Rajčatová polévka s cizrnou, bulgurem a špenátem

Suroviny

1 cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka sekaných rajčat v konzervě
3 rajčata
50 g bulguru
1 plechovka cizrny
2 hrsti špenátu
10 ml kokosového mléka
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme asi 2 lžíce oleje, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přihodíme nasekané stroužky česneku, krátce osmahneme s cibulí.
    Do hrnce přidáme rajčata z konzervy i se šťávou, zalijeme asi dvěma litry vody a necháme 10 minut povařit.

  2. Po 10 minutách obsah hrnce krátce promixujeme.
    Do hrnce přidáme čerstvá rajčata nakrájená na kostičky, propláchnutý bulgur a scezenou cizrnu. Osolíme, opepříme a necháme 15 minut vařit.

  3. Po této době do polévky přilijeme kokosové mléko, polévku vypneme, přihodíme špenátové lístky, už nevaříme, jen promícháme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Inspirace na Gardenandkitchen.com

Komentáře k receptu Rajčatová polévka s cizrnou, bulgurem a špenátem

K receptu nejsou žádné komentáře.