Odlehčený mrkvový dort
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejeme na 180 °C.Mrkev nastrouháme najemno a smícháme s vejci. Postupně přidáváme všechny suché ingredience a nakonec přidáme nasekané kešu ořechy.Těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu předehřejeme na 180 °C.Mrkev nastrouháme najemno a smícháme s vejci. Postupně přidáváme všechny suché ingredience a nakonec přidáme nasekané kešu ořechy.Těsto…
Kuskus si nasypu do misky, přidám lžíci oleje a důkladně promíchám.Mezitím si na pánvi s kapičkou oleje orestuju na jemno nastrouhanou mrkev a jen co zvláční a začne…
Polévka s nočky je vítaná jako večeře nebo sytá přesnídávka. Chuť kari a česneku přidá prosté kmínové polévce rozměr navíc a určitě nezklame strávníka. Stojí za to…
Hledáte něco slavnostnějšího k nedělnímu obědu? Pak vyzkoušejte babiččin recept na španělské ptáčky. Měkké hovězí masíčko, ve kterém se ukrývají další dobroty se jen…
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku.Zalejeme studeným vývarem nebo vodou a důkladně rozmícháme.Přidáme na nudličky…
Pokud máte v oblibě kuřecí maso a zeleninu, tak můžete uvařit podle tohoto receptu kuřecí nudličky z prsního masa, mrkve a pórku. Příprava je nenáročná, což vám bude…
Vydatná polévka se spoustou zeleniny která zahřeje v chladnějším období. Není náročná na přípravu. Pokud se vám nechce vařit malé kroupy, můžete zkusit místo nich přidat…
Smetanová omáčka plná zeleniny se může stát zpestřením vašeho jídelníčku. Pokud preferujete hladké omáčky, stačí po uvaření zeleninu rozmixovat, přepasírovat a možná už…
Čočka je pro naše tělo velmi prospěšná. Pokud ji nechcete připravovat jen tradičně na kyselo, vyzkoušejte tuto variantu s kořenovou zeleninou a zakysanou smetanou. Je…
Kombinace ryby a zeleniny na páře slibuje lehké a pro trávení příjemné jídlo. Můžete ho mít ale skvěle vychucené. Takové, které bude na hony vzdálené dietní mdlé stravě.…
V pestrém jídelníčku by měly být zastoupeny také luštěniny, které jsou bohaté na vlákninu. Zeleninová směs je luštěnin opravdu plná, naleznete v ní hrách, čočku, ale…
Pokud dáváte přednost krémovým polévkám, je tento recept pro vás jak stvořený. Polévka z pečené zeleniny je plná chuti a díky batátu je příjemně nasládlá. Podáváme ji s…
Pokud nevíte, jak zpracovat přebytky zeleniny, vyzkoušejte tento recept na chutnou čalamádu, kterou můžete využít jako jednoduchou přílohu ke grilovaným masům, nebo jako…
Pomazánky jsou nedílnou součástí naší kuchyně. Podáváme je na snídani, svačinu, večeři, nebo také jako součást slavnostního pohoštění. Tak můžeme připravit třeba tuto z…
Krémová čočková polévka je to pravé jídlo pro chladné podzimní dny. Výborně zasytí, zahřeje a dodá tělu potřebné bílkoviny. Servírujte ji s opečenou klobáskou,…
Pohanka posiluje imunitu, detoxikuje organismus, je přirozeně bezlepková a má jemnou oříškovou chuť. Její příprava je snadná a přidáte-li k ní oblíbenou zeleninu a sýr…
Bramborový salát a kuřecí řízek jsou klasickou kombinací pokrmů, která se často objevuje na našich stolech. Bramborový salát přináší svou osvěžující a sytou chuť díky…
Dobrá pomazánka z mrkve a vařených vajec se hodí například jako svačina do školy. Děti si ji jistě oblíbí díky její nasládlé chuti. Připravíte ji během chvilky z pár…
Černá čočka má kromě skvělé chuti a dobrých výživových hodnot i tu výhodu, že se nemusí namáčet předem. Ochutnejte ji ve vydatném jídle s kořenovou zeleninou a…
Čočka je jedním ze zástupců luštěnin. V případě černé belugy je její příprava velice snadná, nemusí se namáčet a ani se nerozvaří. Její jemná oříšková chuť se skvěla…
Mrkev je skvělá zelenina, ze které můžeme připravit i velice jednoduchý a osvěžující salát. Tenké proužky mrkve dochutíme kořením, česnekem a necháme naležet. Při…
Všechnu zeleninu, tj. mrkev, celer, petržel, květák, kedlubnu podle druhu oloupeme, očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na malé kousky. Pórek nakrájíme na půlkolečka…
Tento recept spojuje oblíbené těstoviny s čerstvými rajčaty, cuketou a mrkví, které se předem orestují s česnekem pro zvýraznění jejich chutí. Směs se následně zasype…
V chladnějších dnech jistě přijde k chuti talíř vydatné fazolové polévky s klobásou. Polévka je pěkně sytá, takže ji můžete podávat i jako hlavní chod oběda. Zahřejte se…