Starodávná polévka z hub
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jemně pokrájenou cibuli, necháme zesklovatět, vložíme plátky očištěných hub, osolíme a dusíme 10 minut.Zasypeme moukou, zalijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jemně pokrájenou cibuli, necháme zesklovatět, vložíme plátky očištěných hub, osolíme a dusíme 10 minut.Zasypeme moukou, zalijeme…
Tento krásný dort připravíme ze dvou druhů korpusů, jeden ochutíme strouhanou kokosovou tyčinkou a kakaem. Pokapeme je rumem, potřeme směsí z lesního ovoce a pařížským…
Hrách provoněný uzeným vývarem a libečkem chutná skvěle. Stačí ho namočit přes noc a druhý den ochutit a uvařit. Na závěr ho zahustíme jíškou. Podávat ho můžeme…
Na tenko rozklepané telecí maso v křupavé, dozlatova osmažené strouhance. Řeč není o ničem jiném, než o výborném vídeňském řízku, který se řadí mezi speciality rakouské…
Potěšte své blízké jogurtovou buchtou, která je plná ovoce a bohatě posypaná křupavou drobenkou. Jaké ovoce zvolíte, je jen na vás, skvěle chutná s třešněmi, nebo…
Tato polévka je vydatný a výživný pokrm, který kombinuje křehkost čerstvého zelí s výraznou chutí lesních hub a jemnou strukturou cizrny. Jednoduchá příprava a bohatá…
Osvědčený recept na pokrm z hovězí kližky a hub můžete zjednodušit a dochutit bujonem. Pořiďte kvalitní produkt a vychutnejte si poté úžasnou chuť výsledného jídla.
Tento tvarohový koláč, je lahodný a nadýchaný sladký pokrm, který potěší všechny milovníky jemných a krémových chutí. Spojuje svěžest tvarohu s lehkým těstem, což…
Receptů na bábovku je mnoho a čas od času stojí za to vyzkoušet něco nového. Tato voňavá bábovka je pěkně vláčná. Dobře chutnají i rozinky v čokoládě, kterými ji…
Tato nadýchaná a lahodná bábovka spojuje jemnost máslového těsta s bohatou vůní vanilky. Dokonalá volba pro slavnostní chvíle i běžné posezení u kávy. Upečte si ji doma…
Slané sýrové suflé je lahodný předkrm, který je díky sněhu z bílků krásně nadýchaný. Během pečení velmi nabyde na objemu a na povrchu se utvoří zlatá kůrka. Pro…
Není nic rychlejšího, než upéct tento moučník. K odměření surovin nám v tomto případě poslouží kelímek od jogurtu, jelikož jogurt přijde do těst a dokonale jej zvláční.…
Domácí kaiserky z kombinace bílé a vícezrnnné mouky krásně voní kmínem a jsou nadýchané. Jejich příprava není nijak složitá a zvládnou ji i začátečníci. Stačí jen pár…
Z čerstvého letního ovoce můžeme připravit výborný koláč, nad kterým se vám budou sbíhat sliny. Nadýchaný piškot potřený lehkým krémem z jogurtu a smetany posypeme…
Polský salám nakrájíme na kolečka, klobásy na poloviny a jejich povrch nařežeme, bůček na plátky, tloušťky stejné jako klobásy a polský salám (aby výška všeho pod…
Čabajskou klobásu, kapii, cibuli nakrájíme na kostičky, petrželku nasekáme a čedar nastrouháme na jemno.Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit do slané vody. Až je al…
Čabajskou klobásu, kapii, cibuli nakrájíme na kostičky, petrželku nasekáme a čedar nastrouháme na jemno.Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit do slané vody. Až je al…
Jídlo z pikantní klobásky, čerstvých hub a sterilovaných okurek ve smetanové omáčce s koprem vám jistě zachutná. Výborně se hodí k rýži a ozdobit ho můžete chobotničkou…
Cibuli nakrájíme na drobno a dáme osmahnout, mrkev na malé kostičky a dáme k cibulce. Přidáme koření, papriku, česnek a krátce osmahneme a podlijeme vodou, dáme bujon a…
Smícháme vejce, mouku, pivo, koření do rybích salátů, provensálské koření (nebo jiné, které nám chutná) nastrouhaný eidam a vytvoříme hustější hmotu. Nerozmražené…
Tuk, cukor a vanil. cukor vymiešame, vmiešame vajcia, múku s práškom, vodu a škoricu. Pečieme vafle na vaflovači a zdobíme podľa chuti a vkusu.
Do hrnce s vodou dáme nakrájený pórek, přidáme kostku zeleninového bujonu, lžičku soli, lžičku kmínu a vegety a cca 15 minut vaříme, pak přidáme na kostky nakrájené…
Všechny ingredience smícháme. Do roztopeného oleje lžící tvarujeme bramboráčky a pečeme po obou stranách. Mají jemně navinulou tvarohovou příchuť.