Krůtí stehno na zelenině v PH
Recept ještě nebyl hodnocenStehno osolíme, vložíme do Pomalého hrnce, obložíme pokrájenou zeleninou a slaninou, přidáme koření, zakápneme olejem z rajčat a podlijeme vínem a vývarem. Zapneme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Stehno osolíme, vložíme do Pomalého hrnce, obložíme pokrájenou zeleninou a slaninou, přidáme koření, zakápneme olejem z rajčat a podlijeme vínem a vývarem. Zapneme na…
Nejprve očistíme maso. Je potřeba jej zbavit všech blan a nežádoucích částí, poté ho nakrájíme na kostky asi o velikosti 2 cm. Maso osolíme a opepříme a na oleji…
Pokud nemáme cizrnu uvařenou, tak ji na několik hodin (nebo přes noc) namočíme a poté uvaříme.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli s mrkví, přidáme nakrájený česnek,…
Do papiňáku dám kuřecí hřbety, zaliju 4 litry vody, uzavřu a nechám od doby varu cca 20min. Vypnu, po zchlazení otevřu a přecedím, vývar si odstavím. Připravím si hrnec…
Plát vykostěného kuřete osolíme z obou stran, rozložíme na stůl, kůží dolů a poklademe žemlovou směsí - nádivkou. Plát masa opatrně, ale pevně zarolujeme, zpevníme buď…
Kdo má pomalý hrnec, ví, jak dokáže zjednodušit přípravu i složitějšího jídla. V tomto případě se jedná o hovězí kližku s mrkví a bramborami. Maso, brambory a zeleninu…
Zelné listy zbavíme silné středové části a velmi jemně je nakrájíme na proužky. Očištěnou mrkev nakrájíme na julienne a v misce promícháme s 1 lžičkou soli a 1 lžičkou…
Vydatná polévka se spoustou zeleniny která zahřeje v chladnějším období. Není náročná na přípravu. Pokud se vám nechce vařit malé kroupy, můžete zkusit místo nich přidat…
Čočka je skvělým zdrojem vlákniny a energie. Ochutnejte ji v kombinaci s klobásou, mrkví, cuketou a rajčaty v omáčce z bílého vína a rajčatového protlaku ochucené…
Naši slovenští sousedé si Vánoce nedovedou představit bez tradiční kapustnice. Vyzkoušejte ji připravit dle receptu z Terchové. Polévka plná zelí, ze silného masového…
Tyto placky jsou skvělou volbou pro všechny, kteří hledají lehké, ale syté jídlo. Základem je uvařená jáhlová kaše, do které se přidávají nastrouhané cukety, mrkev,…
Žluťoučká slepice, doměkka uvařená a podávaná s hlaďoučkou, lehce pikantní růžovou omáčkou, krásně vonící paprikou, je vhodným tipem pro nedělní oběd. Dozajista uslyšíte…
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou je to pravé jídlo na zahřátí, když je venku mrazivo a sychravo. Díky fazolím je sytá a skvěle poslouží i jako samostatný pokrm.…
Delikátní maso pstruha je potřeba pouze podtrhnout jemnou úpravou. Také příloha by měla být lehká a zábavná. To vše splňuje tento recept. Navíc přílohovou zeleninu…
Lasagne se tváří jako náročný recept, pokud však máte kvalitní suroviny, zvládnou jej připravit i ti méně zkušení. Dva druhy omáček střídáme mezi pláty těstovin a povrch…
Oblíbené karbanátky si můžete připravit také v bezmasé variantě. Potěšíte tak nejen ty, které masu příliš neholdují, ale zachutnají také zarytým milovníkům masa.…
Do hrnce dáme máslo, na kolečka nakrájenou mrkev a restujeme asi 3-4 minuty.Posypeme hladkou moukou, promícháme a usmažíme světlehnědou zásmažku. Zalijeme asi litrem…
Hrachová polévka s párkem, kořenovou zeleninou a zeleným hráškem voní po majoránce a česneku. Hustá polévka, která s kouskem pečiva zastane i hlavní chod. Polévku…
Surimi svačinkový salát, někdy také známý jako falešný krabí salát. Jeho příprava je snadná a rychlá, chutě doplňuje vařená zelenina. Salát propojíme jogurtem pro lehčí…
Tento salát, podávaný na Slovensku i na Moravě jako oblíbená příloha k masu nebo ke klobásám, můžete mít v lednici připravený do zásoby. Je skvělý jako rychlá večeře a…
Mrkvový salát s jablkem a medem je osvěžující a zdravá pochoutka plná vitamínů. Kombinace sladké mrkve, šťavnatých jablek a jemné chuti medu vytváří harmonický soulad,…
Gulášová polévka z mletého masa se skvěle hodí jako rychlá večeře. Příprava zabere jen chvilku a budete na ni potřebovat jen pár základních surovin. Mletá uzená paprika…
Lahodná voňavá provensálská polévka s majonézovou omáčkou Rouille, sýrem a bagetovými krutony vás překvapí dokonalou, lehce pikantní chutí. Jako základ poslouží silný…
Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji do zlatova. Přidáme nakrájenou mrkev a pórek, grilovací koření a restujeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kuřecí paličky…