Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nať petrželová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Zeleninová směs

Zeleninová směs

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Veškeré váhy po očištění zeleniny Semlít na masovém strojku, smíchat se solí, 15min. smažit na másle, studené do sklenic se šroubovacími víčky, pevně utáhnout,…

Kuskus s cizrnou

Kuskus s cizrnou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Mrkvu, cuketu a papriku narežeme na malé kocky a na oleji restujeme cca 10 minút. Pridáme rascu, kari, soľ a kuskus. Dobre premiešame a zalejeme vriacou vodou. Necháme…

tejaja

25 min

Játra po gruzínsku

Játra po gruzínsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Játra omyjte, zbavte blan a nakrájejte na proužky, opepřete, posypejte kmínem, osmažte na oleji a vyndejte na předehřátý talíř. Ve výpeku osmažte cibuli nakrájenou na…

700413

40 min

Uzená plec na víně

Uzená plec na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

V kastrolu rozpálíme olivový olej a máslo a necháme zesklovatět plátky cibule. Přidáme plátky celeru a mrkve a opékáme dohněda. Zalijeme vínem a necháme ho zprudka…

Filé pečené se smetanou a hořčicí

Filé pečené se smetanou a hořčicí

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Filé nakrájíme na plátky a rozložíme do vymazané zapékací misky tak, aby se nepřekrývaly.Navrch je osolíme, opepříme a poklademe máslem.Do smetany zašleháme hořčici,…

Treska v rajské směsi

Treska v rajské směsi

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Do mixéru vložíme nakrájená rajčata, petrželku, nahrubo nasekanou cibuli a stroužky česneku, osolíme, okořeníme pepřem a paprikou a zakapeme olejem. Vše rozmixujeme. …

Krevety od Itala

Krevety od Itala

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

1. Krevety očistit (řádně! především vytáhnout střívko) a oloupat. 2. Na másle orestovat krevety, za chvilku polít koňakem, zapálit a oflambovat (oheň sám uhasne, ovšem…

Kuřecí uzená polévka s bramborem

Kuřecí uzená polévka s bramborem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do hrnce se studenou vodou dáme vařit uzená kuřecí křídla, nové koření a bobkový list. Asi po 45 minutách varu křídla vyjmeme a dáme si je stranou. Silný uzený vývar…

Colombo65

60 min

Placky z černé čočky

Placky z černé čočky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme čiernu šošovicu, zalejeme vývarom a podusíme domäkka. Na konci necháme tekutinu úplne vydusiť. Nacháme prechladnúť…

tejaja

45 min

Salát z kadeřávku

Salát z kadeřávku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Listy kučeravého kelu (kadeřávku) natrháme a dáme do misy (bez hrubých stoniek).Pridáme na rezance nakrájané papriky a cibuľu, chren, vňať a olej. Dobre premiešame…

Kuřecí na másle s karotkou

Kuřecí na másle s karotkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso z kuřecích prsou nakrájíme tak, že z jednoho prsa uděláme šikmým řezem tři menší kousky. Každý kousek osolíme, opepříme a lehce poprášíme mletou červenou paprikou.…

Colombo65

45 min

Filety ze pstruha na bramborovém pyré

Filety ze pstruha na bramborovém pyré

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Ze pstruha vyřízneme dva krásné filety a pinzetou odstraníme i zbytek kostí, které v mase nahmatáme. Kůži si na dvou až třech místech šikmo prořízneme, aby se nám filet…

Colombo65

20 min

Mleté pivní řízečky

Mleté pivní řízečky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Mleté maso vložíme do mísy, přilijeme mléka a promneme. Pokrájený sýr rozmačkáme vidličkou. Petrželovou nať na jemno nasekáme. K masu přidáme sýr, petrželku, jedno…

Bahula

40 min

Fazolová s uzeným

Fazolová s uzeným

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Fazole si přes noc namočíme, slijeme vodu a uvaříme. Kořenovou zeleninu si očistíme, nakrájíme na menší kusy a zalijeme 1 litrem vody. Přidáme nové koření, bobkový list,…

Kedlubnový krém

Kedlubnový krém

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na másle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibulku, přidáme nastrouhané kedlubny a mrkev. Krátce osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme asi 20 minut…

Bahula

40 min

Plněný vepřový bok

Plněný vepřový bok

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vepřový bůček bez kosti (nejlépe špičku) dobře očistíme a přesně uprostřed vytvoříme velmi opatrně kapsu. Ideální je tzv. vykosťovací tenký nůž, u kterého je malá řezná…

Colombo65

105 min

Červené kuře na víně

Červené kuře na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Očištěné kuře naporcujeme na čtvrtiny a opláchneme je. Pak kuřecí díly osolíme, opepříme a opečeme na hlubší pánvi, na horkém oleji ze všech stran. Opečené maso vyjmeme…

Kotlíkový Eintopf

Kotlíkový Eintopf

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pro vaření eintopfu můžeme použít veškeré druhy libovějšího masa (lze použít i mleté), ale i uzeniny. Zelenina se hodí především kořenová, cibule, zelí, kapusta,…

Richard Novak

150 min

1 16 17 18 19 20 42