Pařížské rohlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenPařížské rohlíčky nesmí chybět na vašem vánočním stole. Lehký korpus, sladký krém a čokoládová poleva z nich dělá dobrotu, která jistě zmizí ze svátečního talíře jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pařížské rohlíčky nesmí chybět na vašem vánočním stole. Lehký korpus, sladký krém a čokoládová poleva z nich dělá dobrotu, která jistě zmizí ze svátečního talíře jako…
Polevy: Citrónová - 150g cukru moučka, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžíce horké vody. Cukr třeme s citr.šťávou, poté přidáme vodu a mícháme do zhoustnutí. Cukrová s…
Do velké mísy, kterou umístíme nad vodní lázeň vložíme žloutky, které rozmícháme v mléce a přidáme kondenzované mlékoPřidáme zrníčka z jednoho vanilkového luskuSměs…
Koláč s více vrstvami udělá radost dětem i dospělým. Korpus je s příchuti kávy a kokosu, na něm pikantní marmeláda, poté jemný vanilkový tvarohový krém a úplně nahoře…
Opravdu bleskovou zmrzlinu, kterou můžeme během léta podávat mlsným dětem nebo nečekané návštěvě, připravíme ze tří surovin. Základem je drobné mražené ovoce, které se…
Dezert pro všechny milovníky slaného karamelu, který zvládnete připravit během 30 minut. Snadné hrníčkové řezy nabízí spojení vláčného kakaového korpusu a karamelové…
Dezert pro všechny milovníky slaného karamelu, který zvládnete připravit během 30 minut. Snadné hrníčkové řezy nabízí spojení vláčného kakaového korpusu a karamelové…
Tu krémovou, smetanovou chuť známe všichni. Dnes už ruská zmrzlina koupená v obchodě není to, co bývala. Vyzkoušejme si ji tedy podle jednoduchého receptu připravit doma…
korpus: 1. Předehřejeme troubu na 180°C. 2. Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem. 3. Dno dortové formy vel. 20 cm. vyložíme pečícím papírem a směs do něj…
Ovocná zavařenina z jablek a pudinku je sladké pohlazení, které propojuje šťavnatou chuť jablek s jemnou kakaovou vůní. Skvěle se hodí na palačinky, do kaše, nebo…
Zmrzlina je dokonalou letní pochoutkou, kterou si zamilují malí i velcí. Spojení borůvek a zahuštěného slazeného mléka tvoří lahodnou harmonii chutí, kterou si…
Pamatujete na Bruce z pohádky Matilda, který musel sníst obří čokoládový dort pod dohledem přísné ředitelky Trunchbullové? Tak toto je on! Nadýchané čokoládové těsto…
Ušleháme bílky se solí do pevného sněhu a nakonec zamícháme cukr. Pak postupně přidáváme jeden žloutek za druhým a naposledy lehce vařečkou vmícháme strouhané mandle…
Do kastrolku dáme cukr, vajíčka, med, ocet, jedlou sodu, mléko a máslo. Vajíčka dobře rozmícháme, aby se nám na plotně nesrazila v kousky a dáme na plotnu vařit. Hmota…
Piškot: Plech vyložíme papírem na pečení a ten potřeme máslem. Oddělíme bílky od žloutků. Polovinu cukru vyšleháme se žloutky (asi 5 minut, na střední rychlost) do…
Sušenky rozdrtíme v mikroténovém sáčku a nasypeme je do mísy. Přidáme cukry, mouku s kypř.práškem a promícháme, přidáme vejce, mléko a olej a důkladně promícháme nejlépe…
Pokud rádi připravujete nepečené druhy cukroví, vyzkoušejte ořechová vosí hnízda. Tato světlá varianta tradičního vánočního cukroví vás překvapí lahodnou chutí. Příprava…
Do hrnce si dáme vařit vodu, v době varu přidáme bobkový list, nové koření, pepř, brambory nakrájené na kostičky, sůl. Zároveň si připravíme zátrepku z hladké mouky +…
Mouku s kypřícím práškem dejte do mísy. V jiné míse ušlehejte změklé máslo s cukrem a žloutky do světlé pěny, ušleháme bílky. Potom po částech přisypávejte moučnou směs…
Mouku s kypřícím práškem dejte do mísy. V jiné míse ušlehejte změklé máslo s cukrem a žloutky do světlé pěny, ušleháme bílky. Potom po částech přisypávejte moučnou směs…
Menší plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 150°C. Med, kysanou smetanu, hladkou mouku, cukr, vejce, olej, sodu a skořici vymícháme do hladkého…
Kdo by nemiloval karamel. A spojení s burisony je výborné. Tuto levnou a rychlou nepečenou pochoutku podle našeho receptu snadno zvládnete. Skvěle se hodí na Vánoce k…
Fazole večer před vařením namočíme. Vodu druhý den slijeme, fazole zalijeme cca 2cm nad ně a dáme vařit do měkka.Rozehřejeme v hrnci olej, rozpustíme v něm máslo.…