Hovězí plátky na zelenině a houbách
Recept ještě nebyl hodnocenOrestujeme cibulku jako na guláš a předáme ji do PH, plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme plnotučnou hořčicí a obalíme v hladké mouce. Na trošce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Orestujeme cibulku jako na guláš a předáme ji do PH, plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme plnotučnou hořčicí a obalíme v hladké mouce. Na trošce…
Vepřovou kýtu – špalek zpevníme převázáním, aby nám udržela hezký tvar i po upečení. Na 4 místech maso prošpikujeme klínky libovější slaniny. Utřeme si 5 stroužků…
Vyšleháme vejce, přidáme cottage sýr, pokud chcete, tak i cukr.Zahustíme moukou, aby vzniklo polotekuté těstíčko.Přidáme prášek do pečiva,Smažíme na rozpálené pánvi.
Postupně, tak jak je psáno výše, smícháme suroviny do těsta. Mělo má být vláčné a konzistencí asi jako na bublaninu.Kulatou formu na koláč vymažeme herou nebo máslem a…
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli, kolečka klobásy a chvíli restujeme. Přidáme paprikovou pastu, lžíci mouky a společně ještě krátce zarestujeme.…
Mouku, cukr, prášek do pečiva smícháme v míse, přidáme žloutky, olej, rum a mléko.Nakonec vmícháme sníh z bílků.Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy,…
Opilé řezy Izidor nebo také František. Že je ještě neznáte? Tak zde je jejich představení: Nadýchané kakaové těsto, lahodná vrstva oříšků s pořádnou dávkou rumu, máslový…
Náročná jsou rána opilcova. Pokud mu chcete trochu ulevit, uvařte vyprošťovák - korhely leves. Opilecká polévka pochází z Maďarska a základem je kysané zelí. Doplňuje ho…
Hrách provoněný uzeným vývarem a libečkem chutná skvěle. Stačí ho namočit přes noc a druhý den ochutit a uvařit. Na závěr ho zahustíme jíškou. Podávat ho můžeme…
Do pečící formy z DP nalijeme všechny tekuté ingredience.Poté nasypeme mouky a do jednoho rohu přidáme sůl, do druhého cukr a do třetího semínka a koření.Uprostřed mouky…
Králičí maso je velmi chutné a jemné. Aby nebylo příliš suché, prošpikujeme ho slaninou, a pro výbornou chuť přidáme česnek a rozmarýn. Maso podáváme s chutnou šťávou…
Letní ovoce skvěle chutná jak čerstvé, tak i třeba jako součást lahodného moučníku. Lité jogurtové těsto doplníme kousky ovoce, které máme zrovna po ruce. Punc…
Křehké rohlíčky ze strouhaného kokosu provoní celou kuchyni. Špičky ještě namočíme do čokoládové polevy. Na přípravě není nic těžkého a tyto lahodné rohlíčky jistě zmizí…
K pivu patří drobnost k jídlu! Vypečené preclíky jsou tím pravým. Z těsta ovšem nemusíte motat preclíky, stejnou službu vám udělají i méně složité uzlíky nebo…
Objevte kouzlo tradiční kuchyně s poctivou fazolovou polévkou podle babiččina receptu. Hutná, voňavá a plná chuti, připravená z pečlivě vybraných surovin a s kapkou…
Krkovice marinovaná v másle a pivu po odležení přes noc získá intenzivní chuť i vůni. Po upečení bude dokonale šťavnatá a měkká – právě díky máslu. V troubě pustí…
Tento jednoduchý recept využijete pokaždé, když dostanete chuť na rychlou rýži s omáčkou. Kuřecí nudličky se šunkovým salámem stačí krátce orestovat a z výpeku pomocí…
Připravte si s námi jednoduchý, ale naprosto fantastický čokoládový dezert. Těsto z másla, vajec, cukru, mnoho čokolády a mála mouky je upečeno jen tak, aby bylo uvnitř…
Při pěstování cuket se často stává, že je úroda tak veliká, že je náročné je zpracovat. Pak přichází čas na sladké recepty z cukety. Díky cuketě jsou moučníky jemné a…
Když cukety rostou jako o závod, přijde vhod tenhle jednoduchý guláš bez masa. Cuketový guláš je chutné, syté a levné jídlo ideální pro letní dny. Příznivci masa si…
Netradiční slavnostní dortíky připravíme ze sušených švestek. Těsto se zajímavou chutí ořechů a marcipánu ladí s jemným smetanovo-tvarohovým krémem. Skvělou chuť…