Rýžová kaše s pudinkem bez lepku a mléka
Recept ještě nebyl hodnocenJemná a krémová kaše z rýže je skvělým zdrojem energie a snadno stravitelným pokrmem, vhodným pro děti i dospělé. Pudink nabízí širokou škálu příchutí, a díky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 178 kJ / 43 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,60 g |
Tuky | 2,20 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 1,60 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 51 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jemná a krémová kaše z rýže je skvělým zdrojem energie a snadno stravitelným pokrmem, vhodným pro děti i dospělé. Pudink nabízí širokou škálu příchutí, a díky…
V míse smícháme mouku, skořici, kypřící prášek a cukr. Přidáme mléko, vanilkové aroma, olej a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Těsto vlijeme do silikonové formy na…
Nejprve uděláme kvásek. Do misky rozdrobíme půlku droždí, posypeme trochou cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Rozmícháme a cca 10 minut necháme ležet, než vzejde…
Pohanku propláchneme a nasypeme do vroucího rostlinného mléka. Přidáme rozmačkaný banán, skořici a cukr, přivedeme k varu a minutu povaříme. Poté odstavíme z plotny,…
Pokud rádi mlsáte zdravě, tenhle chlebíček si určitě oblíbíte. Obsahuje minimum cukru, je bez mouky a v jeho chuti se kombinují ovesné vločky, vláčná a šťavnatá jablka a…
Do pekárny naliji tekuté suroviny, zasypu sypkými a zapnu pekárnu na program "Těsto", nebo zadělám klasicky v míse ručně. Plech na kuře (32x20cm) lehce vymáznu řepkovým…
Do pekárny naliji tekuté suroviny, zasypu sypkými a zapnu pekárnu na program "Těsto", nebo zadělám klasicky v míse ručně. Plech na kuře (32x20cm) lehce vymáznu řepkovým…
Zdravý vločkový koláč, ve kterém není použita ani trocha mouky, je plněný jogurtovou směsí a strouhanými jablky. Lehce vás přesvědčí o tom, že co je zdravé, je i dobré.…
Ve velké míse smícháme všechny suroviny, metličkou vypracujeme hladké těsto a necháme ho cca 5 minut stát. Na malém množství kokosového oleje (můžete použít i rostlinný)…
Šťavnatou a osvěžující buchtu snadno upečeme i bez živočišných výrobků, postačí nám je ty rostlinného původu. Základ těsta tvoří nastrouhané jablko, kokos, mouka,…
Čirok propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad kuličky, a dáme vařit. Vaříme…
Dýni neloupeme, jenom pořádně omyjeme a nakrájíme na kostičky.Vložíme ji do zapékací misky a v troubě pečeme do změknutí.Měkkou dýni rozmixujeme na hladké pyré a necháme…
Mléko dáme do kastrůlku a přidáme vločky. Přivedeme k varu a vaříme 12-14 minut, za občasného míchání.Když kaše zhoustne, osladíme ji podle chuti a přidáme ovoce.Pokud…
Troubu předehřejte na 170°C a dva plechy vyložte pečícím papírem. Marcipán nakrájejte na kostky, dejte do mixéru (resp. food processoru), přidejte sůl, prášek do pečiva…
Člověk, který začíná dbát na zdravý životní styl nebo chce zhubnout, v první řadě obvykle zamění bílé pečivo za to celozrnné. Celozrnné pečivo obsahuje totiž mnohem…
V míse smícháme teplé mléko, lžíci pšeničné mouky a lžíci cukru. Přidáme rozdrobené droždí, metličkou vše promícháme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek …
V míse smícháme teplé mléko, lžíci pšeničné mouky a lžíci cukru. Přidáme rozdrobené droždí, metličkou vše promícháme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek …
Dýni nastrouháme nahrubo, zalijeme vodou, přidáme sirup a citronovou šťávu a při mírné teplotě dusíme do měkka.Potom rozmixujeme na hladké pyré a necháme zchladnout.Do…
Tuto netradiční bábovku připravíme bez lepku a vajec. Díky řepě a karobu má krásnou barvu. Zajímavou chuť bábovky doplňuje pikantní čokoládová poleva. Ke zdobení…
Pohanku uvaříme v rostlinném mléce podle návodu na obalu.Pokud by se mléko při vaření odpařilo, ještě trochu přidáme. Sušené švestky pokrájíme.Před podáváním přidáme do…
Ze všech surovin na korpus vypracujeme ručním šlehačem středně husté těsto. Na dno dortové formy (rozevírací, průměr 26 cm) vystřihneme kolečko pečicího papíru a na něj…
Troubu předehřejte na 180°C a dortovou formu (či jinou obobné velikosti) vyložte pečícím papírem. Ve větší míse smíchejte mouku, kakao, sůl a sodu. V hrníčku prošlehejte…
Potěšte své blízké jogurtovou buchtou, která je plná ovoce a bohatě posypaná křupavou drobenkou. Jaké ovoce zvolíte, je jen na vás, skvěle chutná s třešněmi, nebo…
Výborný dezert inspirovaný tradiční italskou panna cottou připravíme z jahod, jogurtu, rostlinného mléka a agaru. Vše stačí krátce povařit a pak nechat vychladit. Dezert…