Bezlepkový chléb, který chutná jako klasický
Recept ještě nebyl hodnocenPečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 640 kJ / 392 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,90 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Omyté švestky si vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Do mísy si nasypeme mouku, kokos a přidáme změklé máslo. Vše ručně zpracujeme v drobenku. Pečící formu si vymažeme…
Čím dál tím více lidí se zajímá o zdravou výživu, a tak se stále častěji v našem jídelníčku objevuje i dříve opomíjená pohanka. I když je při přípravě chleba z pohankové…
Výborná a zdravá varianta oblíbeného moučníku. Použít můžete malé formičky na bábovky a překvapit všechny malé strávníky, kteří budou jistě nadšení a pohankové mouky,…
Skvělý dezert zvládnete vykouzlit i během pouhé půlhodiny. Doslova podzimním dezertem je jablečný crumble, krásně vonící po skořici. Jeho příprava je opravdu snadná a…
Moučníky, bohatě oplývající čerstvě nasbíraným ovocem, hojně posypané křupavou drobenkou, jsou v létě velice oblíbené. Tento moučník je navíc zcela bezlepkový a…
Objevte jedinečnou chuť bezlepkového cuketového perníku, který přináší zdravou a lahodnou alternativu tradičního dezertu. Díky cuketě je perník neuvěřitelně vláčný a…
Rozehřejte troubu na 180 °C. Dýni rozřízněte napůl, vydlabejte, omyjte a osušte. Potřete ji olejem (olivovým, kokosovým...) a dejte do pekáče, do kterého nalijete cca ½…
Těsto můžeme udělat v domácí pekárně nebo jak jsme zvyklí. Vykynuté ne moc tuhé těsto odebíráme po částech, každý kousek od prostředka ke krajům rozválíme na tenkou…
Předpokladem pro úspěšný start do nového dne je chutná snídaně, která spolehlivě zasytí. Není od věci si jednou za čas zamlsat a dopřát si sladké lívance vonící po…
Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, aby se nelepilo na mísu ani vařečku. Na náplň smícháme tvaroh, žloutky, pudingový prášek, citronovou kůru, cukr a…
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem je skvělým osvěžujícím moučníkem. Na tento koláč použijeme výživnou a přirozeně bezlepkovou pohankovou mouku. Na náplň pak vanilkou…
Banán rozmačkáme vidličkou, přidáme tvaroh a vejce, pak zbývající suché suroviny. Vymícháme na hladké těsto. Pečeme na 180 °C cca 30 minut.
Nejprve dáme do nádoby pekárny vše tekuté a droždí. Poté mouky smíchané s ostatními přísadami.Zapneme pekárnu na program Klasik. Propečení kůrky střední. Váha větší.Po…
Pohanka, známá svými výživovými hodnotami a přirozeně bezlepkovým složením, je skvělou základní surovinou pro přípravu křupavých a chutných krekrů pro ty, kteří hledají…
V misce rozmícháme rozehřáté máslo, olej a med. Zvlášť rozšleháme vejce s mlékem a jogurtem a přidáme do medové směsi. Přidáme mouky se sodou, mák povařený v trošce…
Ze všech surovin umícháme řidší palačinkové těsto, které necháme 20 minut odležet. Poté ho znovu důkladně promícháme. Kvalitní nepřilnavou pánev lehce vytřeme olejem,…
Všechny ingredience jsem vypracovala v hladké těsto, zabalila do fólie a dala odpočinout do lednice. Stačí aspoň hodinka.Z těsta jsem pak přes kuchyňskou fólii vyválela…
Zo všetkých prísad na cesto vymiesíme pevné cesto, ako na rezance. Podľa toho pridávame vodu.Náplň pripravíme zmiešaním všetkých surovín.Cesto vyvaľkáme na tenko,…
Placky jsou zpravidla skvělým jídlem, do kterého můžeme nenápadně zakomponovat jakoukoliv zeleninu, kterou by ostatní členové domácnosti jinak ani nejedli. Do těchto…
Všechny suroviny metličkou smícháme. Rozpálíme nejlépe nepřilnavou pánev, do které dáme cca půl lžičky oleje a palačinky na něm postupně smažíme (já jsem dávala trochu…
Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí najemno nastrouháme, přidáme mouky, sůl, 1 vejce a zpracujeme těsto, které vtlačíme do vymazané a vysypané koláčové formy …
Tuto netradiční bábovku připravíme bez lepku a vajec. Díky řepě a karobu má krásnou barvu. Zajímavou chuť bábovky doplňuje pikantní čokoládová poleva. Ke zdobení…
Pohanka je osobitá surovina, která vás v kuchyni rozhodně nezklame. Lze z ní připravovat bezlepkové kaše, ale i například palačinky. Vyzkoušejte je usmažit podle tohoto…