Plněné masové koule s vejci

Vepřové maso Doba přípravy: cca 1 hodina 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: cca 1 hodina 0 názorů

Suroviny 3-4 porce

500 g mletého vepřového masa
2 jarní cibulky
3 PL čerstvé petrželové natě
1 PL řeckých bylinek
3 vejce
sůl
mletý pepř čtyř barev
1 hrnek (cca 250 ml) zeleninového vývaru
1 PL slunečnicového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší misce smícháme maso, nadrobno nakrájené cibulky, koření a nasekanou petrželovou nať, necháme v chladu alespoň hodinu uležet.

  2. Vejce uvaříme a každé oloupané vejce pak obalíme masem a vytvořme jakousi kouli/váleček. Remosku vytřeme olejem, dáme do něj vytvořené masové koule a podlijeme vývarem.

  3. Necháme péct cca hodinu podle velikosti koulí, dokud není maso zcela propečené, během níž koule jednou obrátíme, aby chytly barvu i z druhé strany a případně přidáme vodu nebo vývar, pokud se vypekl. Podávala jsem s vařenými brambory a salátem.

Komentáře k receptu Plněné masové koule s vejci

K receptu nejsou žádné komentáře.