Nejúžasnější buchty od babičky
Recept ještě nebyl hodnocenKynuté buchty, ať už makové, tvarohové nebo s povidly, patří mezi nejtypičtější české dobroty. Vždyť i Honza v pohádce si je nesl sbalené v ranečku, když šel do světa.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kynuté buchty, ať už makové, tvarohové nebo s povidly, patří mezi nejtypičtější české dobroty. Vždyť i Honza v pohádce si je nesl sbalené v ranečku, když šel do světa.…
Máte chuť na tradiční valašské frgále, ale nechcete se zdržovat přípravou kynutého těsta? Zkuste podle našeho receptu připravit frgálovou buchtu, která spojuje tři…
Koláč z listového těsta je rychlovka, kterou připravíte, i když návštěva už bude v předsíni. Náplň zvolte podle své chuti. Pokud nemáte vykrajovací váleček, narýsujte…
Udělame kvásek - teplé mléko, do něj trošku cukru a droždí, rozmícháme a necháme nakynout. Po vykynutí kvásku dáme do mísy zbytek surovin, vše zamícháme a vypracujeme…
Z mléka, cukru a droždí udělat kvásek. Do mísy dáme prosátou mouku, přidáme sůl, rozšlehané vejce, olej, vykynutý kvásek a zaděláme těsto. Těsto hned na vále rozválíme…
Tento závin je dlouho vláčný díky tvarohu obsaženému v těstě. Z tohoto množství těsta můžete vytvořit 2-3 záviny a každý naplnit jinou nádivkou. Pokud vám část náplně…
Čekáte návštěvu a přemýšlíte, čím ji pohostit? S tímto křehoučkým mřížkovým koláčem neuděláte chybu. Těsto je potřené makovou náplní a na ní jsou plátky jablek, vonící…
Nadýchaný kynutý koláč na plech s makovou náplní a šťavnatým ovocem vás překvapí svou výtečnou chutí a snadnou přípravou. Využijte na něj ovoce dle sezóny a nechte domem…
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr s droždím a necháme 15 minut odpočinout.Zatím připravíme drobenku z mouky, cukru a másla a nachystáme povidla (nebo jinou náplň). Některá…
Makové šneky jsou lahodné pečivo, které spojuje kynuté těsto s bohatou makovou náplní. Jejich voňavá kombinace sladkého máku a jemného těsta je ideální pro snídani nebo…
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme. Uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou mléka a necháme…
Koláčky s náplněmi nemusí být jen kynuté. Tento recept je právě pro ty, kteří si na kynuté těsto netroufnou. Náplně si zvolte podle své chuti. Volte takové, které drží…
Tento nekynutý švestkový koláč je ideální volbou, když máte chuť na sladké, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni. Jemné těsto, šťavnaté ovoce a vláčný podmaz tvoří…
Do mísy prosejeme mouku a prášek do pečiva. Přidáme cukr, vanilkový cukr, na kousky nakrájené ztuhlé máslo, žloutek a mléko. Rukama vypracujeme vláčné těsto, které…
Třešňový závin protkaný mákem a tvarohem je vynikající pečivo, které spojuje šťavnaté třešně s jemností tvarohu a bohatostí máku. Tento závin je nejen chutný, ale i na…
Vynikající koláč s makovou a vaječnou náplní je úžasně vláčný a na řezu vypadá nádherně. Hodí se nejen k nedělní kávě, ale i jako slavnostní moučník nebo dárek, když…
Do pekárny dáme tekuté a sypké ingredience a zapneme program Toust (na pekárně Siesta - nevím, jak se to jmenuje na jiných pečkách)). Makovou náplň jsem dala hned před…
Závin z kynutého těsta je krásně vláčný a nadýchaný. Když ho naplníme makovou náplní, můžeme si připomenout oblíbený moučník z dob našich babiček. Skvělý je také s…
Kynuté buchty jsou českou klasikou, která nám připomene čas strávený u babičky. Příprava je sice časově náročnější, ale voňavých, dozlatova vypečeným buchtám s bohatou…
Kynuté záviny se těší velké oblibě, i když jsou pracnější a časově náročnější. Až ochutnáte první kousek jemného a dozlatova upečeného závinu s voňavou makovou náplní,…
Utřeme máslo se žloutky. Připravíme kvásek-na rozdrobené droždí nalijeme vlahé mléko s cukrem. Po vzejití kvásku zaděláme těsto. Dobře propracujeme a hned děláme koláče.…