Bramborovo - bylinkové karbanátky s vůní česneku

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Bramborová jídla 3 názory

Suroviny

800 g brambor uvařených ve slupce
5 stroužků česneku
petrželová nať
2 žloutky
50 g nastrouhaného parmazánu
sůl
mletý pepř
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jako první dáme vařit brambory ve slupce.
    Pak brambory oloupeme, rozmačkáme a po vychladnutí do nich vmícháme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, žloutky a nastrouhaný sýr. Osolíme, opepříme a promícháme.

  2. Z hmoty tvoříme karbanátky, které namáčíme v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhance a v oleji smažíme do zlatova.

Poznámka

Hotové karbanátky klademe na papírové ubrousky, aby se z nich vysál přebytečný tuk. Jinak s tou solí opatrně, parmazán bývá slaný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborovo - bylinkové karbanátky s vůní česneku

Tématické fráze: brambory vařené ve slupce recepty recepty z vařených brambor ve slupce

Zapomněl/a jsem heslo