Vepřové ledvinky a srdce na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenLedvinky očistíme od kanálků.Na másle necháme zpěnit cibuli, přidáme sterilovanou zeleninu, prohřejeme, pak vložíme opláchnuté vnitřnosti. Osolíme, vložíme koření dané v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ledvinky očistíme od kanálků.Na másle necháme zpěnit cibuli, přidáme sterilovanou zeleninu, prohřejeme, pak vložíme opláchnuté vnitřnosti. Osolíme, vložíme koření dané v…
Ledvinky očistíme, propláchneme v několika vodách a namočíme do mléka / nejlépe přes noc /. V hluboké pánvi orestujeme slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme trochu…
V hrnci rozpustíme máslo, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, mlékem, rozšleháme a přivedeme k varu.Do vařící polévky vložíme sýr a společně…
Nejprve uvaříme quinou dle návodu. Do větší mísy nastrouháme nahrubo cuketu, postupně přidáme ostatní suroviny, moukou musíme zahustit, aby nám vše drželo hezky…
Rozinky namočíme do punče a necháme min. hodinu marinovat. Bábovkovou formu pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 150°C. V…
Fazuľu namočíme večer pred varením. Dáme ich variť, prvú vodu zlejeme, doplníme čerstvou studenou vodou a vložíme nožičky klobásy, prekrojené napoly. Okoreníme mletým…
Kotlety lehce naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozpálíme polovinu másla a trochu olivového oleje a kotlety prudce opečeme. Přidáme…
Předehřejeme troubu na 180°C. Čtvercovou formu 20x20 cm vymažeme po stranách máslem a dno vyložíme pečícím papírem. Cukr a vejce vyšleháme do pěny, cca 5-10 min.Mezitím…
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto.Na plech s pečícím papírem hned děláme stejně velké kuličky, které omoučenou sklenkou zmáčkneme do tvaru kulatého…
Maso nakrájíme na malé kousky. Ze surovin na těstíčko vytvoříme hustější směs a postupně do ní namáčíme maso a smažíme na oleji do zlatova.
Mäso nakrájame na 1x1 cm kocky. Obalíme v zmesi - múka, paprika, cesnak, sol, korenie čierné a majorán. Vipražíme v oleji (tak ako by sme robili hranolky).
Na oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a česnek, vmícháme mouku, paprikovou pastu, mletou papriku, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vložíme na…
Všechny suroviny dáme do misky a uhněteme vše do hladkého těsta. Potom vytvarujeme těsto do válečku a naplníme jím lis na těsto (pokud nemáte lis, tak těsto lze nakrájet…
Z másla a mouky uděláme jíšku. Když je hotová, přidáme k ní lžíci kmínu a necháme chvíli restovat, pak zaprášíme paprikou. Jíšku zalijeme vodou, ve které jsme rozpustili…
Nejdříve necháme vykynout kvásek. Přidáme k mouce spolu s vejcem, olejem a solí. Vypracujeme těsto , které posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě…
Celá vejce vyšleháme s medem, sirupem, cukrem i vanilkovým a solí do pěny. Přidáme skořici a mrkev a dobře prošleháme. V míse promísíme mouku, mandle, sodu a prášek a…
Do mletého masa přidáme studenou smetanu, sůl, papriku a pepř. Ponorným mixérem vyšleháme do hladké a jemné směsi. Odložíme do lednice na dvě až tři hodiny.Oba druhy…
Rozmačkejte banány a smíchejte s vejci.Přisypte všechny sypké suroviny, pak přidejte máslo, mléko a olej. Pořádně promíchejte.Vyložte formu pečicím papírem nebo vymažte…
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jemně pokrájenou cibuli, necháme zesklovatět, vložíme plátky očištěných hub, osolíme a dusíme 10 minut.Zasypeme moukou, zalijeme…
Klasické smažené bramboráky zná každý, ale co takové ukrajinské bramboráky? Hlavní rozdíl je v tom, že uvnitř najdete náplň z mletého masa, která z nich dělá sytou…
Tenké plátky bůčku svinuté do rolády, ochucené hořčicí a naplněné kyselou okurkou, salámem, vejcem a paprikou, podáváme podlité výpekem s rýží. Dočervena opečená roláda…
Tuto vydatnou zelňačku uvaříme z kysaného zelí, brambor, rajčatového protlaku a koření. Přidáme orestovanou klobásku, zahustíme a dochutíme zakysanou smetanou. Pokud…
Potěšte své blízké jogurtovou buchtou, která je plná ovoce a bohatě posypaná křupavou drobenkou. Jaké ovoce zvolíte, je jen na vás, skvěle chutná s třešněmi, nebo…
Bábovka je mezi moučníky opravdová klasika. Můžeme ji připravit na mnoho způsobů, je ale důležité, aby byla vláčná a dobře dochucená. Tato bábovka skrývá v dobrém těstě…