Bezlepkový chléb, který chutná jako klasický
Recept ještě nebyl hodnocenPečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 640 kJ / 392 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,90 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Omyté švestky si vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Do mísy si nasypeme mouku, kokos a přidáme změklé máslo. Vše ručně zpracujeme v drobenku. Pečící formu si vymažeme…
Čím dál tím více lidí se zajímá o zdravou výživu, a tak se stále častěji v našem jídelníčku objevuje i dříve opomíjená pohanka. I když je při přípravě chleba z pohankové…
Banán rozmačkáme vidličkou, přidáme tvaroh a vejce, pak zbývající suché suroviny. Vymícháme na hladké těsto. Pečeme na 180 °C cca 30 minut.
Těsto můžeme udělat v domácí pekárně nebo jak jsme zvyklí. Vykynuté ne moc tuhé těsto odebíráme po částech, každý kousek od prostředka ke krajům rozválíme na tenkou…
Ze všech surovin umícháme řidší palačinkové těsto, které necháme 20 minut odležet. Poté ho znovu důkladně promícháme. Kvalitní nepřilnavou pánev lehce vytřeme olejem,…
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme horkou vodu, pomalu vlijeme olej.Vmícháme tvaroh, mouku se sodou, oba pudinky a dobře zamícháme. Těsto nalijeme do vypláchlé koláčové…
Předpokladem pro úspěšný start do nového dne je chutná snídaně, která spolehlivě zasytí. Není od věci si jednou za čas zamlsat a dopřát si sladké lívance vonící po…
Těsto: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mléko, olej, mouku s práškem a škrobem. Těsto je tužší. Pekáček vymažeme (nejlépe sádlem), na dno rozprostřeme 2/3 těsta, rukou…
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem je skvělým osvěžujícím moučníkem. Na tento koláč použijeme výživnou a přirozeně bezlepkovou pohankovou mouku. Na náplň pak vanilkou…
Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, aby se nelepilo na mísu ani vařečku. Na náplň smícháme tvaroh, žloutky, pudingový prášek, citronovou kůru, cukr a…
Pohanka, známá svými výživovými hodnotami a přirozeně bezlepkovým složením, je skvělou základní surovinou pro přípravu křupavých a chutných krekrů pro ty, kteří hledají…
Zo všetkých prísad na cesto vymiesíme pevné cesto, ako na rezance. Podľa toho pridávame vodu.Náplň pripravíme zmiešaním všetkých surovín.Cesto vyvaľkáme na tenko,…
Moučníky, bohatě oplývající čerstvě nasbíraným ovocem, hojně posypané křupavou drobenkou, jsou v létě velice oblíbené. Tento moučník je navíc zcela bezlepkový a…
Avokádo rozkrojíme a lžící ho vydlabeme do větší mísy. Přidáme 2 vejce, mléko, sůl a vše rozmixujeme dohladka.K rozmixované směsi postupně přidáváme mouku s kypřícím…
Těsto- zaděláme všechny suroviny s teplou vodou (množství odpovídající kelímku od jogurtu), necháme odpočinout přikryté mísou. Těsto je vláčné a nelepivé, krásně se…
Aby se chléb při pečení nepropadl, je důležité dodržet následující postup. Do pečicí nádoby nejprve nalijeme vodu a přidáme olej. Poté přisypeme veškeré sypké suroviny,…
Na snídani, na svačinu a i s sebou do krabičky můžete připravit tyto jemné a přirozeně bezlepkové vafle. kombinace pohankové a ovesné mouky je zároveň prospěšné pro naše…
Přebrané ovesné vločky spaříme trochou vroucí vody a mezitím osmahneme pokrájené cibule na oleji. Jakmile začnou cibule chytat zlatou barvu, přihodíme k nim…
Do hrnce dáme kousek sádla a necháme rozpustit. Do rozpuštěného sádla dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. K cibuli přidáme mletou…
Objevte jedinečnou chuť bezlepkového cuketového perníku, který přináší zdravou a lahodnou alternativu tradičního dezertu. Díky cuketě je perník neuvěřitelně vláčný a…
I když tento guláš neobsahuje žádné maso, je vydatný a velmi lahodný. Navíc díky krásným barvám vypadá opravdu lákavě. Při přípravě můžeme použít čerstvou zeleninu z…
Výborná a zdravá varianta oblíbeného moučníku. Použít můžete malé formičky na bábovky a překvapit všechny malé strávníky, kteří budou jistě nadšení a pohankové mouky,…
Placky jsou zpravidla skvělým jídlem, do kterého můžeme nenápadně zakomponovat jakoukoliv zeleninu, kterou by ostatní členové domácnosti jinak ani nejedli. Do těchto…