Hubáci

kedlubna Kuchař: kedlubna

Houby 10 názorů

Suroviny

400 g čerstvé houby
4 vejce
sůl
pepř
Těsto:
250 ml vlažného mléka
120 ml olivového oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
300 g hladké mouky
200 g špaldové mouky
půl kostky droždí
Na posypání:
zelené cibulka
kmín
nasekaná petrželová nať
vejce na potření
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé hřiby podusíme na trošce oleji a malinko vody, až se nám voda úplně vypaří, zakvedláme vejce a dosolíme a opepříme dle chuti.

  2. Těsto jsem připravila v pekárně (ale jde samozřejmě i klasicky), je krásně křehké!

  3. Rozdělíme těsto na dvě poloviny, vaválíme a doprostřed dáme vychladnou smaženici, posypeme nakrájenou lahůdkovou cibulkou, zavineme, dáme na plech s pečícím papírem, potřeme vejcem, posypeme kmínem a nasekanou petrželovou natí.

  4. Pečeme cca 25 minut při 180 stupních do zlatova.

    Výborné teplé i studené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Alternativy k tomuto receptu

    Zobrazit další alternativy

    Ohodnoťte recept: Hubáci

    • cathleen cathleen(moderátorka)

      :-)Šári, moc hezký recept a nádherná "jedlá" fotka!:yes::yes:

      Odpovědět

    • Eliza Eliza

      To musí být dobrůtka, zkusím v Praze, tam mám pekárnu - ručně těsto neumím a ani by mě to nebavilo :-8;-). Budu muset ale použít mražené houby, snad to půjde. ;-)
      +:yes:

      Odpovědět

    • --ReNi-- --ReNi--

      :yes: ou dobrotááá

      Odpovědět

    • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

      Šárko, to je nádhera, škoda, že se nepřenáší přes počítače i vůně. Dělám, ale určitě vyzkouším i Tvoje těsto a pochopitelně v pekárně, protože bez ní bych si vaření již ani nedovedla představit a těstíčka z ní jsou prostě nenahraditelná. Určitě má potvora větší sílu při mísení než já - báječný recept:yes::yes::-p

      Odpovědět

    • Anna Kocikova Anna Kocikova

      Když jde o pečení,nejsem s droždím moc velká kamarádka:-Ospíš to líst.těsto:-8
      Ale tohle vypadá opravdu moc hezky,ukládám,pekárnu nemám-bude ruční zadělávka:-)a určitě bude chutnat:-)):yes::yes:

      Odpovědět

    • mirca75 mirca75

      Šárko:-) to vypadá báječně:yes:. Tahle dobrota by si u mě jistě našla svoje místo:-8 a už to přímo vidím - odpoledne s vychlazeným pivištěm a nebo k večeři s dobrým čajíkem:-p. Boďka č.7 je jistá a já si to ukládám. Ikdyž,nejradši bych ho zkusila hned:-8.
      Jen prosím tě,tekutiny máš v mililitrech?

      Odpovědět

    • Klariska Klariska

      Zajímavý recept, foto na jedničku :yes:.

      Odpovědět

    • maris maris

      Šárko moc pěkné, ukládám si, hub mám dost a dost, tak upeču:-)+

      Odpovědět

    • JanaDorazinova JanaDorazinova

      Śári, to vypadá moooc dobře, nechceš zaskočit na kafe?:-D:-)):yes::yes:

      Odpovědět

    • monikaK monikaK

      Hned bych se zakousla.Musím si tu pekárnu konečně pořídit:-8.
      Posílám ti prvního bodíka:yes:

      Odpovědět

    TIP dne na email

    Tématické fráze: recept na výbornou smaženici z hub

    Zapomněl/a jsem heslo

    Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

    Zavřít