Roláda s Olé tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenVyšleháme pevný sníh z bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme mouku. Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný sníh, poprášíme kypřícím práškem a lehce jej…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vyšleháme pevný sníh z bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme mouku. Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný sníh, poprášíme kypřícím práškem a lehce jej…
Do mísy dáme moučkový cukr, vanilkový cukr, povolené máslo, žloutky a šleháme do pěny. Pak přidáme tvaroh a ještě necháme chvíli šlehat. Pomalu zašleháváme mouku…
V téměř vroucím mléce rozpustíme máslo a takto, horké, 3 minuty mixujeme (v klasickém mixéru, ale jde to i ponorným).Ke konci vmixujeme i žloutek a cukr (u tmavé…
V téměř vroucím mléce rozpustíme máslo a takto, horké, 3 minuty mixujeme (v klasickém mixéru, ale jde to i ponorným).Ke konci vmixujeme i žloutek a cukr (u tmavé…
Do vysoké misky nalijeme mléko, přidáme vejce, olej, mouku, cukr, vanilkový cukr, sůl a zamícháme. Rozšleháme mixerem, aby bylo těstíčko hladké. Necháme ho nejméně 1…
Mlieko zohrejeme na 90°C a odstavíme. Vmiešame šťavu alebo ocot, premiešame a zakryté necháme 30 min odpočívať.Ak chceme syr ochutený, vmiešame prísady a všetko…
Uvaříme hustý pudink z půl litru mléka a dvou pudinků.Dáme do stroje vyšlehat, aby chladl nebo můžeme dát do umyvadla studenou vodu, do které hrnec postavíme a mícháme…
Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce na sucho osmahneme. Poprášíme moukou, promícháme a chvíli mícháme. Zalijeme mlékem, přidáme vegetu a na jemno nastrouhané stroužky…
Do malého kastrůlku dáme mák s vanilkovým cukrem a zalijeme 100ml mléka. Přivedeme k varu a za stálého míchání prohříváme přibližně 3 minuty, poté odstavíme z tepla. …
Masová směs:Na 2 PL oleje osmažíme cibuli dozlatova, přidáme česnek a smažíme jen asi další minutu.K cibuli přidáme mleté maso a rychle orestujeme, asi 5 minut.Přidáme…
Lahodný krém skrytý pod opálenou cukrovou krustou. To je tradiční francouzský dezert ze žloutků, smetany, vanilky a cukru. Díky receptu soutěžícího Tondy Víznera z…
Mléko svaříme. Ve smetaně pořádně rozšleháme vejce, sůl a kurkumu. Směs vlijeme do vařícího mléka, s mícháním vaříme asi pět minut, až se mléko vysráží.Necháme trochu…
Čtvrtkolečka cibule (s rozdrcenými stroužky česneku) dáme smažit se sádlem a špekem do (titan.) kastrolu. Maso nakrájíme na kostky, v misce prohněteme se škrob. moučkou…
Na těsto smícháme všechny sypké suroviny v míse nebo robotu, přidáme máslo nakrájené na plátky, jogurt, vejce a vytvoříme hebké těsto. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly a…
Smícháme sypké suroviny, smícháme tekuté suroviny. Vymícháme společně v hladké těsto a nakonec pomalu zamícháme borůvky. Plníme formičky a pečeme ve vyhřáté troubě na…
Kachní stehna zalijeme mlékem a necháme 2 - 4 hodiny odpočinout. Poté je vyjmeme, dobře osolíme a posypeme kmínem.Do pekáčku nakrájíme na měsíčky jablko bez jadřinců a…
Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, zalijeme vlahým mlékem a necháme vzejít kvásek. Přidáme změklé máslo, žloutky, sůl…
Do 1 l odměrky dáme rozdrobené droždí, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, 50 ml vlahého mléka, prošleháme, zakryjeme a necháme asi 10-15 minut nakynout. Do mísy dáme…
Mleko, smetanu a sul promichame, dame na mirny ohen ohrat. Kdyz mleko dosahne 80 stupnu, coz trva tak 10 minut, pomalu vlijeme citronovou stavu, ve ktere jsme rozmichali…
1. Z mouky, droždí, cukru, soli a mléka zaděláme těsto, postupně vmíchám i máslo. Vypracované těsto zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v lednici vychladnout. 2.…
Nejdříve si připravíme náplň. Na lžíci másla uděláme řídká osolená a opepřená vejce. Do odstavených vmícháme mraženou zeleninu. Plát masa dobře naklepeme, osolíme a…
Tapiokové perly vsypeme do půl litru mléka a necháme hodinu nabobtnat. Poté osladíme, pozvolna přivedeme k varu a minutu vaříme do zhoustnutí a zprůhlednění perel.Pak už…
Přidáno před 23 minutami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Mezi nejnechutnějšími jídly světa se umístila i česká rybí polévka. Ovšem na páchnoucího žraloka nebo nudle s karamelem nemá
Sezóna medvědího česneku začíná: Při sbírání v přírodě pozor, hrozí záměna s jedovatými druhy rostlin, říká expertka Jana Vlková
Svačiny pro děti zdravě a chutně: Chytré tipy, co dobrého sbalit capartovi do školní aktovky