

Skořicová bábovka s jablky (bez vajec)
Suroviny
- 1/2 hrnku žitné mouky
- 2 hrnky špaldové mouky
- 3 nahrubo nastrouhaná jablka
- 1 hrnek rostlinného mléka
- 1 lžíce mleté skořice
- 1 lžička přírodního vanilkového aroma
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- 1/2 hrnku oleje z vlašských ořechů
- 1/2 hrnku třtinového cukru
Postup přípravy receptu
V míse smícháme mouku, skořici, kypřící prášek a cukr. Přidáme mléko, vanilkové aroma, olej a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka.
Těsto vlijeme do silikonové formy na bábovku a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C cca 50 minut.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Skořicová bábovka s jablky (bez vajec)
-
Klára: Můžete použít jakýkoliv jiný olej. Já mám ten vlašský ráda kvůli jeho oříškové chuti
-
Vypadá to zajímavě, myslíte,že by se dal použít i jiný olej? Třeba kokosový? Nebo ten vlašský má i specifickou chuť, která by tam chyběla?
-
spagetka: No, do okurky nedávám, ale mrknu se po něm tedy
-
Jana Remkova: Jani, ořechový olej je vynikající do listových salátů i třeba do mrkvového salátu, fakt, vyzkoušej, děsně nám to prostě do těchto salátů chutná
A ten sezamový - taky do listového salátu, nebo do okurky -
Strašně se mi líbí tahle bábovka, ale zas to má háček. Olej z vlašských ořechů..upotřebím i jinak?? Nevím, jen kvůli bábovce ho kupovat se mi nechce. Třeba sezamový jsem koupila do nějakého jídla a vůbec nevím, co s ním dál.. Ale zkusím to nějak udělat podle sebe