

Salát z kuřecích řízků s pomeranči a červenou cibulkou
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 4 středně velké rajčata
- 2 pomeranče
- 2 červené cibule
- zelený salát ( druh podle vlastní chuti)
- nasekaná petrželová nať ( kudrnka)
- sůl
- pepř
- slunečnicový nebo olivový olej
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso zlehka naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme a potřeme olejem.
Takto připravené maso necháme nejméně 2 hodiny odležet v lednici.
Odleželé maso zprudka opečeme z obou stran na rozehřáté pánvi, necháme ho mírně vychladnout a potom teprve nakrájíme na nudličky.
Jeden pomeranč rozebereme na měsíčky, oloupanou cibuli na nakrájíme na kolečka a rajčata nakrájíme na proužky.
Dresing připravíme tak, že šťávu z jednoho pomeranče smícháme s olivovým olejem, špetkou soli, špetkou pepře a petrželkou.
Salát podáváme tak, že do mísy dáme několik listů salátu ( umytých a odkapaných), na které přidáme kuřecí maso, několik měsíčku pomeranče, kolečka cibule, proužky rajčete a nakonec zalijeme dresinkem.
Poznámka od kuchařky
Přeji dobrou chuť :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Salát z kuřecích řízků s pomeranči a červenou cibulkou
-
"pomeranč rozebereme na měsíčky"
No a v lepších restauracích, nejen těch s michelinskou hvězdoudílky pomeranče ještě před krájením oloupou...