Domácí polévka z krůtích krků a žaludků s drobenkou

Suroviny

2 krůtí krky
200 g krůtích žaludků
1 lžička soli
1 cibule
2 stroužky česneku
6 kuliček celého pepře
6 kuliček nového koření
2 mrkve
1 petržel
1/4 celeru
špetka kari koření (nebo muškatového květu )
+ 160 g hrubé mouky
2 vejce
voda
sůl na zavářku

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí krky a žaludky dobře opláchneme a vložíme do většího hrnce (nebo do tlakového hrnce). Zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit společně s cibuli, česnekem a kořením.

  2. Po 20 minutách přidáme očištěnou zeleninu a ještě dalších 20 minut vaříme. Mezitím si z vajec, vody, soli a mouky uděláme těsto na drobení do polévky.

  3. Do mističky dáme hrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a uděláme si tužší těsto, necháme malinko oschnout a pak jej nastrouháme na slzičkovém struhadle.

  4. Vývar pak přecedíme.

  5. Maso z krků obereme, žaludky a zeleninu pokrájíme nadrobno. Zavaříme drobení nebo jinou zavářku, dochutíme solí, kari kořením nebo špetkou muškátového květu a pepřem. Polévku na talíři zdobíme petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Polévek je tu hodně, tak jsem přidala ještě jednu pro začátečníky podle receptu naší babičky.

Komentáře k receptu Domácí polévka z krůtích krků a žaludků s drobenkou

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    i my měli velmi často drobení v polévce:-D:yes: a o této polévce vůbec nepochybuji:-p

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    to je jak od mamky, hlavne ty "nudle" z tohoto testa jsem vzdycky milovala. jinak vyvar ne jedna z oblibenych polivek, velkej bod, diky za pripomenuti:yes::yes:

    Odpovědět

  • nofrona: díky Nofronko;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Připomíná mi to polévku od babičky, hlavně to strouhání:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliška: podle babiččiny kuchařky a i zde na netu se vaří krůtí droby v tlakovém hrnci se vaří jen 15-20 minut a jsou měkkounké, krásně, když se kouknu na recepty na netu, je tam udávána doba i kratší? Ale toto je uvařeno a vše vyzkoušeno, jak v tlakovém hrnci, tak po dobu vaření na elektrickém sporáku 40-50 minut vařím je tak přes 42 let, ale pcohopitelně Vy si vařte vše, vývar, jak dlouho chcete, proč ne :-K
    V kuchařkách babiček se uvadí toto:
    " vaříme krky a drůbky doměkka ", /doba se zde ale neuvádí/... a pak se pokračuje postup dál....

    Odpovědět

  • Eliška Eliška(neregistrovaná)

    Já bych kvůli síle a chuti vývaru vařila určitě déle. A zvlášť v receptu, který je určen začátečníkům, by základní postupy měly být správně.

    Odpovědět

  • Bibinka: to rizoto mne napadlo, až když jsem zjjistila, kolik masa jsem pak měla, tak příště a díky:-K

    Odpovědět

  • Sylva01: v papináku to je měkké za 15 minut, vařením to bylo měkké, jak píši / může být i celkem 45 minut/

    Odpovědět

  • Sylva01 Sylva01

    Polívka z krůtích krků patří k našim nej! polívkám:yes:
    Zmiňovaných 40minut varu (20+20) ale určitě nebude stačit k tomu, aby bylo maso měkké.

    Odpovědět

  • MISI-NNKA MISI-NNKA

    mnaaam:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ivčo, tuhle polévku dělám docela často, je výborná a za ní následuje hned rizoto z obraných vyvařených krků a dokonce tu oba recepty jak na polévku, tak na rizoto mám;-); Dávám ti 4.bod:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tohle strouhání naše babi používala do polévek často;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: krůtí polévka krůtí polévka s drůbky polévka z krůtích krků krůtí polívka jak dlouho vařit krůtí krk polévka z krůtích drůbku krůtí polévka tlakovem hrnci jak dlouho vařit krůtí krky krůtí polévka recept drobénková polévka jak dlouho varit krky krútí žaludky polévka z krůty jak dlouho se vaří krůtí krky jak dlouho vařit krůtí žaludky vyvar s drobenkou jak dlouho vařit drobení do polévky krůtí krky polévka krůtí krky v tlakovém hrnci jak dlouho vařit kureci krky