Medovník Boženy Brejchové
Recept ještě nebyl hodnocenMedovník je skvělý moučník. Medové pláty proložené jemným karamelovým krémem se rozplynou v puse. Jeho největší výhodou ale je, že ho lze připravit klidně až týden před…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Medovník je skvělý moučník. Medové pláty proložené jemným karamelovým krémem se rozplynou v puse. Jeho největší výhodou ale je, že ho lze připravit klidně až týden před…
Piškotové těsto: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme mléko, olej a mouku promíchnou s práškem do pečiva a kakaem, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.…
Nejdřív je třeba vyrobit oba krémy, aby měly čas ztuhnout: 300g másla důkladně promícháme (doporučuji skutečně ručně míchat, elektrickým šleháním krém ztrácí část chuti)…
Nejdřív je třeba vyrobit oba krémy, aby měly čas ztuhnout: 300g másla důkladně promícháme (doporučuji skutečně ručně míchat, elektrickým šleháním krém ztrácí část chuti)…
Mascarpone a smotanu spolu vyšľaháme.Vyšľahanú zmes rozdelíme na dve rovnaké časti.Do jednej časti pridáme karamelizované kondenzované mlieko a do druhej pridáme…
Mascarpone a smotanu spolu vyšľaháme.Vyšľahanú zmes rozdelíme na dve rovnaké časti.Do jednej časti pridáme karamelizované kondenzované mlieko a do druhej pridáme…
Všechny suroviny na těsto postupně smícháme, vymícháme těsto a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu na 170 stupňů. Z mléka, pudinků a vanilkového cukru uvaříme…
Vejce vyšleháme s cukrem,přimícháme mouku, strouhanku, oříšky, prášek do pečiva. Těsto nalijeme na plech vyložený dortovými oplatkami. Okraje plechu potřeme máslem, ať…
Mleté řízky jsou velmi oblíbené jídlo. Původně známé jako holandské, navíc obohacené kromě sýra i mrkví. Ta odlehčí a i ochutí maso. Takže mohou opadnout případné…
Tyhle pralinky okouzlí svou jednoduchostí, báječnou chutí a elegancí. Připravte si je pro jakoukoli příležitost, vždy přijdou vhod. Můžete je servírovat na oslavě nebo…
Jednoduché těsto, se kterým se dobře pracuje, můžete využít mnoha způsoby. Zde jsou, díky barevné odlišnosti, jednoduché sušenky vtipně kombinované do tvaru psí hlavičky…
Nepečené dorty jsou velmi populární nejen pro svoji snadnou přípravu, ale také chuť. Základ tohoto dortu tvoří nadrcené sušenky s máslem, které jsou pokryty lahodnou…
Originální oříškové nepečené kuličky v sobě skrývají slunečnicová semínka obalená v čokoládě či cukru. Díky tomu kuličky po zakousnutí krásně křupnou. Obalit je můžete…
Bez ořechového cukroví by to nebyly ty pravé svátky. Dva pláty medového těsta s máslem mají mezi sebou lahodný krém s kondenzovaným mlékem. Celé to pak korunuje…
Výrazná, hravá a trochu jiná domácí zmrzlina je sladký rebel mezi klasickými příchutěmi. Spojuje jemnost smetanového základu s nezaměnitelnou vůní punče, která připomíná…
Tyto efektní tříbarevné dortíky se skládají z kakaového korpusu, jahodové a mangové náplně. Díky potření malinovým džemem je korpus krásně vláčný. Povrch dortíků můžete…
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáme žloutky a nakonec pomalu vmícháme mouku smíchanou s kakaem a olej. Těsto rozetřeme na plech vyložený…
Kokos smícháme v hlubší misce se slazeným kondenzovaným mlékem (dvě lžíce si necháme na spojení těsta). Dochutíme trochou rumu. Přidáme tolik cukru, aby byla hmota tuhá.…
Z mouky, kypřícího prášku, cukru, soli, změklého másla, žloutku a mléka vypracujeme hladké těsto. Prsty ho natlačíme do formy vyložené pečícím papírem. Dáme do lednice. …
Rozválíme listové těsto a namažeme na něj krém.Krém pokapeme kondenzovaným mlékem. Těsto srolujeme a nakrájíme na kolečka.Uložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme na…
Domácí pekárna: Do nádoby od pekárny nalijte mléko, máslo a sladké kondenzované mléko. Přisypte droždí a vše v nádobě promíchejte. Dále přisypte cukr, mouku a sůl.…
Připravíme kvásek z mléka a droždí a poté zpracujeme se všemi surovinami hladké těsto v míse. Pokud se moc lepí, přidáme mouku. Na teplém místě necháme kynout.Mezitím…
Krém: Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Kokosové mléko spolu s cukrem si dáme zahřát dokud se se nám nerozpustí cukr a sedlina, která většinou v konzervě…