Brynzové pagáčky
Recept ještě nebyl hodnocenDo prosáté mouky rozdrobíme brynzu a tuk, přidáme žloutek a zpracujeme těsto, které necháme v chladu půl hodiny odležet.Potom z něj vyválíme plát a vykrájíme kolečka,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do prosáté mouky rozdrobíme brynzu a tuk, přidáme žloutek a zpracujeme těsto, které necháme v chladu půl hodiny odležet.Potom z něj vyválíme plát a vykrájíme kolečka,…
Piškot: Žloutky vyšleháme s cukrem, mouku smícháme s kakaem, kávou, kypřicím práškem a přimícháme do žloutkové pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme…
Suroviny na těsto zpracujeme na vále.Pak přesuneme do plechu s vyšším okrajem (já předem vymažu a vysypu hr. moukou). Těsto doslova uťapkáme do plechu, je křehké.Náplň:…
Z mouky, mléka, vejce a soli utvoříme palačinkové těsto a usmažíme palačinky. Na oleji si zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a orestujeme (vařečkou pěkně oddělíme od…
Všetky suroviny pomiešame a dáme na 1 hod. odležať do chladničky , potom už len povykrajujeme pagáčiky, potierame s mliekom a pečieme pri 180 st.
Nejprve si uvaříme hustý pudink z mléka, karamelového pudinku a cukru. Vymažeme dortovou formu nebo malý vyšší pekáček máslem a vysypeme hrubou moukou.Žloutky vyšleháme…
V míse smícháme mouku, cukr, sůl a kypřící prášek. V jiné vejce, olej a vanilk. extrakt. Sypké směsi nasypeme do mokrých, přidáme vejce, broskve a mandle. Naplníme…
Šleháme celá vejce s cukrem, až je hmota hustá, pak postupně přidáme ostatní. Smícháme a dámě do vymazané formy.
Piškotový korpus: odkaz na recept v poznámce. Použity 2 ks korpusu. Pekla jsem v předehřáté troubě zhruba 40 minut na 160 stupňů. Po upečení necháme korpus chvilinku…
Z mlieka odoberieme cca 100 ml, ohrejeme a do vlažného dáme cukor a rozdrobíme droždie. Necháme stáť cca 20 minút.Múky zmiešame, vmiešame soľ, pridáme kvások, olej,…
Ušleháme změklé máslo s cukrem, přidáme žloutky a postupně ostatní suroviny. Poklademe hrozny. Ušleháme sníh a jemně vmícháme cukr a kokos. Vrch potřeme sněhem s…
Nejprve v malém kastrůlku opatrně rozpustíme Heru. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kypřící prášek a kakao prosijeme, každé zvlášť. Odebereme…
Připravím kvásek: do 100 ml vlažného mléka (15 s v mikrovlnce) přidám droždí a lžičku cukru, zakryji utěrkou a dám vykynout do trouby, vyhřáté na 50 stupňů.Mouku přesiji…
TĚSTO : Žloutky s cukrem, vodou a kávou utřít, přidat mouku a ušlehaný sníh z bílků. Upéct ve vyhřáté troubě. KRÉM : Uvařit pudink bez cukru. Ušlehat máslo s cukrem a…
Smícháme cukr,mouku,máslo a žloutky.Přidáme sníh z bílků a opatrně vmícháme do těsta.Těsto nalijeme do koláčové formy, silikonovou není třeba vymazávat ostatní formy je…
Źloutky si vyšleháme s cukrem a tvarohem. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh ze 3 bílků. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů, pečeme asi 20-25 minut.…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji v tlakovém hrnci usmažíme do růžova. Přidáme uzenou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Vložíme maso nakrájené na…
Vejce ušleháme s třtinovým cukrem a vodou do pěny. Postupně přiléváme olej, přidáme tvaroh a nakonec opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. …
Žloutky vyšleháme se sádlem a cukrem do pěny. Přidáme kůru, rozinky, mléko, mouku s práškem do pečiva a lehce zamícháme tuhý sníh z bílků. Dáme do dobře vymazané a…
Z teplého mléka, cukru a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout.Mouku smícháme s muškátovým oříškem a se solí. Přidáme rozpuštěné máslo, vejce, kvásek a vypracujeme…
Maliny si chvíli předem necháme pozvolna rozmrazit na sítku, aby odkapala všechna voda. Zakysanou smetanu vyšleháme s vejci, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový…
Vejce vyšleháme s oběma cukry, přidáme vodu, olej. Postupně zašleháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Většinu těsta vylijeme do vymazené formy. Do zbytku těsta …
Z mouky, cukru, změklého másla, žloutků, PDP a mléka vypracujme těsto, které můžeme - ale nemusíme - dát odpočinout do lednice na později. Až se dostaneme k pečení,…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Trojbarevné řezy s krémem: Aby byl krém lehký a nadýchaný, je důležitá správná teplota surovin a tvaroh bez hrudek
Jak na techniku restování, kterou si oblíbil i Zdeněk Pohlreich? Důležitá je příprava!
Retro okénko: Nejlepší české chlebíčky si uděláte doma! I s domácí vekou podle videa!