Ajvenin tvarohový koláč na plech
Recept ještě nebyl hodnocen1 mísa: tvaroh, mléko, vejce, olej a 1 hrnek cukr moučka dát vše do mísy, rozšlehat dohladka - mokrá směs. 2 mísa: mouku, zbytek cukru, prášek do pečiva a vanil.cukr…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1 mísa: tvaroh, mléko, vejce, olej a 1 hrnek cukr moučka dát vše do mísy, rozšlehat dohladka - mokrá směs. 2 mísa: mouku, zbytek cukru, prášek do pečiva a vanil.cukr…
Předehřejeme troubu na 200°C. Smícháme sypké suroviny a přidáme do nich tekuté. Těsto vlijeme na plech s pečícím papírem. Nakrájime ovoce a poklademe na těsto a…
Vejce rozmícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přilijeme smetanu a přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a citronovou kůrou. Větší částí těsta naplníme vymazanou a…
Vymažeme pekáček tukem a vysypeme polohrubou moukou. Do mísy dáme máslo, cukr, vejce a vyšleháme. Přidáme kakao s vodou a opatrně promícháme, pak ještě prošleháme.…
Vymažeme pekáček tukem a vysypeme polohrubou moukou. Do mísy dáme máslo, cukr, vejce a vyšleháme. Přidáme kakao s vodou a opatrně promícháme, pak ještě prošleháme.…
Růžičky brokolice nebo květáku povaříme krátce v osolené vodě a poté necháme okapat. Povaříme klidně i oloupaný košťál z brokolice, který pokrájíme na cca 6-ti…
Mouku smicháme se solí, práškem do pečiva, skořicí, krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce, mléko, olej a citronovou kůru. Do těsta nakonec přidáme…
Viz. obrázek č. 1 - Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé pěny. Cukr se žloutky vyšleháme do nadýchané pěny, až skoro zbělá a pak přidáme po lžících horkou vodu,…
Vše smícháme a dáme do lednice zhruba na půl hodiny odpočinout.Uděláme váleček, ten nakrájíme na 12-14 kousků. Z každého kousku utvoříme placku, na kterou dáme libovolné…
Troubu předehřejeme na 180°C. Nejdříve ušleháme sníh z bílků, poloviny cukru a špetky soli. V druhé míse utřeme žloutky se zbytkem cukru, přidáme jogurt, olej a rum…
Smíchanou mouku, sladidlo a kypřící prášek zpracujeme se změklým máslem a vejcem. Těsto se má drobit.2/3 těsta vysypeme a namačkáme do koláčové formy/menšího plechu…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Těsto vlijem do vymazané a moukou vysypané…
Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme špetku soli a po částech přimícháme tvaroh. Postupně přidáváme mouku, až získáme vláčné těsto.Na pomoučeném vále z těsta…
V misce s vodou rozpustíme droždí a cukr, přidáme prosátou mouku a sůl a promícháme. Na moukou posypaném vále hněteme těsto asi 10 minut, dokud není hladké a poddajné.…
6 vajec si rozdělíme na bílky a žloutky, z bílků uděláme sníh. Do misky si dáme 6 žloutků a 6 lžic cukru, 3 lžíce vlažné vody a to celé ušleháme a poté přidáme hladkou…
V domácí pekárně připravíme těsto (nejprve tekuté, pak suché suroviny, program těsto). Po vykynutí přendáme do dortové nádoby a necháme dalších dvacet minut dokynout.…
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme krátce v klidu droždí…
Celá vejce vyšleháme se všemi cukry do pěny. Poté postupně vmícháme mléko, mouku promísenou s kypřicím práškem, olej a nakonec citrónovou šťávu i kůru.Připravené těsto…
Sýry nahrubo nastrouháme. Prosátou mouku smícháme se sodou a solí. Přidáme rozpuštěné máslo, vlažné mléko, nasekané bylinky, špetku kari koření, dvě třetiny nahrubo…
Snad žádná významná událost, oslava nebo svatba se neobejdete bez dortu. Dorty mohou mít různé tvary, chutě, zdobení, ale v základu zůstávají stejné. V tomto receptu…
Pařížské s krémem z Ledových kaštanů, posypané nastrouhanou čokoládou Margot, jsou jednoduché na přípravu a jejich chuť je opravdu skvělá. Nejlépe chutnají v kombinaci s…
Univerzální těsto, které připravíte z mouky, tuku a zakysané smetany. Může z něj upéct rohlíčky plněné sladkými náplněmi, jako je tvarohová, ořechová či povidlová.…
Kynuté buchty s ovocem patří k oblíbeným moučníkům snad všech domácností. V tomto receptu je velkým pomocníkem domácí pekárna, která připraví těsto i s kynutím. Na nás…
Hrníčkové kokosové řezy budou jistě žádané. Jednoduše se připraví. S příchutí kokosu budou chutnat dětem i dospělým. Na závěrečné dozdobení můžete moučník posypat cukrem…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Jídelní rozmary slavných: Herec Harrison Ford přestal jíst maso, ale miluje jednoduše upraveného lososa s chřestem
Dokonalé podzimní osvěžení: Cider chutná studený i teplý a použít ho můžete i do jídla
Chřest je nejlepší spotřebovat do týdne, říká odborník, a radí zabalit jej do vlhké utěrky