Slovácká zelná polévka

Polévky Doba přípravy: 60 minut příprava 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Polévky Doba přípravy: 60 minut příprava 0 názorů

Suroviny

200 g bílých fazolí
500 g kysaného zelí
20 g sušených hřibů
3 lžíce oleje
1 velká cibule
4 lžíce špaldové mouky
1/2 celeru
3 mrkve
5 stroužků česneku
1 bobkový list
sůl a pepř
3 lžíce švestkových povidel
250 ml smetany

Postup přípravy receptu

  1. Namočíme přes noc 200 g bílých fazolí, druhý den je scedíme, vložíme do hrnce a zalijeme dvěma litry vody a uvaříme je téměř doměkka.

  2. Zelí propláchneme, pokud je příliš kyselé a též uvaříme v jiném hrnci doměkka. Na půl hodiny namočíme do teplé vody 20 g hřibů, potom je vymačkáme a nakrájíme.

  3. Na třech lžících oleje necháme zesklovatět velkou cibuli, zasypeme čtyřmi lžícemi špaldové mouky a umícháme světlou jíšku. Přidáme fazole, dobře rozmícháme, osolíme, přídáme půlku celeru a tři mrkve nakrájené na kostičky, pět stroužků česneku, hřiby, bobkový list, pepř a tři lžíce povidel. Uvaříme doměkka a vmícháme zelí. Společně krátce povaříme, zjemníme 250 ml smetany a prohřejeme, už nevaříme. Podáváme s chlebem

Poznámka od kuchařky

Polévky ze Svatojánu.

Komentáře k receptu Slovácká zelná polévka

K receptu nejsou žádné komentáře.