Borůvkáč bez vajec
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na těsto vymícháme do hladka, výsledná hmota by měla být polotekutá, spíše jako hustější bublanina, proto musíme třeba i přidat trošku více mléka. Vylijeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na těsto vymícháme do hladka, výsledná hmota by měla být polotekutá, spíše jako hustější bublanina, proto musíme třeba i přidat trošku více mléka. Vylijeme a…
Nálev z plechovky cizrny nalijeme do misky a vyšleháme z ní sníh. (jde to úplně skvěle) Přidáme žloutky a zase vyšleháme.Zvlášť do misky dáme obě mouky, prášek do…
Vypracujeme hladké nelepivé těsto, do kterého zapracujeme namočené rozniky a brusinky a plátky mandlí, necháme vykynout, rozdělíme, necháme znovu aspoň 20 min vykynout a…
Do pekárny dáme nejdříve vodu, olej, ocet. Přidáme hladkou mouku, ovesné vločky a semínka, pak špaldovou a žitnou mouku. Do 1. rohu dáme cukr, do 2. rohu kmín a do 3.…
Nejdříve smícháme rozemleté otruby s oběma druhy mouky, postupně přidáme změklý tuk, jemně mletý cukr, žloutek, mléko i fruktosu a vypracujeme hladké těsto. Necháme…
Mouku a cukr dáme do mísy. Vejce našleháme v sirupu se smetanou se špetkou soli. Tekutou směs postupně za stálého šlehání přidáme k mouce. Vzniklé těstíčko necháme 20min…
Pomeranče oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Smícháme mouku s práškem do pečiva, krupicí, cukrem a vmícháme olej. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky…
Nejdříve připravíme těsto. Mouku provzdušníme přes sítko, přidáme rozpuštěné máslo, smetanu, špetku muškátového oříšku, soli a vypracujeme nelepivé těsto, které dáme na…
Formu důkladně vymažeme a vysypeme. Piškoty si slepíme rybízovou marmeládou. Pokud není k dispozici zrovna rybízová, můžeme použít jinou s kyselejší příchutí. V misce…
Kelubny, papriky, cibuli očistíme. Kedlubnu a papriky nakrájíme na špalky, cibuli nadrobno, česnek na plátky. Toto orestujeme na rozpáleném tuku cca 4 minuty. Vhodíme…
Rozpálíme troubu na 160 stupňů.Ve vodní lázni roztopíme máslo a čokoládu a mícháme do hladka. Poté přisypeme cukr s vanilkovým cukrem a opět mí cháme do hladší hmoty …
Všechny suroviny dáme do mísy a zpracujeme na hladké těsto. Necháme v chladu hodinu odpočinout.Pak vyválíme, vykrájíme tvary a vložíme do vyhřáté trouby.Pečeme na 180 st…
Z tuňáka slijeme olej a dáme do mísy, kde ho promícháme s mrkví, vejcem, mlékem a strouhaným sýrem. Podle potřeby zahustíme vločkami a moukou. Dle chuti okořeníme a v…
Banány oloupeme a rozmačkáme. V míse je smícháme se zakysanou smetanou, přidáme žloutky, sůl, olej, citronovou kůru, datlový sirup, mouku a prášek do pečiva.Vše pořádne…
Batáty nastrouháme na jemném struhadle, ihned zakápneme limetkovou a pomerančovou šťávou. Mouku smícháme s kypřícím práškem, solí, skořicí, cukrem a oříšky, pokud je…
Syrovou červenou řepu, máslovou dýni a brambory okrájíme a nastrouháme najemno.Do mísy dáme nastrouhanou červenou řepu, brambory, máslovou dýni a přidáme žloutky. Z…
Troubu předehřejeme na 175°C. V míse promícháme mléko, vajahit, fruktosu a olej s vodou. Strouhaný kokos i vločky rozemeleme a přidáme do mísy. Nakonec do těsta…
Všechny sypké suroviny (vyjma soli) smícháme dohromady a zalijeme vlažným mlékem. Necháme 10 minut odležet. Poté přidáme rozehřáté máslo, žloutky, kůru z citronu,…
Mandlový nápoj: Mandle oloupeme(nejlépe se dají oloupat, když je spaříte horkou vodou). Dáme do mixéru a zalijeme horkým mlékem. Rozmixujeme. Vzniklou hmotu přelijeme…
Smíchejte vodu, droždí a cukr. Počkejte pár minut, dokud nebude droždí aktivní (na povrchu budou bublinky) poté přidejte lžíci oleje.Postupně přidávejte hrnek po hrnku…
Vláčná, načechraná, voňavá, vypadá skvěle a k přípravě nepotřebujeme mnoho přísad. Přesně taková je tato mramorová kráska. Těsto je šlehané, piškotové, ale přesto není…
Namočíme přes noc 200 g bílých fazolí, druhý den je scedíme, vložíme do hrnce a zalijeme dvěma litry vody a uvaříme je téměř doměkka.Zelí propláchneme, pokud je příliš…
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme lžíci čerstvého nastrouhaného zázvoru a společně osmahneme.Na hrubém struhadle nastrouháme mrkev,…
Všechny suroviny smícháme dohromady v míse, nejlépe rukama. Hotové těsto dáme v mikrotén. sáčku do lednice odpočinout alespoň na hodinu. Vál posypeme moučkovým cukrem…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 11:39
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Bubble and squeak: Slavný britský pokrm z brambor a zbytků „co dům dal“ báječně chutná, je snadný na přípravu a navíc levný
U nás čert, v Nizozemí Černý Petr. Víte, proč Mikuláše doprovází temní společníci?
Kardinálské řezy jako z vídeňské cukrárny: Lehounký sněhový moučník, do kterého využijete sezónní ovoce