

Pohanková kaše s banánem
Suroviny
- 1 hrnek pohanky (kroupy)
- 1,5 hrnku rostlinného mléka
- 2 lžíce třtinového cukru nebo odpovídající množství stevie
- 1 lžička mleté skořice
- 1 velký banán
Postup přípravy receptu
Pohanku propláchneme a nasypeme do vroucího rostlinného mléka. Přidáme rozmačkaný banán, skořici a cukr, přivedeme k varu a minutu povaříme.
Poté odstavíme z plotny, přiklopíme pokličkou a zabalíme na 20 minut do peřin. Pohanka během této doby krásně změkne.
Poté hrnec vrátíme na plotýnku, kaši promícháme a podle potřeby ještě naředíme mlékem.
Podáváme teplou nebo studenou, posypanou skořicovým cukrem nebo ozdobenou ovocem.
Poznámka
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Pohanková kaše s banánem
-
popoluska340: množstvo si predsa prispôsob svojej chuti, v recepte ani nie je napísané, že to je jedna porcia
-
a neni toto mnozstvo pre jednu osobu vela,ale urcite vyskusam,len nemam doma banan
-
petram: to máš pravdu, skúsim
-
Petruš, mňááám. Nesmím to kvůli draslíku s banány přehánět, ale jednou za čas?
-
tejaja: Banán jsem vždy přidávala na závěr, podobně jako jiné druhy ovoce, pak jsem ale zjistila, že takto se chutě víc propojí.
-
Výborný recept
kašu z pohánky som robila asi 2x, ale bez banánu. Nebolo by lepšie ten banán dať do hotovej kaše ? Ale inak je pohýnková kaša veľmi dobrá