Hrnkové palačinky
Recept ještě nebyl hodnocenHrníčkové recepty bývají tím nejsnazším, do čeho se můžeme v kuchyni pustit. Ze surovin podle receptu umícháme hladké těsto a za pár minut se celou kuchyní rozline známá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 195 kJ / 47 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 1,50 g |
– nasycené | 1,00 g |
– nenasycené | 0,44 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,04 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 4,90 g |
– cukry | 4,90 g |
––– laktóza | 4,90 g |
Hrníčkové recepty bývají tím nejsnazším, do čeho se můžeme v kuchyni pustit. Ze surovin podle receptu umícháme hladké těsto a za pár minut se celou kuchyní rozline známá…
Jedna z nejoblíbenějších omáček - koprovka. Plná smetany a kopru, který poznáte díky jeho specifické chuti a vůni. Vyzkoušejte tento recept se základem z hovězího vývaru…
Palačinky se šunkou plněné sýrem jsou lahodné a syté slané jídlo, které skvěle poslouží jako rychlá večeře. Jemné palačinky zapečené se šťavnatou šunkou a plněné sýrem…
Majonéza je univerzální doplněk ke spoustě pokrmů, jak ve studené, tak teplé kuchyni. Doma si můžete vytvořit i tak lahodnou, jako je tato, bez vajec. Potřebujete jen…
Tento zákusek je trochu retro, ale protože je prostě fantasticky dobrý a neodolatelný, jeho obliba neklesá. A jak se pozná takový dobrý větrník? Má vláčný korpus,…
- rohlíky nakrájíme na kolečka a dáme je do mísy. Zalijeme je mlékem a necháme je dobře nasáknout. Mraženou zeleninu necháme rozmrazit. - Mezitím rozmícháme máslo se…
Cibuľu opražíme, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, soľ, mleté čierne korenie a bobkový list, zalejeme vodou a povaríme, kým nie sú zemiaky uvarené.Primiešame fazuľu,…
Milujete svíčkovou, ale hledáte odlehčenou variantu, která nezatíží žaludek ani svědomí? Tahle „light“ verze tradiční omáčky si zachovává svou typickou chuť i vůni.…
Květák nakrájíme nadrobno, smícháme se strouhankou a kypřícím práškem. V mléce rozšleháme vajíčka spolu se solí, česnekem, bazalkou a 1 lžičkou petrželky. Cibuli…
Kynutých buchet není nikdy dost, ať jich upečete kolik chcete, vždycky nakonec pochybí. Základem dobrých buchet, které zůstanou vláčné i na druhý den, je dokonalé těsto.…
Kořenovou zeleninu i s cibulí nakrájíme na menší kousky a elektrickým sekáčkem na potraviny rozsekáme nadrobno (na drť).Kuřecí prsa nakrájíme buď na nudličky, ale spíš…
Jednoduché jídlo připomínající léto, to jsou zelené fazolky na smetaně v příjemně nakyslé omáčce. Zpracujete v něm jak letní čerstvé fazolkové lusky, tak fazolky mražené…
Kuracie mäso narežeme na kocky a na oleji orestujeme. Pridáme nasekanú cibuľu, postrúhanú zeleninu, krátko opražíme a podlejeme litrom vody. Povaríme asi 20 minút. Mäso…
Do vřelého mléka přidáme ještě za vaření hrubou mouku a vytvoříme tuhou hmotu. Pro lepší vychladnutí dáme na vál a zde necháme vychladnout. Po vychladnutí vypracujeme…
Hrozinky namočíme do vařící vody, můžeme k nim pro chuť přidat trošku rumové tresti nebo je namočit přímo do rumu. Mléko za častého svaříme s cukrem a odstavíme z…
Bublanina typická pro Francii, tedy clafoutis, je od té naší nadýchané dost rozdílná. Její těsto je spíše tužší, palačinkového charakteru. Na chuti je velmi jemné a…
Do mísy prosejeme obě mouky. Přidáme sůl, cukry, droždí a důkladně promícháme. Ve vlažném mléce rozšleháme dvě vejce a přilijeme do moučné směsi. Krátce promícháme a…
Mléko si nalejeme do hrnce a ohřejeme na cca 70 stupnů. Stáhneme ze sporáku, a přidáme salko a sušené mléko. Rozmícháme metličkou. Necháme stát, dokud mléko neschladne…
Do jednoho litru vody dáme vařit na kostky nakrájené brambory, nakrájenou cibuli, pórek, nasekaný česnek, přidáme sůl, drcený kmín a čerstvě mletý pepř. Vaříme tak…
Šťavnaté kuřecí řízky obalené v křupavém obalu máme rádi skoro všichni. Tentokrát je místo strouhanky obalíme v drcených kukuřičných lupíncích a zvolíme zdravější způsob…
Lívance jsou oblíbená sladká snídaňová klasika. Můžeme je připravit i ve zdravější verzi, stačí ubrat cukr, použít špaldovou mouku a do těsta přidat tvaroh. Po osmažení…
Není nad to si čas od času odlehčit jídelníček a připravit bezmasý pokrm. Tarhoňa na smetaně s restovanými žampiony zachutná i těm, kteří běžně na maso nedají dopustit.…
Klasickým způsobem v nádobě zpracujeme hladké těsto na palačinky a necháme ho nejméně 2 hod. odpočinout při pokojové teplotě. Má to svůj účel, za tu dobu dobře nabobtná…
Pokud připravíte sladkou krupicovou kaši, oči se rozzáří nejen dětem, ale i dospělým, kteří si vzpomenou na své dětství. Špaldovou krupicovou kaši podáváme s kouskem…