaci můžete sami ocenit, jak moc se kvalita surovin odráží na výsledné chuti a…
Intenzivní vůně a spousta koření, to jsou charakteristické znaky indické kuchyně. Zkuste uvařit mleté maso s omáčkou z kokosového mléka, kde zajímavě kořeněnou chuť…
Žloutky oddělíme od bílků. Dvě lžíce cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a 2 lžic cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku a celou směs…
Tento sladký dezert připravíme na grilu. Lahodné sladké ovoce obalíme v kokosovém mléce, skořicovém cukru a grilujeme tak, aby cukr zkaramelizoval. Dezert ještě ozdobíme…
Červená kari pasta je typickou přísadou thajské kuchyně – dodává pokrmům plnou, aromatickou chuť a krásnou barvu. V tomto bezmasém receptu hraje hlavní roli spolu se…
Husté a zahřívací polévky oceníme zejména v sychravém počasí. Jednou z takových polévek je i tato, kořeněná květáková. Zeleninu povaříme ve vývaru, doplníme česnekovou…
Jemné lívanečky jsou vždy skvělou volbou na snídani. Z kokosového mléka a mouky připravíme hladké těsto dochucené medem a citronovou kůrou. Z něj pak usmažíme lívanečky,…