Jelení kýta na víně a smetaně

maris Kuchařka: maris

Jiné maso 27 názorů

Suroviny

750 g jelení kýty
100 g slaniny
200 ml suchého červeného vína
3 mrkve
1/2 celeru
1 petržel
1 cibule
200 ml šlehačky
lžíce hladké mouky
celý pepř
bobkový list
nové koření
jalovec
špetka tymiánu
sůl
150 g másla
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na úzké proužky a kýtu hustě prošpikujeme. Rozpustíme si polovinu másla, maso ním polijeme a necháme přes noc v chladu.

  2. Druhý den kýtu zprudka opečeme, osolíme,přidáme koření a zeleninu, kterou jsme orestovali, dáme do pekáčku, zalijeme vínem, trochou vody, zakryjeme a pečeme v troubě. Před koncem pekáček odkryjeme.

  3. Měkké maso vyndáme, zbylé máslo promneme s moukou, uděláme kuličky, dáme do výpeku a necháme provařit. Odstraníme koření,vmícháme smetanu a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 133 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jelení kýta na víně a smetaně

  • Euforie Euforie

    Jsem zde dnes poprvé. Takže mně vezměte na milost s komentářem. Můj předchozí byl pro Veronika a Honza a autorce jsem poděkovala i s přílohou :-*:-*:-*

    Odpovědět

  • Euforie Euforie

    Euforie:
    Děkuji za radu. Dříve jsem také mixovala. Ale pak jsem zjistila, že pasirovane se lépe ohřívá :-)

    Ale vše je výtečné. Vyzkoušeno u svíčkové a rajské.
    Ještě si dovolím poznámku, že tyto omáčky se musí dělat s láskou ????

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: já někdy pasíruju, někdy mixuju - to je samozřejmě rychlejší, ale v tom případě vždycky koření vyndám;-):-8

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    maris: To je jen moje zkušenost, samozřejmě 100 lidí, 100 chutí! To byl jen můj postřeh. Já to udělala s kořením spolu jednou, z důvodu nedostatku času a teď mi zase pasírovanou, nikdo nechce jíst! :-O

    Odpovědět

  • Euforie Euforie

    maris:

    Veronika.Hrozna:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: záleží na každém, co komu chutná. Já koření vždycky vybírám, jeho vůně už přešla do omáčky během vaření a nevidím důvod, proč by měla být omáčka se zbytky vyvařeného koření, zde např.. nového koření, pepře a jalovce chutnější, ale každý vaří podle svého nejlepšího vědomí, že jo;-):-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Euforie: moc jsi mě potěšila, mám radost, že recept nezklamal:-) děkuju:-):-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Euforie: Tuto omáčku nikdy nepasíruju , vyberu bobkový list a umixuju i s kořením ! Jednodušší a o moc chutnější ! Zkus!

    Odpovědět

  • Euforie Euforie

    :-K
    Jujky dneska jsem to vyráběla po včerejší přípravě. Moc děkuji za recept. Loupla jsem tam ještě šípky. Jasně že vykoštěné :-). Vše nakonec přes pasirovac. A musím říct, že je to moc skvělý recept. Kuličky s moukou jsem přidávala poprvé. Ale příště na tuto seanci ;-) si vezmu neprilnavy hrnec. Protože jsem měla co dělat.

    Takže znova moc děkuji.
    Vše je báječné ????

    Odpovědět

  • Nomad Nomad

    Omlovám se to jsem si nevšiml.;-(

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Nomad: vždyť je uvedené jak v surovinách, tak i v postupu (viz 2.krok):-O

    Odpovědět

  • Nomad Nomad

    Akorát mi v tom receptu schází víno, maso mám naložit ve víně a nebo podlívat.:-O

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Dnes jsem viděla u řezníka jelení maso,tak jsem si kousek koupila a ráda bych zkusila,tento receptík.;-):-Kuvidím,zda se mi zadaří.;-)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • mirca75 mirca75

    Maris:-)zvěřinu milujeme jakoukoliv a na jakýkoliv způsob:-p;-):-D,tudíž ti náleží boďka č.10 za krásnou fotečku a za připomenutí nadcházející doby zvěřiny(už bych se měla juknout,kde pobíhá nějaký kňour,srnka,..aj:-))).

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jelení kýta jeleni kyta recepty jelení kýta recept jelení maso na víně jelení maso recepty recepty z jelení kýty recepty jelení kýta jelení maso kýta recepty jelení maso na smetaně jelenní kýta recept na jelení kýta recept na jeleni kytu recept jelení kýta jelení maso jehněčí na smetaně recepty na jelení kýtu kýta z jelena jelenní guláš jelenní kýta recept kýta

Zapomněl/a jsem heslo