Čočkový krém s rukolou, chorizem a krutonky
Recept ještě nebyl hodnocenČočku propláchneme a dáme vařit do zeleninového vývaru. Když změkne, ochutíme ji solí, rozmixujeme a přecedíme. Kdo má rád hodně husté polévky, udělá si máslovou jíšku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čočku propláchneme a dáme vařit do zeleninového vývaru. Když změkne, ochutíme ji solí, rozmixujeme a přecedíme. Kdo má rád hodně husté polévky, udělá si máslovou jíšku,…
V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme očištěné a pokrájené houby, mírně osolíme, posypeme kmínem a krátce podusíme. Přidáme mouku, osmahneme, přisypeme obě papriky,…
Všechny ingredience na bramborák smícháme a důkladně promícháme. Dle potřeby zaprášíme moukou. Stačí tak dvě lžíce. Dáme na pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme v…
Fazole přebereme, propláchneme vodou, namočíme a necháme bobtnat nejlépe přes noc. Ráno v téže vodě s polévkovým kořením a kůží uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme…
Cukr rozšleháme s vejci, přidáme med, tuk, mouku s práškem do pečiva a rukama vypracujeme těsto.Rozdělíme ho na 2 půlky, z každé vyválíme plát, každý zvlášť dáme do…
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí. Přidáme cukr, mouku a zamícháme. Dáme na teplé místo vyběhnout. Do kvásku pak přidáme všechny ingredience – mouku, sůl, rozpuštěné…
Nejprve dáme namočit čočku (nejlépe na noc).V hrnci na oleji necháme zezlátnout cibulku, k ní přidáme nastrouhanou mrkev, třený česnek, majoránku. Po zezlátnutí cibulky…
Nejdříve necháme vykynout kvásek. Přidáme k mouce spolu s vejcem, olejem a solí. Vypracujeme těsto , které posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě…
Celá vejce vyšleháme s medem, sirupem, cukrem i vanilkovým a solí do pěny. Přidáme skořici a mrkev a dobře prošleháme. V míse promísíme mouku, mandle, sodu a prášek a…
Ingredience odvažte a uhněťte z nich těsto. Pomocí kuchyňské váhy odvažte 60 g kousky těsta, z nich poté udělejte kuličky. Kuličky zploštěte mezi dlaněmi a palcem a…
Ingredience odvažte a uhněťte z nich těsto. Pomocí kuchyňské váhy odvažte 60 g kousky těsta, z nich poté udělejte kuličky. Kuličky zploštěte mezi dlaněmi a palcem a…
Ingredience odvažte a uhněťte z nich těsto. Pomocí kuchyňské váhy odvažte 60 g kousky těsta, z nich poté udělejte kuličky. Kuličky zploštěte mezi dlaněmi a palcem a…
Na části oleje (sádla) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, posypeme paprikou, dáme cca 2/3 zelí, podlijeme vodou,přidáme…
Kapusta je v naší kuchyni dost opomíjená, přestože má vysoký obsah vitaminu C a mnoho dalších zdraví prospěšných látek. Pokud z ní uvaříte pikantní polévku s bramborami…
Jednoduché těsto dochutíme nastrouhanými tatrankami a trochou rumu, který řezy příjemně provoní. Po upečení je ještě potřeme čokoládovou polevou a výborný rychlý moučník…
Pokud chceme připravovat odpalované těsto, je důležité mít připravené všechny ingredience před tím, než hmotu začneme tvořit, rovněž je vhodné použít kuchyňský robot,…
Sacherův dort neboli Sacher je originální druh čokoládového dortu s meruňkovou marmeládou a čokoládovou polevou. Tento dort je populární hlavně ve Vídni, kde se také…
Jogurt se při přípravě masa postará o křehkost a zachování šťavnatosti. Můžete se o tom přesvědčit sami, pokud si si podle našeho receptu usmažíte kuřecí řízečky s chutí…
Plněné kynuté rohlíky jsou skvělou svačinou, nebo večeří. Náplň můžete přizpůsobit zásobám v chladničce, ozdobné skládání těsta je pak hezké i na pohled. Ale hlavně -…
Pokud jste si z lesa přinesli plný košík hub, můžete je využít při přípravě klasického oběda - vepřového na houbách. Jídlo má lahodnou a výraznou chuť díky smažené…
Tato bábovka je skvělý způsob, jak využít přebytečné bílky. Aby byla krásně nadýchaná, je potřeba důkladně vyšlehat tuhý sníh. Pak už stačí přidat cukr, olej a mouku a…
Klasický recept i pro začátečníky, jak lehce bez námahy připravit chutný zákusek s jakýmkoliv letním nebo kompotovaným ovocem. Pokud bychom chtěli použít ovoce mražené,…
Poctivou českou klasikou jsou koláče z kynutého těsta plněné jahodami a bohatě posypané křupavou drobenkou. Jejich dokonale vyvážená chuť vám připomene letní odpoledne u…
Plátky šunky po obou stranách opečeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme 0,3 l bílého vína, přidáme utřený…