Vepřové plátky v tlakáči

JanaB1 Kuchařka: JanaB1

Doba přípravy: 50 minut 3 porce Vepřové maso 15 názorů

Suroviny

3 plátky libové vepřové plece
1 větší cibule
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky koření Maďarský guláš
1 lžíce krémžské hořčice
sůl
3 lžičky polohrubé mouky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji v tlakovém hrnci usmažíme na drobno nakrájenou cibuli dorůžova.

  2. Na ní krátce z obou stran orestujeme plátky masa, přidáme sůl, hořčici, koření a podlijeme horkou vodou.

  3. Maso dusíme 20 - 25 minut, do měkka.

  4. Vše zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody, provaříme a odstavíme. Na závěr dochutíme solí. Podáváme s vařenými těstovinami, nebo knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky v tlakáči

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Já jsem také takový"papiňákový maniak",bez ně pomalu ani ránu;-):-))
    Ale je fakt,že se nedá určit přesná doba dušení/vaření.Záleží na stáří masa a také,jak tenké/silné,či nenaklepané/naklepané plátky masa máme.Nebo jestli připravujeme maso vcelku:-)

    Špagetko je zbytečné špinit další hrnec.Já měkké maso buď vyndám z hrnce na talíř,nebo naskládám na sebe v hrnci na jednu stranu,přidám ve vodě rozmíchanou mouku,promíchám a provařím.Nic nepředělávám do jiného kastrolu:-)

    Odpovědět

  • JanaB1 JanaB1(autorka receptu)

    spagetka: Rozepsala jsem to proto, protože se tak dá lehce vypočítat délka dušení.;-) Doplním to.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    JanaB1:Počkej, tady šlo ale o dobu dušení v tlakáči, ne o to, jak dlouho ti trvala příprava na pokrm. Souhlas ale s těmi 20 - 25 minutami v hrnci. To by odpovídalo. Zkus to dopsat do receptu, tady v komentících to nikdo hledat nebude ;-);-);-)

    Odpovědět

  • JanaB1 JanaB1(autorka receptu)

    Uvedla jsem dobu přípravy 50 minut. Nakrájení masa, cibule a usmažení trvá asi 15 minut. Dušení masa asi 20 - 25 minut, provaření mouky nejméně 10 minut. Přesný čas dušení nelze uvést, z mladého kusu je maso brzo měkké, ze staršího se musí maso dusit trochu déle.

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Já mám papiňák už 40 let, původní z Maďarska (kuktu)a mají ho i obě mé snachy, které je zdědily po babičkách. Vaříme v něm všichni. A věřím,že ještě dlouho budeme. Kam se na ně hrabou všchny nové hrnce.:-8:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jitkas:souhlas:yes::yes::yes:, když to budu furt kontrolovat a otevírat, tak na to papiňák nepotřebuju. My to odhadnem, ale jsou nezkušení kuchaři, začínající, kteří nevěděj. Ta doba je fakt důležitá, alespoň orientačně

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Jardo, tez pouzivam papinak a docela casto. Ovsem kdyz dam recept na vareni v papinaku predpokladam, ze to chce i dobu vareni(priblizne), ne napsat: "udusime do mekka". Kdo s nim nema zkusenost, jak to pozna? Preci ho nemuze neustale otvirat a kontrolovat.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    jarda Kadic: jj, to máš asi ty samé jako já. Právě ty mi nahradily ten maďarský tlakáč, jak níže píše tejajka, už je mám dlouho. Poslali mi i náhradní poklici, protože mi nějak ta původní nešla zavírat, ale ještě jsem ji nepoužila, protože ta stará se umoudřila:-D:-D:-D. Takže ji mám do foroty.
    Máš pravdu, že se to musí odhadnout, ale protože pak ještě musíš provařit tu mouku, tak bych řekla, že stačí 20 minut a zbytek na tu mouku.. ovšem to už bych přendala do normálního kastrolu na to dovaření. Můj názor a představa, jak bych to dělala ;-);-);-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Jitkas: Já bych v mém papiňáku od doby,kdy začne syčet stáhl teplotu a vařil max. 25 minut,pak nechal dojít, dokud pojistka neumožní otevření.Ono je moc druhů hrnců, některé moc netěsní,nebo pracují s menším tlakem.Já měl kliku,koupil jsem v akci opravdu kvalitní,a byly hned 2, jeden 3 litry, druhý 6 litrů se společnou poklicí:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Viacmenej všetko varím v kuchte, je to úspora času, ide to rýchlo. Prvý tlakový hrniec sme kupovali pred desiatkami rokov v Maďarsku, ešte som chodila na základku:-D Pán Papin mal výborný nápad :-D;-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Asi by to chtelo udat alespon pribliznou dobu vareni v tlakovem hrnci, jinak skutek utek.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    na 3 plátky by se mi vytahovat tlakáč nechtělo, plecko je měkké dost brzy, používám ho na větší množství masa. Může to být asi dobré, to ano.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Věřím, že je to dobré, ale nějak jsem nepochopil originalitu receptu. Průmyslová směs koření a kremžská hořčice :-O

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Tlakáč mám, ale používám jen na hovězí, nevím proč ne na vepřové.
    Těstoviny mí drazí rodinní příslušníci milují s čímkoliv, tohle by jim taky chutnalo:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové plátky v papiňáku vepřové maso v tlakovém hrnci vepřové maso v tlakáči vepřové plátky v tlakovém hrnci maso v tlakáči vepřový guláš v tlakáči vaření v tlakači hovězí maso v tlakáči hovězí v tlakáči vepřivé maso v tlakovém hrnci vepřove plecko v tlakovém hrnci vepřové na kmíně v papiňáku veprove platky z papinaku vepřová kýta v tlakaci kýta na smetaně v tlakáči masa v tlakači kyta v tlakači vepřové na paprice v tlakaci tlakovy hrnec recepty vepřové jak dlouho dusit plecko v tlakovem hrnci

Zapomněl/a jsem heslo