Kuřecí kari rýže s bešamelovým přelivem
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na kousky velikosti sousta, cibuli nadrobno a společně opečeme na troše oleje.Přidáme syrovou rýži a společně vše chvíli orestujeme, poté zalijeme vývarem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta, cibuli nadrobno a společně opečeme na troše oleje.Přidáme syrovou rýži a společně vše chvíli orestujeme, poté zalijeme vývarem…
Z trochy vlaž.mléka+cukru+droždí necháme vzejít kvásek. Do pekárny nalijeme mléko, přidáme olej, kvásek, mouku a sůl. Zapneme program těsto a necháme vypracovat+vykynout…
Do mletého masa přidáme vymačkané housky, na drobno nakrájenou anglickou slaninu, všechny ostatní suroviny, dobře promícháme a utvoříme karbanátky, které smažíme ve…
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme kousky jater, zprudka je…
Plátky uzeného naskládáme na stůl, osolíme (pokud není moc slané), opepříme, na každý položíme plátek sýra a spojíme vždy dva k sobě.Obalíme v trojobalu (vajíčka opět…
Z bílků a vody ušleháme velmi tuhý sníh, pomalu přisypeme cukr, vanilkový cukr a přimícháme rozšlehané žloutky. Přisypeme směs mouky, škrobu a prášku do pečiva a…
Z bílků a vody ušleháme velmi tuhý sníh, pomalu přisypeme cukr, vanilkový cukr a přimícháme rozšlehané žloutky. Přisypeme směs mouky, škrobu a prášku do pečiva a…
Tyto lahodné zákusky jsou nejčastěji připravované z čerstvého ovoce, např. v jahodové sezoně. Je ale možné si je dopřávat celoročně z kompotovaného ovoce, např. s…
Jablka omyjeme, rozkrojíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na slabé měsíčky.V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, pudink, olej, vejce a mléko.Hladké těsto…
Proužky: Mouku a kakao smícháme a prosejeme. Metličkou si smícháme změklé máslo s cukrem až nám vytvoří krémovitě celistvou hmotu přidáme bílek a vše smícháme. …
Proužky: Mouku a kakao smícháme a prosejeme. Metličkou si smícháme změklé máslo s cukrem až nám vytvoří krémovitě celistvou hmotu přidáme bílek a vše smícháme. …
1) Troubu předehřejeme na 200°C. 2) Smícháme mouku, PDP, kakao, 2/3 čokolády, 2/3 oříšků a marshmallows. 3) V jiné míse smícháme cukr, mléko, vejce a máslo. Tuto směs…
Zaděláme kynuté těsto - rozdrobíme droždí s cukrem a třeme, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, tuk, vejce, sůl a směs semínek s kváskem. …
Do pánve dáme olej s česnekem (celý stroužek) a zahřejeme. Přidáme čistě houby, sůl, pepř a vaříme asi 10 minut. Vyndáme česnek.Připravíme si bešamel a přidáme ho k…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme na drobné kousky nakrájené máslo a prsty propracujeme v drobenku. Přidáme smetanu. Zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme a necháme 1…
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (měkký banán dobře rozmačkaný, pevnější nastrouhaný) a uhněteme těsto, které necháme vykynout 1-2 hodiny.Vykynuté těsto…
Změklé máslo utřeme s vejci, přidáme oba cukry a prosátou mouku s práškem do pečiva. Za stálého míchání postupně přiléváme mléko.Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme…
V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, nudličky zelí, sušené houby (nenamáčíme je předem), mouku, kmín a za stálého míchání vše orestujeme. Přidáme…
Čistou rolku(nejlépe bez vrchní kůže) nakrájímé na teňounké plátky a obalujeme v bramborákové směsi(opatrně se solí, bo rolka je dost slaná) a smažíme na pánvi na…
Představte si chuť těch nejjemnějších máslových sušenek. Máte? A teď je spojte s lískooříškovou chutí Nutelly. Jestli se vám sbíhají sliny, tak vytáhněte máslo a pusťte…
Heru utřeme s vejci a cukry.Přilijeme mléko, přidáme mouku, vanilkový prášek a prášek do pečiva.Dáme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe půlkami švestek, posypeme…
Tradiční jídlo z Louisiany je z mořských plodů, můj recept je s kuřecím masem. Je parádní s rýží basmati. 1. Rozehřejte olej v hluboké pánvi a osmažte cibuli, celer a…
Vše smíchat, nalít na pekáč, posypat ovocem a drobenkou. Péct při 180°C asi 20 minut.
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Holka u plotny radí: Hrníčková pařížská bábovka voní po čokoládě, je úžasně vláčná a na přípravu neskutečně snadná
Chutě jižní Itálie: Speciální žebrácká klobása pezzente vznikla jako jídlo pro chudé
Slaný závin jako z Prostřeno: Jak ho pečeme u nás v redakci a co dáváme do náplně, aby byla šťavnatá?