Banánové lívanečky
Recept ještě nebyl hodnocenPříprava sladkých banánových lívanečků je opravdu snadná a nezabere vám víc jak dvacet minut. Podávat je můžete třeba na dětské oslavě, nebo jako sladkou snídani.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Příprava sladkých banánových lívanečků je opravdu snadná a nezabere vám víc jak dvacet minut. Podávat je můžete třeba na dětské oslavě, nebo jako sladkou snídani.…
Všechny ingredience jsem vypracovala v hladké těsto, zabalila do fólie a dala odpočinout do lednice. Stačí aspoň hodinka.Z těsta jsem pak přes kuchyňskou fólii vyválela…
Avokádo rozkrojíme a lžící ho vydlabeme do větší mísy. Přidáme 2 vejce, mléko, sůl a vše rozmixujeme dohladka.K rozmixované směsi postupně přidáváme mouku s kypřícím…
Do mísy prosejte mouku, nalijte do ní trochu mléka, rozdrobte droždí, přidejte cukr a nechte vzejít kvásek. Přidejte mléko, Lučinu, vejce a špetku soli. Rozmíchejte a…
Do pekárne vložíme najprv tekuté, potom sypké zložky.Pečieme na programe SPRINT ( rýchly program ).
Kvásek, 2/3 množství mouky Schaer B, ovesné a kukuřičné mouky a celé množství jáhlové mouky a psyllium smícháme s vlažnou vodou do řidšího hladkého těsta a necháme na…
Vše dáme podle postupu do nádoby na chleba a dáme péct na bezlepkový program, nebo klasik. Někomu se lépe upeče na bezlepkový a někomu na klasik. Každá pekárna je jiná a…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Přidáme k němu mouku, protein, prášek do pečiva a opatrně promícháme. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 °C cca 10…
Dělám těsto v pekárně. Nejdříve tekuté suroviny, špetka cukru a droždí. Potom se přidá pohanková, kukuřičná a polovina hrubé mouky se špetkou soli navrch. Podle potřeby…
Těsto: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mléko, olej, mouku s práškem a škrobem. Těsto je tužší. Pekáček vymažeme (nejlépe sádlem), na dno rozprostřeme 2/3 těsta, rukou…
Do domácí pekárny nalijeme vodu a přidáme sůl, cukr a olej. Všechny mouky si odvážíme do misky, přidáme vlákninu, xanthan a koření a důkladně promícháme. Směs nasypeme…
Oloupaný celer nastrouháme najemno, stejně tak i sýr, cibuli pokrájíme nadrobno. Smícháme, přidáme postupně i ostatní suroviny.V misce pěstí podrtíme kukuřičné lupínky a…
Rozehřejte troubu na 180 °C. Dýni rozřízněte napůl, vydlabejte, omyjte a osušte. Potřete ji olejem (olivovým, kokosovým...) a dejte do pekáče, do kterého nalijete cca ½…
Všetky suroviny zmiešame a necháme 30 min odstáť.Potom lyžicou odoberáme cesto a na panvici tvarujeme a z oboch strán opekáme placičky. Lyžicu je dobré namočiť do oleja,…
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme horkou vodu, pomalu vlijeme olej.Vmícháme tvaroh, mouku se sodou, oba pudinky a dobře zamícháme. Těsto nalijeme do vypláchlé koláčové…
Ušleháme těsto, bude o trošku hustší než na palačinky, spíš jako na lívance. Necháme aspoň 3 hodiny (ale nejlépe přes noc) odpočívat v chladnu.Pak na hodně rozpálenou…
Vypracujeme nelepivé těsto, které vyválíme, dáme do vymazané formy a zarovnáme okraje.Na náplň prošleháme tvarohy s vejcem, sirupem, mákem a mlékem.Vlijeme do formy na…
Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, aby se nelepilo na mísu ani vařečku. Na náplň smícháme tvaroh, žloutky, pudingový prášek, citronovou kůru, cukr a…
Suroviny na těsto pečlivě prohněteme, aby splynulo v hladkou hmotu. Uložíme aspoň na 1 hodinu do chladu (lépe delší dobu), pak těsto vyválíme asi na 3 mm silný plát a…
Předehřejeme troubu na 160 °C. V míse ušleháme změklé máslo, cukr, obě mouky, kypřící prášek, kokos, vejce a jogurt. Všechno naráz, nemusíte se s tím moc babrat.Do…
Večer připravíme rozkvas smícháním surovin v misce, kterou následně přikryjeme potravinovou fólií a necháme 10-12 hodin pracovat.Odebereme 1 lžíci kvásku do skleničky a…
No a postup je opravdu jednoduchý. Všechny ingredience kromě sezamových semínek smícháme dohromady a tvoříme placky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.…
Banán rozmačkáme vidličkou, přidáme tvaroh a vejce, pak zbývající suché suroviny. Vymícháme na hladké těsto. Pečeme na 180 °C cca 30 minut.
Mléko vlijeme do hrnce, přidáme 2 lžíce kokosového oleje a necháme mírně ohřívat, dokud se kokosový olej nerozpustí (nevaříme)! Jakmile se olej rozpustí, přidáme stévii…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Dokonalé topinky: Poradíme, jak na to, aby byly uvnitř vláčné a na povrchu křupavé!
Vyzkoušeli jsme osm nejlepších způsobů, jak správně nařezat špekáčky: Takhle se dokonale propečou a nespálí
Bramborový knedlík jako od maminky: Důležitý je správný typ brambor, rychlé zpracování těsta zabrání jeho řídnutí