Moje zapečená cuketa
Recept ještě nebyl hodnocenPokud hledáte chutné a syté jídlo a máte nadbytek cuket ze zahrádky, zkuste ji zapéct podle našeho receptu. Suroviny můžete různě obměňovat dle toho, co máte zrovna v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 436 kJ / 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,90 g |
Tuky | 1,30 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 0,90 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 0,70 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokud hledáte chutné a syté jídlo a máte nadbytek cuket ze zahrádky, zkuste ji zapéct podle našeho receptu. Suroviny můžete různě obměňovat dle toho, co máte zrovna v…
Dostali jste chuť na ovocný koláč, ale ten klasický nespadá do vašich výživových tabulek a zdravého životního stylu? Nebojte se, máme pro vás úžasný recept na celozrnný…
1. Smíchat všechny ingredience na náplň. 2. V jiné míse připravit drobenku klasickým způsobem. 3. V další míse smíchat rozpuštěné vychladlé máslo s mokrými…
Mrkvové dezerty se těší velké oblibě zejména v Americe, kde je velmi populární mrkvový dort. Toto je vlastně taková zmenšená verze ve formě cupcakes. Díky mrkvi a…
Upéct voňavý a křupavý chléb nemusí být náročné. Zvlášť, když vám s přípravou těsta pomůže domácí pekárna. Vy už jen necháte těsto vykynout a pak upečete v silnějším…
Veškeré suroviny na těsto smícháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané větší koláčové formy (nebo plechu). Náplň, kterou vytvoříme spojením všech ingrediencí…
Vyzkoušejte placičky z dýně hokaido, opět trošku jiné, možná o něco málo zdravější díky použitým surovinám. Příprava není náročná časově, jen chvíli se zdržíte u smažení…
Do mísy navažte všechny mouky, uprostřed utvořte důlek, do něj dejte lžičku medu, rozmíchejte v ní 3 lžíce teplé (ne horké) vody a rozdrobte kvasnice. Nechte vzejít…
Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Pak polovinu vlažného mléka dáme do mísy, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Do zbytku mléka dáme rozpustit sádlo.Do vykynutého…
1. Smíchat vejce, olej a vidličkou rozmačkaný banán. 2. V jiné misce smíchat všechny ostatní suroviny a poté je přidat k vaječné směsi. Rychle zamíchat vařečkou…
Těsto si připravíme v domácí pekárně. Vykynuté ho přendáme do vymyzané a vysypané formy, kterou jsme zvolili a necháme 20 minut kynout. Pak dáme do vyhřáté trouby na 180…
Škvarkové pagáče jsou křehké a voňavé slané pečivo, které je tradiční pochoutkou slovenské a maďarské kuchyně. Jemné vrstvy těsta proložené křupavými škvarky dokonale…
Chutné plněné vejířky jsou drobné pečené pečivo, na které můžeme těsto připravit s dostatečným předstihem. Z celozrnné mouky, karobu, medu a ovocné šťávy připravíme…
Máte chuť na guláš a zrovna vás láká i nějaká vegetariánská verze? Vyzkoušejte tento pikantní žampionový guláš. Jeho chuť vás rozhodně překvapí. Tradičně jej můžete…
Zdravější variantu slavnostních minidortíčků si připravíte podle našeho receptu. Použití celozrnné mouky a nízkokalorického sladidla vám umožní mlsat a zároveň šetřit…
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) V jedné míse smícháme ingredience od mouky po ovesné vločky. 3) V druhé míse smícháme cukr a olej. Poté přidáme vejce a vanilkový…
Když máte doma hodně zralé banány a hrozí, že byste je museli vyhodit, je tady ideální moučník Banana bread, který vám pomůže tyto banány vtipně a účelně zpracovat.…
Sušenky z našeho receptu jsou rychlé. Díky tomu, že v nich není žádný tuk, je můžeme považovat za o něco zdravější mlsání. Nejsou sice dietní, ale zato jsou moc dobré.…
Vláčná bábovka je oblíbeným nedělním dezertem. Vyzkoušejte třeba tuto - připravíte ji z celozrnné mouky a pro ještě větší vláčnost přidáte strouhaná jablka. Bábovka…
Obě mouky vysypeme do mísy, uděláme důlek, do něj nasypeme cukr rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Přikryjeme a necháme tak 10 minut stát.Pak přidáme zbytek…
Křehké drobenkové těsto z celozrnné mouky a strouhanky chutná díky máslu a třtinovému cukru jako máslová sušenka. Tvarohová náplň je krásně krémová a s jablky a skořicí…
Do proseté mouky dáme prášek do pečiva a přimícháme jemně opražené vločky. Přimícháme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Rukou tvoříme placičky a pokládáme na plech…
Čokoládu spolu se semínky vsypeme do mixéru a rozemeleme na větší kousky. Banány rozmačkáme vidličkou. Ve velké míse smícháme všechny suroviny a těsto rozdělíme do…