Jelení kýta na víně a smetaně

maris Kuchařka: maris

Jiné maso 18 názorů

Suroviny

750 g jelení kýty
100 g slaniny
200 ml suchého červeného vína
3 mrkve
1/2 celeru
1 petržel
1 cibule
200 ml šlehačky
lžíce hladké mouky
celý pepř
bobkový list
nové koření
jalovec
špetka tymiánu
sůl
150 g másla
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na úzké proužky a kýtu hustě prošpikujeme. Rozpustíme si polovinu másla, maso ním polijeme a necháme přes noc v chladu.

  2. Druhý den kýtu zprudka opečeme, osolíme,přidáme koření a zeleninu, kterou jsme orestovali, dáme do pekáčku, zalijeme vínem, trochou vody, zakryjeme a pečeme v troubě. Před koncem pekáček odkryjeme.

  3. Měkké maso vyndáme, zbylé máslo promneme s moukou, uděláme kuličky, dáme do výpeku a necháme provařit. Odstraníme koření,vmícháme smetanu a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 132 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jelení kýta na víně a smetaně

  • Nomad Nomad

    Omlovám se to jsem si nevšiml.;-(

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Nomad: vždyť je uvedené jak v surovinách, tak i v postupu (viz 2.krok):-O

    Odpovědět

  • Nomad Nomad

    Akorát mi v tom receptu schází víno, maso mám naložit ve víně a nebo podlívat.:-O

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Dnes jsem viděla u řezníka jelení maso,tak jsem si kousek koupila a ráda bych zkusila,tento receptík.;-):-Kuvidím,zda se mi zadaří.;-)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • mirca75 mirca75

    Maris:-)zvěřinu milujeme jakoukoliv a na jakýkoliv způsob:-p;-):-D,tudíž ti náleží boďka č.10 za krásnou fotečku a za připomenutí nadcházející doby zvěřiny(už bych se měla juknout,kde pobíhá nějaký kňour,srnka,..aj:-))).

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jelena jsem ještě nejedla...:-) Ovšem recept i fotografie jsou překrásné...:yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Mám radost, že jsem se vám strefila do chuti :-)
    Doogo, určitě zvěřinu vyzkoušej, je to dobrota:-p. Vím, že hodně lidí ji nejí, ale netuší, o co se připravují:-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Zvěřinu miluju :-p:-p a prý je v ní síla z lesa.;-) :yes::yes: +

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Maris, zvěřinu mám strašně rád:-p:-p:-p. Krásný recept umocněný kouzelnou fotečkou;-):yes: si zasloužé sedmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • džango džango(neregistrovaný)

    krásný receptík - mám takové tušení, že jste psala o výhře pomalého hrnce - zkuste v něm toto uvařit - budete překvapena chutí a křehkostí masa - nedá se srovnat s ničím ;-)

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    To by se to hodovalo!:-p Krásná fotka. Děláváme taky, ale zvěřiny nemáme častý přísun, tak se pokochám aspoň tady.;-) Bodík!:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Já jsem na tom stejně jako Výbušná :-)..tady stačí pohled, přečíst popis a je mi jasné, že to je dobrůtka:yes:5.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Maruška, díky za recept, divinu máme radi;-):-D:yes::yes:
    Recept sa bude hodiť:-D:yes: +

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Nikdy jsem zvěřinu nedělal. Ale když to vidím, tak to asi zkusím. Vypadá to lákavě. Bodík a poděkování za popíchnutí.
    :yes:;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jelení kýta jeleni kyta recepty jelení kýta recept jelení maso na víně jelení maso recepty recepty z jelení kýty recepty jelení kýta jelení maso kýta recepty jelení maso na smetaně jelenní kýta recept na jelení kýta recept na jeleni kytu recept jelení kýta jelení maso jehněčí na smetaně recepty na jelení kýtu jelenní guláš jelenní kýta recept kýta jelen kýta recept

Zapomněl/a jsem heslo