Karamelové řezy snů
Recept ještě nebyl hodnocenPokud doma máte konzervu Salka a nevíte, co s ní, upečte si vynikající karamelové řezy, o kterých se vám bude i zdát. Pod karamelovou vrstvou najdete jemný pudinkový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 347 kJ / 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 8,00 g |
– nasycené | 5,50 g |
– nenasycené | 2,30 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 55,00 g |
– cukry | 55,00 g |
––– laktóza | 5,00 g |
Pokud doma máte konzervu Salka a nevíte, co s ní, upečte si vynikající karamelové řezy, o kterých se vám bude i zdát. Pod karamelovou vrstvou najdete jemný pudinkový…
Zmrzlina je dokonalou letní pochoutkou, kterou si zamilují malí i velcí. Spojení borůvek a zahuštěného slazeného mléka tvoří lahodnou harmonii chutí, kterou si…
Tu krémovou, smetanovou chuť známe všichni. Dnes už ruská zmrzlina koupená v obchodě není to, co bývala. Vyzkoušejme si ji tedy podle jednoduchého receptu připravit doma…
Křehké bílkové oválky plněné lahodném krémem, to jsou nepřekonatelné laskonky. Ať už je upečete v mini verzi na Vánoce, nebo je připravíte jako pohoštění ke kávě, vždy…
Řezy z piškotového těsta a tvarohového krému se Salkem a zakysanou smetanou, jsou moučníkem pro každou příležitost. Ať už se chystáte na rodinnou oslavu, nebo chcete jen…
Milujete spojení kokosu a čokolády? Tak tenhle recept je přesně pro vás. Jednoduché, rychlé a nebezpečně dobré. Připravte si po exotice voňavou a chutnou pochoutku i u…
Ořechy a karamel, to jsou dva komponenty, které spolu tvoří dokonalé duo. Tento dort je složen z ořechového nadýchaného piškotu, který je proložen lahodnou karamelovou…
1) Dáme vařit Salko na 1,5 hodiny!! 2) Vymastíme plech, na to dáme dortové oplatky tak, abychom pokryly celé dno. Poté děláme těsto: utřeme žloutky s cukrem, poté…
Medovník se u nás celkem rychle zabydlel. Je sice trochu náročnější na svou přípravu, ale zcela jistě za to stojí. Nejlíp chutná trochu odleželý, proto ho po sestavení…
Mleté řízky jsou velmi oblíbené jídlo. Původně známé jako holandské, navíc obohacené kromě sýra i mrkví. Ta odlehčí a i ochutí maso. Takže mohou opadnout případné…
Do rendlíku nalejeme mléko, přidáme med, čokoládu nalámanou na kousky a kardamom. Rozpustíme ve vodní lázni (nevaříme!). Až je čokoláda dokonale rozpuštěná, odsuneme z…
Zmrzlina jemná, osvěžující a s plnou chutí malin je letní klasikou, která nikdy neomrzí. Spojení sladkokyselých malin s krémovým základem vytváří dokonale vyvážený…
Mascarpone a smotanu spolu vyšľaháme.Vyšľahanú zmes rozdelíme na dve rovnaké časti.Do jednej časti pridáme karamelizované kondenzované mlieko a do druhej pridáme…
Mascarpone a smotanu spolu vyšľaháme.Vyšľahanú zmes rozdelíme na dve rovnaké časti.Do jednej časti pridáme karamelizované kondenzované mlieko a do druhej pridáme…
Do mixeru dáme sušenky a mandle a rozsekáme na "strouhanku". Do tohoto základu přidáme cukr, přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Vznikne nám hmota konzistence …
Nepečené dorty jsou velmi populární nejen pro svoji snadnou přípravu, ale také chuť. Základ tohoto dortu tvoří nadrcené sušenky s máslem, které jsou pokryty lahodnou…
Lahodný smetanovo-malinový dortík, se zrcadlovou polevou na povrchu, bude ozdobou večírku či oslavy narozeniny. Jeho příprava je sice trošku náročnější, ale výsledek…
Maso smícháme s mlékem, vejcem, solí a pepřem. Promícháme a dáme nejméně na hodinu odležet.Po odležení přimícháme sýry, mouku a petrželku. Z masové směsi tvarujeme…
Vejce vyšleháme s cukrem,přimícháme mouku, strouhanku, oříšky, prášek do pečiva. Těsto nalijeme na plech vyložený dortovými oplatkami. Okraje plechu potřeme máslem, ať…
Oreo zmrzlina/ sušenková zmrzlina Do mísy dáme žloutky, k.mléko, cukr a smetanu. V igelit.pytlíku roztlučeme 6 sušenek. Vše promícháme a dáme do mrazáku. Asi po 4…
Jen málo dětí odmítne dezert, ve kterém narazí na sladký ořechový krém. Zkuste využít oblíbenou pomazánku v domácí smetanové zmrzlině. Když vydržíte potřebnou dobu na…
Přemýšlíte, jaké cukroví ještě udělat? Chcete něco originálního, milujete med a karamelový krém? Vyzkoušejte medovníkové kuličky. Jsou výtečné, snadné, rychle hotové,…
Výrazná, hravá a trochu jiná domácí zmrzlina je sladký rebel mezi klasickými příchutěmi. Spojuje jemnost smetanového základu s nezaměnitelnou vůní punče, která připomíná…
Ušleháme bílky se solí do pevného sněhu a nakonec zamícháme cukr. Pak postupně přidáváme jeden žloutek za druhým a naposledy lehce vařečkou vmícháme strouhané mandle…