Bezlepkový chléb, který chutná jako klasický
Recept ještě nebyl hodnocenPečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 640 kJ / 392 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 2,00 g |
| – nasycené | 0,20 g |
| – nenasycené | 0,90 g |
| –– mononenasycené | 0,40 g |
| –– polynenasycené | 0,50 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 7,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 80,00 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Pečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Linecké z pohankové mouky je skvělou alternativou pro ty, kteří hledají lehčí či bezlepkovou variantu tradičního cukroví. Křehké máslové těsto krásně vonící po citronové…
Čím dál tím více lidí se zajímá o zdravou výživu, a tak se stále častěji v našem jídelníčku objevuje i dříve opomíjená pohanka. I když je při přípravě chleba z pohankové…
Pokud musíte držet bezlepkovou dietu, tyhle vanilkové rohlíčky jsou přesně pro vás. S bezlepkovým těstem se někdy hůře pracuje, tenhle recept je ale skvěle vyvážený a…
Pohankové rohlíčky bez obalování v cukru jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravější variantu vánočního cukroví. Jemná chuť pohanky, doplněná voňavými ořechy,…
Linecké cukroví zase trochu jinak a zdravěji, tak ho najdete v tomto receptu. Těsto je z pohankové a špaldové mouky s přídavkem pšeničných klíčků a slazené je javorovým…
Křupavý na povrchu, voňavý a nadýchaný uvnitř – tenhle bramborák chutná jako klasika od babičky, jen bez mouky. Díky bezlepkové úpravě si ho může dopřát každý, kdo chce…
Celá vejce lehce prošleháme a přidáme stevii, cukr a koření. Zapracujeme změklé máslo a pak už jen přisypeme ořechy a nakonec mouku. Směs natlačíme do košíčků, které…
Zejména v období Vánoc a svátků se stoly plní různými pochutinami. Kdo si nechce odepřít klasické cukroví, ale chce zachovat zdravější variantu, pro toho tu máme recept…
I bez lepku si můžete vychutnat jedinečnou chuť vánočních vanilkových rohlíčků. Jemné těsto, voňavá vanilka a křehkost, která se rozplyne na jazyku. Upéct je znamená…
Všechny suroviny si dáme do mísy a ručně zpracujeme v hladké těsto, které si zabalíme do potravinářské folie a dáme přes noc odpočinout do lednice. Druhý den tvoříme z…
Kvásek, 250 g vody, a třetinu mouky nejdříve opatrně rozmícháme na kašičku, přidáme zbytek mouky, sůl, kurkumu a olej a hněteme…zbytek vody doléváme podle potřeby, dokud…
Zo všetkých prísad na cesto vymiesíme pevné cesto, ako na rezance. Podľa toho pridávame vodu.Náplň pripravíme zmiešaním všetkých surovín.Cesto vyvaľkáme na tenko,…
Ze všech surovin vypracujeme těsto, na pomoučněném vále (pohankovou moukou) vyválíme placku a vykrajujeme srdíčka. Pečeme při 170°C cca 6 min. Ještě teplé obalujeme v…
Předpokladem pro úspěšný start do nového dne je chutná snídaně, která spolehlivě zasytí. Není od věci si jednou za čas zamlsat a dopřát si sladké lívance vonící po…
Všechny ingredience jsem vypracovala v hladké těsto, zabalila do fólie a dala odpočinout do lednice. Stačí aspoň hodinka.Z těsta jsem pak přes kuchyňskou fólii vyválela…
Placky jsou zpravidla skvělým jídlem, do kterého můžeme nenápadně zakomponovat jakoukoliv zeleninu, kterou by ostatní členové domácnosti jinak ani nejedli. Do těchto…
Ze všech surovin umícháme řidší palačinkové těsto, které necháme 20 minut odležet. Poté ho znovu důkladně promícháme. Kvalitní nepřilnavou pánev lehce vytřeme olejem,…
Na placky zmiešame múku, vodu, vajíčko a soľ a necháme 10 min postáť. Potom na oleji pečieme tenké placky z oboch strán.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme na…
Těsto můžeme udělat v domácí pekárně nebo jak jsme zvyklí. Vykynuté ne moc tuhé těsto odebíráme po částech, každý kousek od prostředka ke krajům rozválíme na tenkou…
Výborná a zdravá varianta oblíbeného moučníku. Použít můžete malé formičky na bábovky a překvapit všechny malé strávníky, kteří budou jistě nadšení a pohankové mouky,…
Připravit bezlepkový kváskový chléb je sice časově náročné, ale s výsledkem budete spokojeni. Je důležité vypěstovat nebo sehnat již hotový bezlepkový kvásek a pak již…
Bezlepkovou verzi muffinů připravíme snadno z pohankové mouky. Ta je dobrá pro naše zažívání, bohatá na minerály a dodá těstu oříškovou chuť. Vláčné těsto doplní kousky…
Ze všech surovin umícháme hladké řidší těsto. To necháme 20 minut nakynout na teplém místě. Pánvičku lehce vymažeme olejem (není třeba vysoká vrstva, ale nedoporučuji…