Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky v tlakáči

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (50 min příprava)

3. 11. 2013 19:25

Suroviny

Porce: 3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 875 kJ / 448 kcal
Bílkoviny3,38 g
Tuky37,79 g
Vláknina6,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 186 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy21,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

5. 11. 2013 19:03

Já jsem také takový"papiňákový maniak",bez ně pomalu ani ránu;-):-))
Ale je fakt,že se nedá určit přesná doba dušení/vaření.Záleží na stáří masa a také,jak tenké/silné,či nenaklepané/naklepané plátky masa máme.Nebo jestli připravujeme maso vcelku:-)

Špagetko je zbytečné špinit další hrnec.Já měkké maso buď vyndám z hrnce na talíř,nebo naskládám na sebe v hrnci na jednu stranu,přidám ve vodě rozmíchanou mouku,promíchám a provařím.Nic nepředělávám do jiného kastrolu:-)

JanaB1

4. 11. 2013 18:58

spagetka: Rozepsala jsem to proto, protože se tak dá lehce vypočítat délka dušení.;-) Doplním to.

spagetka spagetka

4. 11. 2013 18:40

JanaB1:Počkej, tady šlo ale o dobu dušení v tlakáči, ne o to, jak dlouho ti trvala příprava na pokrm. Souhlas ale s těmi 20 - 25 minutami v hrnci. To by odpovídalo. Zkus to dopsat do receptu, tady v komentících to nikdo hledat nebude ;-);-);-)

JanaB1

4. 11. 2013 18:19

Uvedla jsem dobu přípravy 50 minut. Nakrájení masa, cibule a usmažení trvá asi 15 minut. Dušení masa asi 20 - 25 minut, provaření mouky nejméně 10 minut. Přesný čas dušení nelze uvést, z mladého kusu je maso brzo měkké, ze staršího se musí maso dusit trochu déle.

Marie

4. 11. 2013 13:17

Já mám papiňák už 40 let, původní z Maďarska (kuktu)a mají ho i obě mé snachy, které je zdědily po babičkách. Vaříme v něm všichni. A věřím,že ještě dlouho budeme. Kam se na ně hrabou všchny nové hrnce.:-8:-K

spagetka spagetka

4. 11. 2013 11:46

Jitkas:souhlas:yes::yes::yes:, když to budu furt kontrolovat a otevírat, tak na to papiňák nepotřebuju. My to odhadnem, ale jsou nezkušení kuchaři, začínající, kteří nevěděj. Ta doba je fakt důležitá, alespoň orientačně

Jitkas

4. 11. 2013 11:32

Jardo, tez pouzivam papinak a docela casto. Ovsem kdyz dam recept na vareni v papinaku predpokladam, ze to chce i dobu vareni(priblizne), ne napsat: "udusime do mekka". Kdo s nim nema zkusenost, jak to pozna? Preci ho nemuze neustale otvirat a kontrolovat.

spagetka spagetka

4. 11. 2013 11:22

jarda Kadic: jj, to máš asi ty samé jako já. Právě ty mi nahradily ten maďarský tlakáč, jak níže píše tejajka, už je mám dlouho. Poslali mi i náhradní poklici, protože mi nějak ta původní nešla zavírat, ale ještě jsem ji nepoužila, protože ta stará se umoudřila:-D:-D:-D. Takže ji mám do foroty.
Máš pravdu, že se to musí odhadnout, ale protože pak ještě musíš provařit tu mouku, tak bych řekla, že stačí 20 minut a zbytek na tu mouku.. ovšem to už bych přendala do normálního kastrolu na to dovaření. Můj názor a představa, jak bych to dělala ;-);-);-)

jarda Kadic jarda Kadic

4. 11. 2013 11:12

Jitkas: Já bych v mém papiňáku od doby,kdy začne syčet stáhl teplotu a vařil max. 25 minut,pak nechal dojít, dokud pojistka neumožní otevření.Ono je moc druhů hrnců, některé moc netěsní,nebo pracují s menším tlakem.Já měl kliku,koupil jsem v akci opravdu kvalitní,a byly hned 2, jeden 3 litry, druhý 6 litrů se společnou poklicí:yes:

tejaja tejaja

4. 11. 2013 11:03

Viacmenej všetko varím v kuchte, je to úspora času, ide to rýchlo. Prvý tlakový hrniec sme kupovali pred desiatkami rokov v Maďarsku, ešte som chodila na základku:-D Pán Papin mal výborný nápad :-D;-)

Jitkas

4. 11. 2013 10:23

Asi by to chtelo udat alespon pribliznou dobu vareni v tlakovem hrnci, jinak skutek utek.

spagetka spagetka

4. 11. 2013 09:59

na 3 plátky by se mi vytahovat tlakáč nechtělo, plecko je měkké dost brzy, používám ho na větší množství masa. Může to být asi dobré, to ano.

Drobek Drobek

4. 11. 2013 09:55

Věřím, že je to dobré, ale nějak jsem nepochopil originalitu receptu. Průmyslová směs koření a kremžská hořčice :-O

jarka skrobakova

3. 11. 2013 20:04

:yes::-p:-K

ivulinka ivulinka

3. 11. 2013 19:29

Tlakáč mám, ale používám jen na hovězí, nevím proč ne na vepřové.
Těstoviny mí drazí rodinní příslušníci milují s čímkoliv, tohle by jim taky chutnalo:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové plátky v papiňáku vepřové plátky vepřové maso v tlakovém hrnci vepřové maso v tlakáči vepřové plátky v tlakovém hrnci maso v tlakáči vepřový guláš v tlakáči vaření v tlakači vepřové plátky recepty hovězí maso v tlakáči plecko v tlakači kyta v tlakači veprove platky z papinaku vepřová kýta v tlakaci hovězí v tlakáči vepřivé maso v tlakovém hrnci vepřove plecko v tlakovém hrnci vepřové na kmíně v papiňáku veprove v papinaku vepřová plec v tlakači

Suroviny: plec vepřová, cibule, olej slunečnicový, koření madarský guláš, hořčice kremžská, sůl, mouka polohrubá

TopRecepty.cz

Vepřové plátky v tlakáči

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qoGy