Vanilkova PANNA COTTA
Recept ještě nebyl hodnocenMlieko, smotanu, cukor a otvoreny vanilkovy lusk privedieme do varu.Zelatinu nechame nabobtnat vo vode.Mliecnu zmes odstavime, vyskrabeme vanilkove semiacka do mlieka a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mlieko, smotanu, cukor a otvoreny vanilkovy lusk privedieme do varu.Zelatinu nechame nabobtnat vo vode.Mliecnu zmes odstavime, vyskrabeme vanilkove semiacka do mlieka a…
1) Troubu si předehřejeme na 200°C. 2) Na těsto si smícháme zvlášť sypké a zvlášť mokré suroviny. Sypké pomalu vmícháme do mokrých. Zbytečně nepřemícháváme, když někde…
Čokoládu pro snadnější nastrouhání dáme do mrazáku. Banány oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.Ve vyšší nádobě ušleháme Lučinu s mlékem a cukrem.Skleničky po…
Co se skrývá pod tímto netradičním názvem? Vláčný dezert z máslového těsta, bohatě prolitý kombinací plnotučného a slazeného i neslazeného kondenzovaného mléka, navrch…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, rajčata nakrájíme na menší kostky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka.Na lžíci oleje, nejlépe na wok…
Jednoduchý, rychlý a neuvěřitelně chutný! Segedín z jednoho hrnce je perfektní volbou pro všechny, kdo milují klasiku bez zbytečného nádobí. Kombinace masa, kysaného…
Sladké pštrosí vejce je originální dezert, který zaujme nejen svou chutí, ale i vzhledem. Spojení bílé sladké vrstvy a šťavnaté pomerančové náplně, je dokonalou sladkou…
Jemně nahořklá chuť rukoly dodává této polévce osobitou chuť a šmrnc. V kombinaci s mozarellou, rozmixovanou kořenovou zeleninou a opečenými krutonky z žitného chleba…
Nadýchané, voňavé, s ovocem a šlehačkou – přesně takové jsou tyto roztomilé lívance ve tvaru králíčka. Dokonalá kombinace chutí i zábavy na talíři, která rozzáří…
Těsto vyválejte na placku o rozměrech pekáčku a upečte dvě placky, dejte bokem.Oloupejte jablka a nakrájejte na kostičky, dejte do hrnce, přidejte cukr, skořici a…
Zemplínský koláč se na východním Slovensku připravuje na svátky, svatby i hostiny. Tento bochánek s lehce sladkou chutí připravíme velmi snadno v domácí pekárně. Podávat…
Smícháme sypké suroviny, smícháme tekuté suroviny. Vymícháme společně v hladké těsto a nakonec pomalu zamícháme borůvky. Plníme formičky a pečeme ve vyhřáté troubě na…
Jogurt, smetanu a sul promichame. Smes nalijeme do plateneho (nebo jineho propustneho) pytliku, zavazeme a povesime nad misku. Nechame odkapat minimalne 24 hodin …
Z bílků, špetky soli a vody vyšleháme sníh. Poté zašleháváme cukr, žloutky a mouku promíchanou s pudinkovým práškem. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a…
Nejdříve uděláme krém. Z mléka nalijeme malé množství do hrnečku, rozmícháme v něm mouku, bramborovou moučku, moučkový cukr a vanilkový cukr. Vlijeme do vařícího mléka…
Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a chvíli restujeme, až klobása pustí tuk a barvu…
Oloupaný česnek nastrouháme na jemno. V polovině hrnku mléka rozmixujeme listy špenátu a v druhé polovině rozmícháme mouku. Omyté maso nakrájíme na menší kousky,…
Nejdříve připravte rebarborový kompot.Všechny suroviny dejte do hrnce a vařte, dokud se rebarbora nerozvaří, trvá to asi 20 minut. Kompot nechte vychladnout a pak jím…
Mléko dáme vařit do hrnce. Až bude zahřáté na 85 °C, odstavíme ho a dáme ho zchladit. Poté je důležité hlídat teplotu – jakmile bude mít mléko kolem 40–45 °C, přidáme…
Do malého kastrůlku dáme mák s vanilkovým cukrem a zalijeme 100ml mléka. Přivedeme k varu a za stálého míchání prohříváme přibližně 3 minuty, poté odstavíme z tepla. …
Víno se skořicí dáme vařit a necháme ho zredukovat až na 125 ml. Necháme vystydnout a pak ho dáme vychladit do lednice.Smetanu s mlékem dáme zahřát.Žloutky s cukrem…
Sypké součásti sesypu do mísy a dobře promísím. Pak do mísy přidám ostatní tekuté přísady. Vše řádně promíchám (nejlépe ručním mixérem). Do tukem vymazané a moukou…
Dortová forma kulatá 18cm - nejlépe nastavitelná nebo otvírací. Lze i s klasickou formou, jen budou pěny vrstveny na sebe. Ve výsledku budou vidět vrstvy z boku, je to…
Nejprve dáme vařit uzené maso na cca 20 min.Maso vyndáme, do uzeného vývaru nasypeme zmrzlé fazolky a vaříme cca 10 min. Mezitím maso nakrájíme na kostičky. Po uvaření…