Rychlý koláč se zakysankou
Recept ještě nebyl hodnocenSušenky rozdrtíme v mikroténovém sáčku a nasypeme je do mísy. Přidáme cukry, mouku s kypř.práškem a promícháme, přidáme vejce, mléko a olej a důkladně promícháme nejlépe…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sušenky rozdrtíme v mikroténovém sáčku a nasypeme je do mísy. Přidáme cukry, mouku s kypř.práškem a promícháme, přidáme vejce, mléko a olej a důkladně promícháme nejlépe…
Vaječný koňak se tradičně připravuje v období Vánoc, ale proč si ho nedopřát kdykoliv během roku? Recept je velmi jednoduchý, základem je pár poctivých surovin. Snadno…
Domácí jogurt je zdravou a chutnou alternativou ke kupovaným variantám. Jeho příprava je překvapivě jednoduchá a nevyžaduje žádné speciální vybavení. Stačí mléko a…
korpus: 1. Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení vel. (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval. 2. Pečeme 15…
1) Dáme vařit Salko na 1,5 hodiny!! 2) Vymastíme plech, na to dáme dortové oplatky tak, abychom pokryly celé dno. Poté děláme těsto: utřeme žloutky s cukrem, poté…
Pokud milujete lískooříškovou pomazánku z obchodu, zkuste si ji připravit podle tohoto receptu sami doma. Chuť je taktéž výborná a navíc víte, co jste si do této domácí…
Piškotové těsto: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme mléko, olej a mouku promíchnou s práškem do pečiva a kakaem, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.…
Přemýšlíte, jaké cukroví ještě udělat? Chcete něco originálního, milujete med a karamelový krém? Vyzkoušejte medovníkové kuličky. Jsou výtečné, snadné, rychle hotové,…
Nadýchaná piškotová roláda krásně voní perníkovým kořením. V kombinaci s jemným karamelovým krémem chutná neodolatelně. Povrch rolády navíc ozdobíme nadrcenými…
Jahodová palačinková roláda okouzlí nejen sladkou chutí, ale i krásnou barvou a jednoduchou přípravou. Perfektní dezert pro jarní a letní dny plné svěžesti a radosti.…
Ušleháme bílky se solí do pevného sněhu a nakonec zamícháme cukr. Pak postupně přidáváme jeden žloutek za druhým a naposledy lehce vařečkou vmícháme strouhané mandle…
Tyhle pralinky okouzlí svou jednoduchostí, báječnou chutí a elegancí. Připravte si je pro jakoukoli příležitost, vždy přijdou vhod. Můžete je servírovat na oslavě nebo…
Kokosové suky jsou dodnes pouťovou atrakcí, kterou děti milují. Přitom jejich domácí výroba je tak jednoduchá! Můžete použít i různá potravinářská barviva nebo zůstat u…
Dezert pro všechny milovníky slaného karamelu, který zvládnete připravit během 30 minut. Snadné hrníčkové řezy nabízí spojení vláčného kakaového korpusu a karamelové…
Dezert pro všechny milovníky slaného karamelu, který zvládnete připravit během 30 minut. Snadné hrníčkové řezy nabízí spojení vláčného kakaového korpusu a karamelové…
Z cukru připravíme karamel , do karamelu přidáme slazené kondenzované mléko, máslo ,skořici , aroma dle vlastního výběru , důkladně promícháme , aby se suroviny spojily …
Nejdřív je třeba vyrobit oba krémy, aby měly čas ztuhnout: 300g másla důkladně promícháme (doporučuji skutečně ručně míchat, elektrickým šleháním krém ztrácí část chuti)…
Nejdřív je třeba vyrobit oba krémy, aby měly čas ztuhnout: 300g másla důkladně promícháme (doporučuji skutečně ručně míchat, elektrickým šleháním krém ztrácí část chuti)…
Žloutky umícháme s cukrem do pěny, postupně za stálého míchání přidáme kakao, kávu a po kapkách rum. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a z bílků tuhý sníh. Těsto…
Piškot: Plech vyložíme papírem na pečení a ten potřeme máslem. Oddělíme bílky od žloutků. Polovinu cukru vyšleháme se žloutky (asi 5 minut, na střední rychlost) do…
Vejce vyšleháme s cukrem,přimícháme mouku, strouhanku, oříšky, prášek do pečiva. Těsto nalijeme na plech vyložený dortovými oplatkami. Okraje plechu potřeme máslem, ať…
Mleté řízky jsou velmi oblíbené jídlo. Původně známé jako holandské, navíc obohacené kromě sýra i mrkví. Ta odlehčí a i ochutí maso. Takže mohou opadnout případné…
Fazole večer před vařením namočíme. Vodu druhý den slijeme, fazole zalijeme cca 2cm nad ně a dáme vařit do měkka.Rozehřejeme v hrnci olej, rozpustíme v něm máslo.…