Polévka z mušlí v nálevu
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zpěníme cibuli, osmahneme kostičky petržele. Vlijeme rajčata, vodu, přidáme bujón a povaříme 15 minut.Scezené mušle propláchneme, vložíme do polévky a vaříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji zpěníme cibuli, osmahneme kostičky petržele. Vlijeme rajčata, vodu, přidáme bujón a povaříme 15 minut.Scezené mušle propláchneme, vložíme do polévky a vaříme…
Papriku, cuketu, lilek a jarní cibulku pořádně omyjeme. Papriku nakrájíme na větší kousky, cuketě a lilku odřežeme konce a nakrájíme je na asi 1 cm silná kolečka,…
V kastrolu na másle orestujeme do sklovita cibuli. Přidáme mrkev, jablko a za občasného míchání necháme mrkev pustit barvu. Přibližně po 2minutách přidáme šťávu a kůru…
V hrnci rozpustíme máslo, do rozehřátého másla vysypeme nakrájenou červenou cibuli, na kousky pokrájené houby a na kolečka posekaný kořínek mrkve. Přidáme na chuť trochu…
V hrnci rozpustíme máslo, do rozehřátého másla vysypeme nakrájenou červenou cibuli, na kousky pokrájené houby a na kolečka posekaný kořínek mrkve. Přidáme na chuť trochu…
Přidáním hermelínu a bylinek do jinak klasického vajíčkového salátu s majonézou posunete jeho chuť ještě o kousek blíž k dokonalosti. Na talíři můžete salát dozdobit…
Maso nakrájejte na větší kousky, očištěné žampiony na plátky a nať petrželky nadrobno.Nejprve na pánvi zprudka opečte kousky krůtího, aby se hezky zatáhlo. Pak teprve…
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a jemně pokapeme olejem.Lososa natrháme nebo nakrájíme na středně velké kousky. Lososa osolíme, opepříme.Na pánvi s…
Sezona houbaření je s hezkým podzimem v plném proudu. Svůj bohatý úlovek tak můžete zpracovat za doprovodu tohoto receptu, kdy dušené houby orestujete s mletým masem a…
Toto jednoduché a rychlé pohoštění bude mít u vašich hostů jistě úspěch. Listové těsto stačí potřít čerstvým sýrem, ochutit čerstvými bylinkami a papričkami jalapeňo,…
Vaření s různými kuchyňskými pomocníky je takřka bez starostí. Přesvědčit se o tom můžete při přípravě vepřového paprikáše s pomocí pomalého hrnce. Maso v něm necháme…
Nejen že hrách obsahuje spoustu důležitých látek, navíc také skvěle chutná. Uvařený hrách smícháme s osmaženou cibulí, rajčaty, strouhankou, vejci a kapary. Ochutíme ho…
Jen pár surovin stačí k přípravě výborné svačiny. Stroužky česneku krátce povaříme, pak osmažíme na másle a nakonec je rozetřeme na opečené tousty. Česnek na másle se…
Smažené nugetky z kuřecího masa jsou připravené velice rychle. Vše jen rozmixované do hladké hmoty, z ní utvořené nugetky upečené na plechu v troubě. Jsou šťavnaté,…
Pod tatarákem si většina z nás představí dobrotu s naškrábaného hovězího masa, namazanou na dobře očesnekované topince. Zeleninovou obměnu této oblíbené pochutiny ocení…
Pečená kuřecí stehna marinovaná v koriandru a naťové petrželi. Ve výpeku najdete rozinky, mandle, sušené švestky a neobvyklou směs koření. Zajímavá chuťová kombinace,…
Lilek s bulgurem je výživné a chutné jídlo, které kombinuje jemnou chuť pečeného lilku s křupavým a lehkým bulgurem. Tento pokrm je obohacen o čerstvé bylinky, houby a…
Mořské plody si jako středoevropané dopřáváme nejčastěji na dovolené u moře, nebo si je můžeme zmrazené pořídit domů. Jednoduše si pak připravíme pochoutku z chapadel…
Podzim je obdobím, kdy často připravujeme různé pokrmy z dýně. Plněná pečená máslová dýně, restovanou směsí skládající se z vnitřku dýně, žampionů a sýru, voní po…
Silná slepičí polévka se sýrovými nočky je klasickým pokrmem, který zahřeje na těle i na duši. Jejím základem je chutný vývar z pomalu vařené slepice, který je plný…
Nemůžete nebo nechcete o Štědrém večeru připravovat smaženého kapra? Můžete vyzkoušet kapra pečeného v alobalu, obaleného v hladké mouce smíchané s paprikou a pečené s…
Vyzkoušejte jednoduchý recept na nivové rohlíčky, které okouzlí každého milovníka slaných dobrot. Křehké těsto plné šunky, sýrové chuti a jemně křupavá textura, dělají z…
Zeleninu nakrájejte na větší kusy, zalijte vývarem, osolte, okořeňte a vařte asi 15 minut. Pokud je zelenina měkká, tak polévku odstavte.Polévku rozmixujte tyčovým…
Křupavý a rychlý salát z pekingského zelí je ideálním přísunem vitamínů v zimním období. Zelí, celer a mrkev jsou snadno dostupnou zeleninou i mimo sezónu, stačí jen…