Smetanová borůvková zmrzlina
Recept ještě nebyl hodnocenZmrzlina je dokonalou letní pochoutkou, kterou si zamilují malí i velcí. Spojení borůvek a zahuštěného slazeného mléka tvoří lahodnou harmonii chutí, kterou si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 347 kJ / 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 8,00 g |
– nasycené | 5,50 g |
– nenasycené | 2,30 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 55,00 g |
– cukry | 55,00 g |
––– laktóza | 5,00 g |
Zmrzlina je dokonalou letní pochoutkou, kterou si zamilují malí i velcí. Spojení borůvek a zahuštěného slazeného mléka tvoří lahodnou harmonii chutí, kterou si…
Pokud doma máte konzervu Salka a nevíte, co s ní, upečte si vynikající karamelové řezy, o kterých se vám bude i zdát. Pod karamelovou vrstvou najdete jemný pudinkový…
Řezy z piškotového těsta a tvarohového krému se Salkem a zakysanou smetanou, jsou moučníkem pro každou příležitost. Ať už se chystáte na rodinnou oslavu, nebo chcete jen…
Tu krémovou, smetanovou chuť známe všichni. Dnes už ruská zmrzlina koupená v obchodě není to, co bývala. Vyzkoušejme si ji tedy podle jednoduchého receptu připravit doma…
Do mixeru dáme sušenky a mandle a rozsekáme na "strouhanku". Do tohoto základu přidáme cukr, přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Vznikne nám hmota konzistence …
Opravdu bleskovou zmrzlinu, kterou můžeme během léta podávat mlsným dětem nebo nečekané návštěvě, připravíme ze tří surovin. Základem je drobné mražené ovoce, které se…
Zmrzlina jemná, osvěžující a s plnou chutí malin je letní klasikou, která nikdy neomrzí. Spojení sladkokyselých malin s krémovým základem vytváří dokonale vyvážený…
Medovník se u nás celkem rychle zabydlel. Je sice trochu náročnější na svou přípravu, ale zcela jistě za to stojí. Nejlíp chutná trochu odleželý, proto ho po sestavení…
Tyto efektní tříbarevné dortíky se skládají z kakaového korpusu, jahodové a mangové náplně. Díky potření malinovým džemem je korpus krásně vláčný. Povrch dortíků můžete…
Mleté řízky jsou velmi oblíbené jídlo. Původně známé jako holandské, navíc obohacené kromě sýra i mrkví. Ta odlehčí a i ochutí maso. Takže mohou opadnout případné…
Milujete spojení kokosu a čokolády? Tak tenhle recept je přesně pro vás. Jednoduché, rychlé a nebezpečně dobré. Připravte si po exotice voňavou a chutnou pochoutku i u…
Skvělé nepečené cukroví, na které není potřeba mít doma vykrajovátka ani váleček, to jsou burisonové kuličky s karamelem. Jsou velmi oblíbené, rychlé na přípravu,…
Nadýchaná piškotová roláda krásně voní perníkovým kořením. V kombinaci s jemným karamelovým krémem chutná neodolatelně. Povrch rolády navíc ozdobíme nadrcenými…
Medovník je skvělý moučník. Medové pláty proložené jemným karamelovým krémem se rozplynou v puse. Jeho největší výhodou ale je, že ho lze připravit klidně až týden před…
Nepečené dorty jsou velmi populární nejen pro svoji snadnou přípravu, ale také chuť. Základ tohoto dortu tvoří nadrcené sušenky s máslem, které jsou pokryty lahodnou…
1) Dáme vařit Salko na 1,5 hodiny!! 2) Vymastíme plech, na to dáme dortové oplatky tak, abychom pokryly celé dno. Poté děláme těsto: utřeme žloutky s cukrem, poté…
Maso smícháme s mlékem, vejcem, solí a pepřem. Promícháme a dáme nejméně na hodinu odležet.Po odležení přimícháme sýry, mouku a petrželku. Z masové směsi tvarujeme…
Domácí výroba likérů rozličných chutí patří zejména k vánočnímu období. Tento recept je na likér ze známých červených čokoládových tyčinek, a to jejich milovníci jistě…
Křehké bílkové oválky plněné lahodném krémem, to jsou nepřekonatelné laskonky. Ať už je upečete v mini verzi na Vánoce, nebo je připravíte jako pohoštění ke kávě, vždy…
Výrazná, hravá a trochu jiná domácí zmrzlina je sladký rebel mezi klasickými příchutěmi. Spojuje jemnost smetanového základu s nezaměnitelnou vůní punče, která připomíná…
Ušleháme bílky se solí do pevného sněhu a nakonec zamícháme cukr. Pak postupně přidáváme jeden žloutek za druhým a naposledy lehce vařečkou vmícháme strouhané mandle…
V dostatečném předstihu vyndejte všechny přísady z lednice a nechte je zteplat na pokojovou teplotu.Máslo vyklopte z obalu do misky a elektrickým šlehačem ho šlehejte…
Omyté a osušené maso osolíme a opepříme. Mléko smícháme s olejem, česnekem, bylinkami a kořením.Stehna v ochuceném mléku důkladně promícháme. Necháme uležet, nejlépe do…
Jednoduché těsto, se kterým se dobře pracuje, můžete využít mnoha způsoby. Zde jsou, díky barevné odlišnosti, jednoduché sušenky vtipně kombinované do tvaru psí hlavičky…