Jahodová panna cotta
Recept ještě nebyl hodnocenVýborný dezert inspirovaný tradiční italskou panna cottou připravíme z jahod, jogurtu, rostlinného mléka a agaru. Vše stačí krátce povařit a pak nechat vychladit. Dezert…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Výborný dezert inspirovaný tradiční italskou panna cottou připravíme z jahod, jogurtu, rostlinného mléka a agaru. Vše stačí krátce povařit a pak nechat vychladit. Dezert…
Důkladně na hustém sítě propláchneme quinou, abychom ji zbavili saponinů. Dáme asi na 15 minut pomalu vařit do mléka, tekutina by měla úplně zmizet.Do připravené quinoy…
Pokud rádi mlsáte zdravě, tenhle chlebíček si určitě oblíbíte. Obsahuje minimum cukru, je bez mouky a v jeho chuti se kombinují ovesné vločky, vláčná a šťavnatá jablka a…
Oba druhy promícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem. Přilijeme olej a vodu a vymícháme ne příliš husté těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.…
Amarant propláchneme na sítku a vsypeme do horkého rostlinného mléka. Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme pod pokličkou 15 minut. Poté vmícháme kokos, mák a…
Rostlinné mléko, olej, cukr a sůl smíchám v hrnku a ohřeji v mikrovlnné troubě na teplotu ruce příjemnou. V misce promísím mouky s droždím. Do pekárny naliji nejdřív…
Smícháme dohromady špaldovou mouku, kokos, kokosový cukr, 2 lžíce kakaa, skořici, kypřicí prášek a špetku soli.Rostlinné mléko nebo vodu a mleté lněné semínko smícháme a…
Nekynuté lívance připravíme během chvilky a díky použitým surovinám jsou zdravější než klasická verze. K oslazení použijeme med či sirup a do těsta přidáme řepu, díky…
Člověk, který začíná dbát na zdravý životní styl nebo chce zhubnout, v první řadě obvykle zamění bílé pečivo za to celozrnné. Celozrnné pečivo obsahuje totiž mnohem…
Pohanku uvaříme v rostlinném mléce podle návodu na obalu.Pokud by se mléko při vaření odpařilo, ještě trochu přidáme. Sušené švestky pokrájíme.Před podáváním přidáme do…
Ochutnejte tento skvělý a osvěžující jahodovo-rebarborový koláč ovoněný vanilkou a zasypaný drobenkou. Na přípravu nejsou použity žádné živočišné produkty, takže si na…
V rostlinném mléce uvaříme hustý vanilkový pudink a necháme ho vychladnout. Poté ho vyšleháme s rozdrobeným tofu a ostatními surovinami do hladkého krému. Cukr a…
Meruňkového Šmakouna nakrájíme na menší kostičky a vhodíme je do mixéru. Přidáme tvaroh, meruňky a arašídové máslo. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu. V případě potřeby…
Jáhly 3x spaříme vroucí vodou, zalijeme je ¾ hrnku vody a ¾ hrnku rostlinného mléka, osolíme, osladíme a pod pokličkou na mírném plameni vaříme, až se všechna tekutina…
Dýni neloupeme, jenom pořádně omyjeme a nakrájíme na kostičky.Vložíme ji do zapékací misky a v troubě pečeme do změknutí.Měkkou dýni rozmixujeme na hladké pyré a necháme…
Ve velké míse smíchejte vločky, kakao, kypřící prášek a špetku soli. Těsto vlijeme do formy na chlebíček, kterou jsme vymazali olejem a vysypali kokosem.V další míse…
Čirok propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad kuličky, a dáme vařit. Vaříme…
Dýni nastrouháme nahrubo, zalijeme vodou, přidáme sirup a citronovou šťávu a při mírné teplotě dusíme do měkka.Potom rozmixujeme na hladké pyré a necháme zchladnout.Do…
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a případně kakao.Přidáme olej, mléko a vanilkovou esenci, všechno zpracujeme do hladkého těsta. Hořkou čokoládu nasekáme na…
Všechny suroviny smícháme v odměrce o obsahu minimálně 1 litr. Mouku nepřidáme všechnu hned, přisypáváme postupně, až dosáhneme konzistence lívancového těsta. Každá…
Kluski : V hrnci přivedeme do varu větší množství osolené vody. Smícháme půl sklenice studené vody a 1 KL škrobové moučky a vlijeme ji do hrnce s vařící vodou. …
Umixujeme fazole a přidáme všechny ingredience krom čokolády.V původním receptu je půl hrnku cukru, já sladím trochou sirupu nebo třtinovým cukrem.Čokoládu, posekanou na…