Bezlepkový chléb, který chutná jako klasický
Recept ještě nebyl hodnocenPečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 640 kJ / 392 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 2,00 g |
| – nasycené | 0,20 g |
| – nenasycené | 0,90 g |
| –– mononenasycené | 0,40 g |
| –– polynenasycené | 0,50 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 7,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 80,00 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Pečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Čím dál tím více lidí se zajímá o zdravou výživu, a tak se stále častěji v našem jídelníčku objevuje i dříve opomíjená pohanka. I když je při přípravě chleba z pohankové…
Z pohankové mouky a mléka uvaříme hustší kaši, necháme jí úplně vystydnout, do studené přidáme vajíčko, petržel, drobně nakrájenou šunku, libeček a osolíme. Vypracujeme…
Výborná a zdravá varianta oblíbeného moučníku. Použít můžete malé formičky na bábovky a překvapit všechny malé strávníky, kteří budou jistě nadšení a pohankové mouky,…
Křupavý na povrchu, voňavý a nadýchaný uvnitř – tenhle bramborák chutná jako klasika od babičky, jen bez mouky. Díky bezlepkové úpravě si ho může dopřát každý, kdo chce…
Připravit bezlepkový kváskový chléb je sice časově náročné, ale s výsledkem budete spokojeni. Je důležité vypěstovat nebo sehnat již hotový bezlepkový kvásek a pak již…
Předpokladem pro úspěšný start do nového dne je chutná snídaně, která spolehlivě zasytí. Není od věci si jednou za čas zamlsat a dopřát si sladké lívance vonící po…
Ze všech surovin umícháme řidší palačinkové těsto, které necháme 20 minut odležet. Poté ho znovu důkladně promícháme. Kvalitní nepřilnavou pánev lehce vytřeme olejem,…
Moučníky, bohatě oplývající čerstvě nasbíraným ovocem, hojně posypané křupavou drobenkou, jsou v létě velice oblíbené. Tento moučník je navíc zcela bezlepkový a…
Skvělý dezert zvládnete vykouzlit i během pouhé půlhodiny. Doslova podzimním dezertem je jablečný crumble, krásně vonící po skořici. Jeho příprava je opravdu snadná a…
Ze surovin na palačinky promíchejte lité těsto. Rozehřejte pánev, lehce potřete olejem. Na pánev nalijte polovinu těsta a pomocí lžíce ji rozetřete na plát velký asi 20…
Bezlepkové banánové muffiny jsou vláčné, voňavé a přirozeně sladké díky zralým banánům a sirupu. Kombinace tří druhů mouky jim dodává lehkost a jsou tak ideálním…
Těsto můžeme udělat v domácí pekárně nebo jak jsme zvyklí. Vykynuté ne moc tuhé těsto odebíráme po částech, každý kousek od prostředka ke krajům rozválíme na tenkou…
Kvásek, 250 g vody, a třetinu mouky nejdříve opatrně rozmícháme na kašičku, přidáme zbytek mouky, sůl, kurkumu a olej a hněteme…zbytek vody doléváme podle potřeby, dokud…
Mraženou zeleninu dám do vody, osolím, opepřím a přivedu k varu. Než začne vařit, rozšlehám vejce s moukou na řidčí kašičku, asi tak, aby mi kapání z tuha protékalo…
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem je skvělým osvěžujícím moučníkem. Na tento koláč použijeme výživnou a přirozeně bezlepkovou pohankovou mouku. Na náplň pak vanilkou…
Linecké cukroví zase trochu jinak a zdravěji, tak ho najdete v tomto receptu. Těsto je z pohankové a špaldové mouky s přídavkem pšeničných klíčků a slazené je javorovým…
Zejména v období Vánoc a svátků se stoly plní různými pochutinami. Kdo si nechce odepřít klasické cukroví, ale chce zachovat zdravější variantu, pro toho tu máme recept…
Banán rozmačkáme vidličkou, přidáme tvaroh a vejce, pak zbývající suché suroviny. Vymícháme na hladké těsto. Pečeme na 180 °C cca 30 minut.
Vymažeme a vysypeme formu a předehřejeme troubu na 180/160 stupňů. Nejdříve utřeme žloutky s cukrem a posléze i změklým máslem. Potom přidáme opatrně mléko a namleté…
Zdravější varianta oblíbeného vánočního cukroví. Marokánky v tomto receptu jsou připraveny s rostlinným mlékem, pohankovou moukou a domácí čokoládovou polevou.…
Všechny ingredience jsem vypracovala v hladké těsto, zabalila do fólie a dala odpočinout do lednice. Stačí aspoň hodinka.Z těsta jsem pak přes kuchyňskou fólii vyválela…
Toto těsto je určeno pro veliké pekárny. Máte-li pekárnu menší, je třeba suroviny úměrně snížit (např. o 1/4, 1/3 apod.) Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve…
Nejdříve ze všeho zapneme troubu, aby se nám stihla rozehřát na 200 stupňů. Ingredience na těsto (kromě vody) dáme do mísy a hněteme. Vodu přidáváme postupně, po…