Sněhový komisárek

hosta Kuchařka: hosta

Předkrmy 20 názorů

Suroviny

100 g šunky
100 g tvrdého sýru ementálského typu
2 vejce vařená natvrdo
3 vejce
1 lžíce oleje
3 lžičky hrubé mouky
sůl
pepř
pár kapek citronu
bylinky
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Šunku a sýr nakrájíme nadrobno, vařená vejce nastrouháme nebo protlačíme kolečkem na brambory. Syrová vejce opatrně postupně rozklepneme a bílky vyšleháme s citronem a špetkou soli na tuhý sníh.

  2. Pomalu zašleháme žloutky a vmícháme nakrájené suroviny, tj. šunku, sýr, strouhané vejce, olej a mouku. Podle chuti osolíme (pozor, při pečení trochu dosolí i sýr), přidáme třeba petrželku nebo pažitku a vlijeme do menší nepřilnavé formy, kterou i tak trochu vytřeme olejem.

  3. Ideální je velikost na srnčí hřbet, asi by šlo i v tartaletkových formičkách. Pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180°C (horkovzdušné na 160°C) dozlatova.

Poznámka

Zdroj - jakýsi časopis, upraveno

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 124 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sněhový komisárek

  • mysulka mysulka

    Pěkný recept:yes::yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Ještě jednou děkuji, přidávám fotku, jak to za studena jde krájet na opravdu tenké plátky:-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    magdalenka: o spanielskych mi ani nehovor...to iste o znojemskej...a vcera som just robila stefanske pecene s varenym vajcom a dnes po mne chce Dobry Manzel znojemsku rostenku ;-(

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    vybusna: kvôli tej teplej uhorke nerobím španielske vtáčky...:-))
    výnimočne rozlietané a tam sú tie kyslé uhorky nastrúhané.:-))

    Odpovědět

  • vladi vladi

    :yes:bodík přiděluji- ty vařená vejce udělají v hotovém pokrmu i "parádu" v řezu , dobrý nápad a hlavně "rychlovka" - také mám ráda když je jídlo méně pracné a hotové " natošup".;-):-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    Danca: presne viem o com pises...varene vajcia v nasledne upravovanom jedle...a este ked sa k tomu prida tepla uhorka...no nedokazem to prezriet. Ale to mi zase nebrani ocenit skvely recept...za toto jedlo by ma moj Dobry Manzel predal. nadhera hosta.

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Zaokrouhluji na rovnou desítku, protože Jituška má vaření v malíku :-p:yes::-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Bezva recept, líbí :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Díky za přízeň:-)), asi ten název je trochu zavádějící, snad ten tvar?:-D:-D - ale jak jsem koupila, tak prodávám;-)

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Navir: Ivuš, já taky. Tak doba B. Němcové, K.H. Borovského apod.
    Ale tohle je luxus:-!:yes:
    Jituš, proč ti to s tím vařením nějak nevěřím?;-):-))

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Z důvodů, které i mně samotné zůstávají utajené, nemám ráda vařená vejce v pokrmech,kde se potom ještě jednou tepelně upravují. Takže pokud budu tenhle, jinak velmi lákavý recept zkoušet, určitě je vynechám, ale jinak :yes::-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-)) Tak tohle je tedy komisárek ve velmi luxusní verzi :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Navir: že jo:-D

    Odpovědět

  • Navir Navir

    maris: Taky jsem měla zažitý komisárek s tmavým, nepoživatelným chlebem podávaným za předminulého a minulého století vězňům s čistou, pramenitou vodou :-O:-D A ejhle :-O

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    hosta:ani mňa už moc varenie nebaví, už som za tie roky akosi "prevarená"...a stále musím a stále kvantá!:-(

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: chléb komisárek chleba komisárek šunka v receptech jidlo komisarek snéhový chlebíček snehovy hrbet francouzská česnečka s čepicí proč citron do sněhového bílku recepty z 21.11.2015