Křenovka s uzeným

Kroupovka Kuchařka: Kroupovka

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Omáčky 4 názory

Suroviny

8 dkg másla
2 lžíce hladké mouky
plnotučné mléko
křen (čerstvý nebo sklenička krenexu)
sůl
cukr
citron
4 plátky uzené krkovice
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky uděláme jíšku, doléváme mlékem do požadované hustoty a neustále musíme míchat, aby se nám neudělaly hrudky. Omáčku asi 10 minut provaříme, osolíme, přidáme křen a uvařené uzené maso, necháme prohřát a vypneme.

  2. Již bez varu dochutíme solí, cukrem a zakapeme citrónovou šťávou. Jako přílohu podáváme výhradně knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 70 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křenovka s uzeným

Tématické fráze: křenová omáčka z krenexu křenovka z křenexu křenovka omačka křenová omáčka s krenexu jak se dělá křenovka jak se vaří křenovka omacka krenovka křenovka s uzeným masem kronovka jednoduchá křenovka omáčka z křenexu priprava chrenova omacky krenovvka křenovka s uzeným masem krenovka z mleka postup krenovka křenovka s hovězího masa rcepty s uzeným nejlepší křenovka omáčka prilohy k uzenemu