Moje nedělní řezy
Recept ještě nebyl hodnocenZ uvedených přísad vypracujeme hladké těsto, přikryjeme folií a necháme asi hodinu odpočinout v chladu. Pak ho vyválíme na plát velikosti plechu na pečení, upečeme. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z uvedených přísad vypracujeme hladké těsto, přikryjeme folií a necháme asi hodinu odpočinout v chladu. Pak ho vyválíme na plát velikosti plechu na pečení, upečeme. …
Z uvedených přísad vypracujeme hladké těsto, přikryjeme folií a necháme asi hodinu odpočinout v chladu. Pak ho vyválíme na plát velikosti plechu na pečení, upečeme. …
Postup: Po vykynutí těsto propracujeme, vyválíme plát nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat a potřeme libovolnou náplní, zavineme a spojem…
1. žloutky + vroucí voda + cukr vymíchat mixérem pak přidat ořechy a vymíchat 2. mouku smíchám s práškem do pečiva, nasypu na žloutky. Z bílků ušlehám tuhý sníh a dám…
1. žloutky + vroucí voda + cukr vymíchat mixérem pak přidat ořechy a vymíchat 2. mouku smíchám s práškem do pečiva, nasypu na žloutky. Z bílků ušlehám tuhý sníh a dám…
Vše smícháme a nalijeme do dortové formy vysypané mletými mandlemi. Pečeme na 180 °C.
Vezmeme si misku a do ní nasypeme mouku. Uděláme dolík a okolo dolíku nasypeme prášek do pečiva . Do dolíku klepneme celé vejce a nalejeme do nich 2 lžíce oleje,…
Kuře vykostíme, a maso nakrojíme tak aby bylo rovnoměrně rozloženo. V misce smícháme mleté maso s 1 vejcem, solí a pepřem. Masovou směs rozetřeme na vykostěné kuře.…
Na Velikonoce připravujeme řadu dobrot. Mezi ně patří i ořechový věnec z kynutého těsta. Přípravu kynutého těsta usnadní domácí pekárna. Věnec naplněný ořechovou náplní…
Na Velikonoce připravujeme řadu dobrot. Mezi ně patří i ořechový věnec z kynutého těsta. Přípravu kynutého těsta usnadní domácí pekárna. Věnec naplněný ořechovou náplní…
Tradiční velikonoční nádivka podle toho receptu je rychle hotová a zasytí. Voní uzeným masem a jarními bylinkami. Pokud je venku ještě chladno a nenajdeme mladé kopřivy,…
Pečení tohoto moučníku na Bílou sobotu je Velikonoční tradicí. Beránek představuje symbol Ježíše Krista, který se obětoval za spásu světa. Upečený beránek má vždy stát v…
Vůně jemné smetanové omáčky, plné hub a uzeného masa, dochucené směsí koření a česneku, přiláká rodinu ke stolu dřív, než budete mít hotovo. Podávejte s těstovinami,…
Ze surovin na těsto umícháme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe navrch ovoce a posypeme drolenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud…
Ze surovin na těsto umícháme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe navrch ovoce a posypeme drolenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud…
Nejdříve si namočíme do mléka rozkrájené rohlíky. Ochutíme špenát, jak jsme zvyklí. Do špenátu dáme vymačkané rohlíky, přidáme ostatní suroviny, 3 žloutky, nakonec…
Zelí nakrájíme na jemné nudličky a vložíme na 5 minut do slané vařící vody, po uvaření necháme okapat. Maso s jablky nakrájíme na stejné kousky. Připravíme si husté…
Nejdříve si uvaříme klasický čaj, přidáme podle chuti rum či medovinu, a zalijeme sušené ovoce, aby se nasáklo. Necháme ho louhovat v této alkoholové lázni po celou dobu…
Nejdříve si uvaříme klasický čaj, přidáme podle chuti rum či medovinu, a zalijeme sušené ovoce, aby se nasáklo. Necháme ho louhovat v této alkoholové lázni po celou dobu…
Nejdříve si uvaříme klasický čaj, přidáme podle chuti rum či medovinu, a zalijeme sušené ovoce, aby se nasáklo. Necháme ho louhovat v této alkoholové lázni po celou dobu…
Receptů na velikonoční nádivku je spousta a každý už má asi ten svůj oblíbený, podle kterého ji připravuje nejčastěji. Zvláštností tohoto rodinného receptu je citronová…
Do hrnce dame vsechnu mrazenou zeleninu, dle chuti pridame pepr, sul, cervene Bereen, maslo (trochu nechame na krevety). Vse nechame udusit ve vlastni stave, nakonec…
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Směs na těsto vylijeme mřížkově na těsto a pečeme na 150 stupňů.
Vajcia odvážime celé v škruinke a navážime si rovnaké množstvo cukru a hladkej múky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne všľaháme po 1 lyžici horúcej vody…