Obrácený koláč s mišpulemi

Miquel Kuchař:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 6 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

125 g másla
Nyní v akci
200 g cukru
3 vejce
Nyní v akci
200 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
mišpule
1 dl broskvové marmelády
mouka
máslo na vymazání formy
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme změklé máslo s cukrem. Přidáme vejce, jedno po druhém, nedáváme najednou. Vyšleháme do krémové konzistence. Přisypeme prosátou mouku společně s kypřícím práškem a jemně smícháme. Vymažeme a vysypeme formu a dáme jí na pět minut do mrazáku.

  2. Oloupeme mišpule, nakrájíme na plátky bez pecky, poklademe je na dno formy a na ně rozprostřme těsto. Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 30-40 minut, necháme odpočinout 5 minut a vyklopíme z formy.

  3. Marmeládu zahřejeme a propasírujeme přes síto a štětcem natřeme povrch koláče.

Poznámka

*Můžeme podávat s vanilkovou zmrzlinou.

*Lze použít i jiné ovoce, meruňky, broskve...

*Mišpule japonská http://www.apoteka.cz/apoteka-cz/0/0/2/132

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Obrácený koláč s mišpulemi

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo