

Rajčatová polévka s cizrnou, bulgurem a špenátem
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka sekaných rajčat v konzervě
- 3 rajčata
- 50 g bulguru
- 1 plechovka cizrny
- 2 hrsti špenátu
- 10 ml kokosového mléka
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
V hrnci rozehřejeme asi 2 lžíce oleje, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přihodíme nasekané stroužky česneku, krátce osmahneme s cibulí.
Do hrnce přidáme rajčata z konzervy i se šťávou, zalijeme asi dvěma litry vody a necháme 10 minut povařit.Po 10 minutách obsah hrnce krátce promixujeme.
Do hrnce přidáme čerstvá rajčata nakrájená na kostičky, propláchnutý bulgur a scezenou cizrnu. Osolíme, opepříme a necháme 15 minut vařit.Po této době do polévky přilijeme kokosové mléko, polévku vypneme, přihodíme špenátové lístky, už nevaříme, jen promícháme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Inspirace na Gardenandkitchen.com
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rajčatová polévka s cizrnou, bulgurem a špenátem
K receptu nejsou žádné komentáře.