Mrkvové rohlíčky s mákem nebo povidly
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na něco sladkého a zrovna nemáte nic upečeno. Vyzkoušejte křehké a neslazené mrkvové rohlíčky, které můžete plnit makovou nebo povidlovou náplní. Příprava je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte chuť na něco sladkého a zrovna nemáte nic upečeno. Vyzkoušejte křehké a neslazené mrkvové rohlíčky, které můžete plnit makovou nebo povidlovou náplní. Příprava je…
Dokřupava osmažené řízky má rád snad každý a hodí se téměř pro jakoukoliv příležitost. Zkuste připravit oblíbenou klasiku na jiný způsob, vyměňte klasický trojobal za…
Nejdříve připravíme jablka, oloupeme je a nahrubo nastrouhámeVejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh.V mléce rozmícháme cukr se…
Hojnost cuket na zahrádce nás nutí hledat způsoby jejich využití. Sladké pečení je jednou z mnoha možností. Pečení v chlebíčkové formě je jednoduché na manipulaci i při…
Bublanina je jednou z nejzákladnějších a nejčastěji pečených moučníků u nás. V tomto receptu je těsto zvláčněno tvarohem. Ovoce samozřejmě můžete zvolit své oblíbené.…
Cuketu podélně nakrájíme na cca 2mm plátky - nejlépe to jde na elektrickém nářezáku. Nepovedené nebo příliš malé kousky uschováme. Z ústřicové a sladké chilli omáčky…
Churros jsou typickým smažením moučníkem slunného Španělska. My si je jednoduše můžeme připravit i u nás doma. Těsto na bázi odpalovaného připravíme do cukrářského sáčku…
Pečená sýrová roláda je skvělou chuťovkou, kterou si můžete doma udělat jen tak, ale hodí se i na různé oslavy nebo rauty, kde jsou švédské stoly. Toto slané pečivo je…
Na oleji mírně osmahneme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a restujeme zhruba 10-15 minut. Pak do masa přidáme 5 lžic strouhanky. Pekáček vymastíme, vysypeme zbylou…
Hladkú múku som preosiala, pridala som k nej soľ, vajce, maslo a smotanu. Všetko som zmiesila i s vykysnutým kváskom a vypracovala nelepivé polotuhé cesto. Rozvaľkala…
Piškot: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pomalu přimícháme mouku. Vylijeme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír) a pečeme v předehřáté troubě…
Když se řekne "palačinky", každému z nás se asi vybaví ty nejlepší, které dělala maminka nebo babička, ať už klasicky s marmeládou nebo s čokoládou, či s borůvkami a…
Všechny ingredience (kromě drobenky) smícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto poklademe švestky řezem nahoru a posypeme drobenou. Pečeme cca 30…
Do trochy vlažného mléka dáme cukr a droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme ostatní suroviny, potom vlijeme kvásek a vypracujeme těsto. Hodně ho vymícháme,…
Mouku prosejeme do mísy a smícháme s kypřícím práškem, cukrem a kakaem. V mléce rozmícháme vejce a olej a vlijeme do suchých surovin. Vše prošleháme ručním šlehačem…
Mouku prosejeme do mísy a smícháme s kypřícím práškem, cukrem a kakaem. V mléce rozmícháme vejce a olej a vlijeme do suchých surovin. Vše prošleháme ručním šlehačem…
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem. Vejce rozšleháme v hrníčku, hrníček dolijeme mlékem a obsah nalijeme do sypké směsi.Přidáme olej a umícháme těsto, které…
Květáková sezona je prakticky celoroční. Jeho užití v kuchyni je pestré a zpravidla jednoduché na přípravu. Takové jsou i tyto květákové karbanátky pečené v troubě. S…
Ovesné vločky smícháme s Vegetou a zalijeme 1 dl horké vody nebo mléka, promícháme.K mletému masu přidáme vejce, sůl (pozor na to, sůl je i ve vegetě, ať nepřesolíme),…
Univerzální těsto na koláče, které můžete plnit jakoukoliv náplní. Pro tuto slavnostní příležitost si dáme záležet na jejich vzhledu a vybereme náplně, které se…
Snadný hrnkový perník s jablky, který připraví i začátečník. Jablka máme v kuchyni prakticky celoročně, takže se takový perník nabízí jako nejsnadnější moučník na víkend…
Květák je doslova zeleninovým pokladem, který pomáhá s hubnutím a obsahuje spoustu prospěšných látek. Nabízí i spoustu možností, co z něj připravit. Například tento sytý…
Okurkovou omáčku nejčastěji podáváme s vařeným masem a bramborem nebo s knedlíkem kynutým, houskovým nebo hrnkovým. Bezmasou variantu servírujeme s uvařeným vejcem.
Nejenže je květák velmi zdravý, navíc má i výbornou jemnou chuť a lze ho připravit mnoha způsoby. Ochutnejte ho v lahodné smetanové omáčce ze dvou druhů sýra, dochucené…