Frgálová buchta
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na tradiční valašské frgále, ale nechcete se zdržovat přípravou kynutého těsta? Zkuste podle našeho receptu připravit frgálovou buchtu, která spojuje tři…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máte chuť na tradiční valašské frgále, ale nechcete se zdržovat přípravou kynutého těsta? Zkuste podle našeho receptu připravit frgálovou buchtu, která spojuje tři…
Koláč z listového těsta je rychlovka, kterou připravíte i když už návštěva bude v předsíni. Náplň zvolte podle své chuti. Pokud nemáte vykrajovací váleček, narýsujte…
Utřeme máslo se žloutky. Připravíme kvásek-na rozdrobené droždí nalijeme vlahé mléko s cukrem. Po vzejití kvásku zaděláme těsto. Dobře propracujeme a hned děláme koláče.…
Udělame kvásek - teplé mléko, do něj trošku cukru a droždí, rozmícháme a necháme nakynout. Po vykynutí kvásku dáme do mísy zbytek surovin, vše zamícháme a vypracujeme…
Z mléka, cukru a droždí udělat kvásek. Do mísy dáme prosátou mouku, přidáme sůl, rozšlehané vejce, olej, vykynutý kvásek a zaděláme těsto. Těsto hned na vále rozválíme…
Koláčky s náplněmi nemusí být jen kynuté. Tento recept je právě pro ty, kteří si na kynuté těsto netroufnou. Náplně si zvolte podle své chuti. Volte takové, které drží…
Vynikající koláč s makovou a vaječnou náplní je úžasně vláčný a na řezu vypadá nádherně. Hodí se nejen k nedělní kávě, ale i jako slavnostní moučník nebo dárek, když…
Mouku, cukry a prášek do pečiva smícháme. Přidáme vejce, mléko, vlažné máslo a dobře promícháme. Připraveným formičkám nebo košíčkům zaplníme dno, na těsto posadíme…
Makový závin připomene mnohým z nás dětství, kdy nám tuto dobrotu připravovaly babičky. Pochutnat si na něm můžeme snadno i dnes. Místo kynutého těsta ho připravíme z…
Mouku dáme do mísy, do středu uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový cukr, přilijeme cca polovinu vlažného mléka a střed rozmícháme na řidší…
Tento závin je dlouho vláčný díky tvarohu obsaženému v těstě. Z tohoto množství těsta můžete vytvořit 2-3 záviny a každý naplnit jinou nádivkou. Pokud vám část náplně…
Kynuté buchty jsou českou klasikou, která nám připomene čas strávený u babičky. Příprava je sice časově náročnější, ale voňavých, dozlatova vypečeným buchtám s bohatou…
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme. Uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou mléka a necháme…
Makové šneky jsou lahodné pečivo, které spojuje kynuté těsto s bohatou makovou náplní. Jejich voňavá kombinace sladkého máku a jemného těsta je ideální pro snídani nebo…
Nadýchaný kynutý koláč na plech s makovou náplní a šťavnatým ovocem vás překvapí svou výtečnou chutí a snadnou přípravou. Využijte na něj ovoce dle sezóny a nechte domem…
Čekáte návštěvu a přemýšlíte, čím ji pohostit? S tímto křehoučkým mřížkovým koláčem neuděláte chybu. Těsto je potřené makovou náplní a na ní jsou plátky jablek, vonící…
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr s droždím a necháme 15 minut odpočinout.Zatím připravíme drobenku z mouky, cukru a másla a nachystáme povidla (nebo jinou náplň). Některá…
Naše babičky jsou studnicemi skvělých receptů, která nás rázem vrátí do dětských let. Sladké rohlíčky, plněné makovou náplní plné chuti, se v ústech jen lehce rozplynou.…
Do mísy prosejeme mouku a prášek do pečiva. Přidáme cukr, vanilkový cukr, na kousky nakrájené ztuhlé máslo, žloutek a mléko. Rukama vypracujeme vláčné těsto, které…
Závin z kynutého těsta je krásně vláčný a nadýchaný. Když ho naplníme makovou náplní, můžeme si připomenout oblíbený moučník z dob našich babiček. Skvělý je také s…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme na plech (já měla 27x37cm), dlaní a prsty ho rovnoměrně roztlačíme na plechu a uděláme mu vysoké okraje (asi 2 cm…