Švestkový koláč s mákem z celozrnné mouky
Recept ještě nebyl hodnocenCukr vyšleháme s vejci, přidáme postupně vodu, rozpuštěnou Heru a mouku s práškem do pečiva.Těsto dáme na plech, poklademe půlkami švestek a posypeme mákem s cukrem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cukr vyšleháme s vejci, přidáme postupně vodu, rozpuštěnou Heru a mouku s práškem do pečiva.Těsto dáme na plech, poklademe půlkami švestek a posypeme mákem s cukrem…
Těsto smícháme a nalijeme do formiček.Na těsto dáme cca jednu lžíci tvarohu a špejlí lehce smícháme s těstem.Borůvky vmícháme klidně ke tvarohu nebo jimi tvaroh posypeme…
Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a necháme 10min odpočinout. Promícháme, přidáme vejce, olej a…
Formu si vymažeme a vysypeme, troubu dáme předehřát na 175°C. V míse vyšleháme všechny suroviny na těsto (začínáme s vejcem, cukrem a mlékem, postupně přidáme další…
Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí najemno nastrouháme, přidáme mouky, sůl, 1 vejce a zpracujeme těsto, které vtlačíme do vymazané a vysypané koláčové formy …
Večer si smícháme suroviny na kváskový základ a přikryté necháme přes noc (12hod) odpočívat v teple. Ráno do velké mísy dáme vodu, OvesMilk a Vajahit. Na tekutinu…
Promícháme vlažnou vodu, cukr a droždí, necháme vzejít kvásek. Přidáme olej, mouku, rum a vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryjeme a necháme 1,5-2hod kynout. Krátce…
Přiznávám, že já těsto díky únavě a pokročilé době dělala v pečce. Prostě jsem do nádoby dala suroviny v pořadí tekuté, tuhé, jak je uvedeno v surovinách a zapnula…
Všechny suroviny zpracujeme a necháme přes noc v chladu odpočinout.Těsto vytlačujeme na mlýnku přes zdobítko a klademe na plech.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 7…
Zpracujeme těsto a necháme odpočinoutPak tvoříme rohlíčky a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 st. asi 5-7 minut.Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru, smíchaném s…
Suroviny na těsto propracujeme a necháme v ledničce alespoň hodinu uležet, pak naplníme formičky,Upečeme v předem předehřáté troubě na 170 st.Vychladlé slepíme krémem a…
Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Na plech narovnejte formičky na muffiny. Ovesné vločky vložte do kastrůlku, přidejte cukr a přelijte 150ml horké vody (nebo mléka).…
Datle nakrájejte nadrobno. Spolu s ovesnými vločkami je vložte do nožového mixeru. Přidejte nadrobno nakrájená jablka a rozmixujte. Směs přendejte do misky, přidejte…
Hlubší plech či pekáč vyložte pečicím papírem, používáte-li koláčovou formu, vymažte ji máslem a vysypte moukou. Troubu předehřejte na 180 °C.V míse promíchejte…
Milujete kokos? Tento recept je přímo pro vás. Neboť která surovina je tak krásně bílá, připomíná sněhovou pokrývku a na vánočním cukroví nesmí chybět? Košíčky jistě…
Nahřejeme troubu na 170 °C a pekáček (hlubší plech) vyložíme pečícím papírem.V jedné míse smícháme tekuté suroviny, ve druhé sypké. Půl hrnku kávy si ale odložíme…
Špenát nechte přirozeně povolit nebo spařte horkou vodou, každopádně v obou případech jej pak dobře vymáčkněte od vody.Přemístěte do mixéru a rozmixujte společně se…
Banán rozmačkáme v míse vidličkou, přilijeme olej a med. Čokoládu posekáme a přidáme spolu se všemi zbývajícími surovinami do mísy a zamícháme.Na plech s pečicím papírem…
Dýňové placičky se dají se upravit naslano i nasladko a v různých variacích poslouží jako svačina, snídaně i večeře. Jejich výhodou je také to, že jsou chutné i druhý…
Na nudle odvážíme mouku do misky a trochu odebereme na podsypání při válení. Do mouky v misce rozklepneme vejce a vidličkou promícháme.Postupně přiléváme vodu a stále…
Snadné a rychlé kynuté bulky jsou obohaceny o vlákninu a další vitamíny ze špaldové mouky. Jsou tak dobrou alternativou klasickému bílému pečivu. Skvěle poslouží čerstvé…
Chcete vložit dětem do ruky něco o malinko zdravějšího, ale přesto sladkého a chutného? Zkuste zdravější variantu křehkých taštiček - mrkváčky. Mrkev přidá vláčnost a…
Nevšední kombinace zpravidla zaručí úspěch. Vyhledáváte-li nové recepty, je pro vás tento jako stvořený. Kombinace hrušek, piva, perníkového koření a zázvoru je vskutku…
Kratší špaldové bagety v sobě nesou převážně špaldovou mouku a navíc je ještě část z ní celozrnná. Možná proto mají poměrně hodně tmavou střídu a příjemnou lehce…