Kořeněná zelenina

Lucasinka Kuchařka: Lucasinka

Zeleninová jídla 5 názorů

Suroviny

1 menší květák
3-4 mrkve
4-5 menších červených cibulí
1 chilli papričku (středně pálivou)
4 stoužky česneku
hladkolistou petržel
koření Garam Masala
máslo
olej
med
citron
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky, mrkev pokrájíme šikmo na slabé plátky a oloupanou cibuli na osminky.

  2. Na pánvi rozehřejeme kousek másla s trochou oleje, přisypeme část drobně pokrájené chilli papričky a česneku a koření Garam Masala. Přisypeme květák, promícháme, a necháme chvíli smažit. Pak přisypeme část pokrájené petržele a květák vyndáme na talíř nebo misku.

  3. Znovu rozehřejeme část másla s trochou oleje, přisypeme chilli, česnek a koření a přisypeme mrkev. Tu také rychle osmahneme, ke konci přidáme trochu šťávy z citronu a když se šťáva vyvaří, posypeme pokrájenou petrželku a přesuneme na talíř.

  4. Postup s máslem, olejem, chilli, česnekem a kořením zopakujeme a tentokrát přidáme cibuli. Tu necháme zesklovatět a změknout, opět na závěr posypeme petrželí a přesuneme na talíř. Podáváme s chlebem Naan a se zálivkou, kterou uděláme smícháním medu a citronu.

Poznámka

Můžeme podávat i se sýrem Halloumi, který osmahneme na té samé pánvi – bez tuku. Máslo mícháme s olejem, protože se pak máslo nepřepaluje.

Inspirace - Prostreno z 28.9.

http://www.lucasinka.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kořeněná zelenina

  • Ivana79 Ivana79

    Dnes som si chcela na obed urobiť nejakú zeleninu a toto sa mi moc páči:yes:Zostali mi zapečené zemiaky od včera a takáto zeleninka bude k nim:-p:yes:Aj s tou zálievkou,mňam:-*

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka(autorka receptu)

    Ja jsem pouzila vlastni med, ktery jsem delala z cerneho bezu a pomerancu, takze to byla takova pomerancovo-citronova zalivka, ale skoro nebyla potreba, protoze zelenina byla uzasna sama o sobe :-)) A misto kvetaku by se urcite dala pouzit treba brokolice ;-)

    Odpovědět

  • Sandra Rozsivalova Sandra Rozsivalova

    Mňamka to být musí, ale teď květák nemůžu;-( Ten její med tam byl myslím tymiánový? To by mě docela zajímalo, jak chutná, ale to bych pro něj asi musela do Maroka.:-p:yes:

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka(autorka receptu)

    Mattahaj, v Prostrenu jsem se take inspirovala. Zapomela jsem to jen do poznamky poznamenat, takze jsem uz napravila. Tam si ale delala smes koreni sama. Ja, i kvuli pohodlnosti, jsem pouzila smes Garam Masala :) Nerekla bych, ze zelenina je tak syta, ale ani jsme vsechno nesnedli a funeli jsme cely vecer :-D

    Odpovědět

  • mattahaj mattahaj

    Tak tohle vypadá velmi dobře, tohle já můžu :-D
    Teď v úterý to vařili v Prostřeno! jako Marocká zeleninová inspirace a vypadalo to výborně.

    Odpovědět

Tématické fráze: nakládaný květák květák recepty recepty z květáku jídla ze zeleniny zelenina recepty ze zeleniny korenena petrzel recept nakládaný květák se zeleninou kořeněná jídla recepty inspirace zeleniny zeleninová jídla recepty recept na květak se zeleninou smazena zelenina po indicku kořeněná dušená zelenina top recepty marocká zelenina zelenina-recepty marocká zeleninová inspirace recepty květák zelenina recepty zelenina masala